PURITY VISION BIO Kokosový olej

Zhruba ještě před rokem jsem o existenci kokosového oleje neměla ani páru. K přípravě jídla jsem používala obyčejný olej ze supermarketu nebo olivový olej. Olivový olej měl u mě využití nejen v kuchyni, ale plácala jsem ho vesele na vlasy, sem tam na obličej. Moc mi nevyhovovala jeho vůně, ale kvůli kráse vydržím :D
Když jsem na netu narazila na kokosový olej, říkala jsem si, že by mi asi voněl víc, protože prostě miluji vůni kokosu ♥ Tak jsem omrkla drogerie, našla jsem kokosový olej od Saloosu, zdál se mi malý a drahý.. 250ml od 195Kč ( na netu).

zdroj: heureka.cz
Pak jsem se dočetla, že krásně voňavý kokosák by měl být od PURITY VISION. Bio kokosový olej od PURITY VISION jsem objevila v drogerii DM. Balení mají dvě 100 a 300ml. Cena za 100ml kolem 90Kč, za 300ml cca 200Kč (198 nebo tak nějak), dobré je využít kupony s 15% slevou. Olej najdete v regálu s potravinami. No vzhledem k tomu, že jsem v posledním týdnu četla na blozích asi dva články na kokosák, tak mám pocit, že teď v regálu DM moc olejů nezbyde :D

PURITY VISION Bio Kokosový Olej
Olej je ve skleněné lahvičce a není tekutý. Tedy při normální teplotě je tuhý, ale jakmile jej dáte na dlaň, začne tát. Nádherně voní, je prostě k sežrání.
PURITY VISION Bio Kokosový Olej
PURITY VISION Bio Kokosový Olej
Nebudu vypisovat všechny plusy, které Bio Kokosový Olej od Purity Vision má, klikněte na odkaz a přečtěte si moudré info přímo na stránkách PURITY VISION.

Já vám sem napíši své poznatky, ke kterým jsem dospěla během téměř dvouměsíčního používání.
1. říkala jsem, že dokonale voní? :D
2. ve srovnání s olivovým olejem není tak mastný, nezanechává masnou kůži a nezamastí vám po aplikaci oblečení (pyžamo).
3. olej mi skvěle funguje na rukách, ale lýtka jsem měla druhý den suchá, takže jsem mazala znova
4. co je docela škoda, kokosová vůně na kůži zůstává ne moc dlouho, brala bych kdybych se ráno probudila a voněla kokosem
5. na vlasy jsem dávala zatím párkrát, no druhý den si pár lidí všimlo, že mám něco s vlasama a když jsem jim řekla, že za to může kokosový olej, šupali vlastně šupaly si ho koupit. To: něco s vlasama znamená,že vypadaly hezky, ne že jsem je měla mastné ;)
6. při aplikaci na vlasy jsem dávala olej ke kořínkům a hlavně na kůži a nechala jsem olej působit přes noc, opět super že tolik nemastí, nemusíte spát s igelitem na polštáři, stačí ručník nebo jen starý povlak na polštář.

PURITY VISION Bio Kokosový Olej
7. nepoužívala jsem olej každý den, není to potřeba a zrovna v době, kdy jsem jej nepoužívala mi naskákala nějaká vyrážka ve výstřihu, vzhledem k tomu, že týden uplynul a nemizela, letěla jsem k doktorce, ta mi dala vodičku a řekla mi, že je to z aviváže nebo možná ne, ale vodička, že zabere. haha, mažu vodičku týden a nic, tak valím k doktorce a dá mi mastičku, mažu další týden a nic... tak jsem se naštvala, vyhodila vodičky s mastičkama a říkám si, zkusím kokosový olej a JO, ono to zabralo a po pěti dnech mazání jen kokosákem byla vyrážka pryč.
Samozřejmě nemůžu říct, že jsem si jistá, že to zvládl kokosák sám, možná začaly účinkovat i ty vodičky od lékařky, ale kdo ví, prostě já věřím kokosáku. Dávala jsem jemný nátěr ráno a večer.
8. olej jsem dala i na obličej, no modelka po aplikaci ze mě nebyla, ale pleť byla ok, já mám smíšenou pleť necítila jsem, že by mastná místa byla nějak víc mastná, poznatky z okolí: olej je také dobrý na starší sušší pleť
9.nedám na kokosový olej dopustit

Na štítku na lahvičce je napsáno, že můžete olej používat na vaření i pečení. To jsem zatím nezkusila, hlavně proto, že mám jedno balení a to používám na sebe, tak by bylo asi dost nehygienické dávat to samé na pánev v kuchyni. Není pánev jako pánev :DD
Každopádně jsem po otevření neodolala a normálně si toho oleje před prvním použitím zobla, na chleba bych si ho asi ale nemazala.
PURITY VISION Bio Kokosový Olej
Na stránkách Ona Dnes je zajímavý článek o využití kokosového oleje při ústní hygieně. Někdo tvrdí, že si kokosákem bělí zuby. Nevím, nezkoušela jsem.

Zbývá mi půlka lahvičky a v příštím nákupu asi vezmu ten 300ml. Olej jsem si kupovala sama, i když to asi vypadá jako reklama na PURITY VISION.
PURITY VISION Bio Kokosový Olej
Přeji hezký den a pak mi napište jak dlouho jste odolávali než jste olej koupili☺

11 komentářů:

  1. Já jsem moc dlouho neodolávala. A teď už ho pilně používám nějakou dobu. :) Někdy ho tedy zkusím dát i ke kořínkům, pokožce by se to mohlo docela zamlouvat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že na pokožku hlavy je taky super, mně to teda zabralo

      Vymazat
  2. milujem kokosák :) na všetko, čo si napísala, a vraj funguje aj proti vypadávaniu vlasov u chlapov, vyskúšam na tom mojom :) ja si robievam väčšinou masky na vlasy, zábaly, balzamy na pery, deodorant.. a také palacinky na kokosáku, mňam! plus preventívne dať si lyžicku denne pôsobí proti kvasinkovým infekciám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si říkala, že palačinky na něm musí být super, já je teda nemám ráda, ale jestli pak voní kokosem tak bych je i zkusila :)

      Vymazat
  3. Kokosák používáme celá rodina od hlavy k patě, už hrozně dlouho. Naši si kupují právě Purity, jinak by se asi nedoplatili, ale i tak s ním moc spokojení nejsme, protože se kazí, cuckuje a taky někdy žlukne, ačkoliv ve stejných podmínkách jiné oleje nic takového nedělají. Velký bych si nekoupila, ten jsme jednou museli vyhodit téměř plný :-/ Myslím, že v přepočtu na 250 ml by tě tento vyšel ještě víc, jen jak to tam srovnáváš se Saloosem, který má 250ml/195 - jde sehnat i za 166,- :-), jelikož má 100ml. Už jsem jich zkusila asi 8 nebo 9 značek a druhů a tomuhle moc nefandím, bohužel. A mamka ho používá i na zuby, jak se ptáš, má trochu v koupelně v kelímku a bělí si je s tím, prý je to super:-) A na Thajskou nebo jinou exotickou kuchyni je nepostradatelný, to používáme Tropicai.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt žlukne? tak to je blbý, ale díky za info, tak to raději koupím opět to malý balení, jako nechci pak vyhodit 3/4 lahvičky. joo Tropicai je ta druhá značka, co jsem chtěla zkusit

      Vymazat
  4. Tak já odolávám, nevím proč, když ho strašně chci, jde vidět, že ho miluje fakt kde kdo:-D

    OdpovědětVymazat
  5. s tou vyrážkou jsem to měla taky tak, olezly mi celé ruce, vyrážka ze slunka, dva týdny jsem nevěděla co s tím, mazala jsem to vším možným, pak jsem naplácala kokosák a druhý den bylo po vyrážce ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Už dlouho s nákupem otálím..:( sakriš..musím si ho konečně pořídit :)

    OdpovědětVymazat