Odličovací zázrak (?) The Original Make Up Eraser

Občas se nechám zlákat reklamou a jdu si onen vychvalovaný kosmetický zázrak koupit. Tentokrát mé oko padlo na Make Up Eraser, což je prostě houbička nebo spíš ručník na odličování. A teď pozor, odličuje bez použití odličovacích prostředků, prostě jen vy, voda a malý hadřík :)
A to jako vážně? Pojďme se na to podívat.

Odličovací ručník na obličej koupíte v Sephoře, tuším, že stojí něco kolem 550Kč. Nepamatuji si cenu přesně.
Ručník je zabalený v igelitu a vložený v plastové průhledně krabičce. 

Před prvním použitím je dobré ručník vyprat. Já ho vymáchala v umyvadle v čisté teplé vodě. Ručník ani před prvním praním nijak nevoní.



Pak jsem nechala ručník uschnout na topení a večer jsem se s očekáváním šla odličovat. Dle instrukcí jsem ručník namočila do vlažné vody, tak aby mi byla teplota příjemná na odlíčení očí a pleti. S ručníkem můžete odličovat jak oči, tak i obličej.


Ručník je jemný a hebký. Každá strana ručníku má trošku jiné chloupky. Jedny jsou kratší a jako takové "froté" a na druhé straně jsou chloupky delší, jemnější, jako "plyšové".
Podle toho, co jsem zjistila, tak jedna strana ručníku je na odličování a druhá jako by na peeling nebo masáž obličeje. Mně je to vcelku fuk, odličuji tou stranou, jak vezmu ručník do ruky. Ale snažím se pak používat na odličování stejnou stranou ručníku. Důvod je jednoduchý, ručník je po odlíčení řasenky a stínů černý a když ho pak dám na topení, tak ho otočím špinavou stranou dolů, kdyby náhodou někdo cizí vpadl do koupelny, ať se nelekne :D

"plyšová strana"
"froté strana"
Ručník je docela velký, takže ho nemusíte prát každý den a vystačí vám cca na tři, čtyři odlíčení. Počet jen tipuji, pokud dáváte makeup na obličej, asi bude ručník špinavý dřív. V tom případě není nic lehčího než ho vyprat, že. 
Použití: já namočím ručník do vody a krouživými pohyby odličuji oči i pleť. Při prvním odličování jsem neměla problém dostat z očí stíny i řasenku. Vše šlo krásně dolů jen pomocí hadříku a vody. To jste měli vidět moje nadšení. Fakt super věc. Zkoušela jsem pak ještě odlíčit odličovacími tamponky a byly úplně čisté. Jak na očích, tak na tváři.
Takže ano, hadřík funguje.
Ale...
Při druhém odličování, jsem měla na horním víčku linku tužkou Aqua Eyes od Make Up For Ever a musím říct, že na tu už hadřík nestačil. Z části tužku sundal, to jo, ale pořád byla na oku dost viditelná. Asi po třetím kroužení, jsem už na to neměla nervy a odlíčila jsem odličovacím tamponem a Garnier vodou na oči. 
Voděodolné řasenky nenosím a doma asi ani nemám, takže jsem odličovat nezkoušela. 
Ručník pokožku nedře ani nevysušuje. 

Po několika použití ručníku, je ručník samozřejmě špinavý. Dala jsem ho na vyprání do pračky na jemný program bez pracího prášku. Cca na 30stupňů na 20minut. Ručník vypadl krásně čistý a připravený na další použití. Ručník by vám měl vydržet asi 1000 použití. 

Mně se ručník líbí, i když mi nefungoval na 100%. Líbí se mi hlavně na cestování, člověk nemusí tahat přípravky a odlíčí se jedním ručníkem a vodou. 

A co vy? Máte v plánu ručník koupit? Tuším, že teď bude na blozích pečený, vařený ☺

25 komentářů:

  1. Vyzerá zaujímavo, aj by som ho vyskúšala ale asi by som ho stále musela prať, keďže dávam denne makeup a mám mastnú pleť ale aj tak ma to láka :) viem si to predstaviť na cestovanie napríklad, to by sa mi hodilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tak na dvě, tři použití bys to měla, než bys musela vyprat. Ale na cestování, je fajn.

      Vymazat
  2. vyzera to super ale ja som leniva pre mna by to bola dalsia vec co treba prat atd
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to dobře a hodně o něm uvažuji (asi si ho pořídím příští měsíc k narozeninám). Voděodolné líčení moc nenosím, tak asi nebudeme mít problém. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně teda ta tužka nešla, ale holky píší, že jim i voděodolné šlo, tak asi jak co.

      Vymazat
  4. Já nemám na bytě pračku... :D Ale překvapilo mě, že funguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by šla i v ruce vyprat, ale to jsem nezkoušela. Přeci jen řasenka jde dolů lépe v pračce.

      Vymazat
  5. To vypadá bezvadně, ale není to nic pro mě, nemůžu si pořád dávat na pleť vodu :D

    OdpovědětVymazat
  6. mně teda zatím odlíčil úplně všechno, i řasenky, se kterýma nic nehne, tak uvidíme, jestli narazím na něco, na co bude krátký :D

    OdpovědětVymazat
  7. Samozřejmě jsem na něj už taky koukala, ale asi by mě štvalo, že to musím pořád prát...Přece jen tamponkama je to jednodušší vezmu, odlíčím, vyhodím....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, tak nejméně jednou za týden se prát musí. Záleží jak často se používá.

      Vymazat
  8. Ja by som to musela stále prať :( Ale verím, že to funguje. Väčšinu makeupu mi tak dokáže dať dole aj mäkká froté "rukavica" do sprchy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo vidíš, ale ta mi řasenku vždy rozmaže kolem očí.

      Vymazat
  9. Nemusíš prát každý den, navíc to šupneš do pračky, ta to vypere :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nevěřila jsem, že bude fungovat, ale je to skvělá věcička. :-) Tužky na oči nepoužívám, tak by mi možná všechno odlíčil.

    OdpovědětVymazat
  11. No asi to nebude nic pro mě, tak jedině na to cestování, ale jinak mám radši ověřenou klasiku.. Každopádně díky za užitečnou recenzi, pro jednou odolám :)

    OdpovědětVymazat
  12. čtu o tom všude a nějak už ji tak moc nechci :D jak je něčeho všude plno, tak nevim nevim :D

    OdpovědětVymazat
  13. Pořád nad jeho koupí váhám, stejně si ho asi nakonec odnesu :D Je to zajímavá novinka :)
    Www.trendybook.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Je to zaujímavé, ale asi nič pre mňa. Radšej sa klasicky odlíčim nejakým odličovačom na očný makeup a potom nejakým mliekom. A to sústavné pranie by ma tiež nebavilo :D

    OdpovědětVymazat
  15. Zaujímavá pomôcka, ešte som o takej nepočula a ani som nič podobné neskúšala, na odličovanie používam klasické prírpavky - mlieko alebo micelárku a na oči očný odličovač, linky sa bežnými prípravkami odlíčiť nedajú.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  16. Chystám se ho koupit dcerce na Ježíška, pak ho vyzkouším a pokud mi to s ním půjde, koupím si ho taky. 2-3krát do týdne stejně peru, takže s tím nebude problém. A vidím finanční úsporu za tamponky, mléka, micerálky a tím pádem je ručník i ekologický 😤

    OdpovědětVymazat