Narostly mi vlasy

Narostly mi vlasy. Jsem z nich nadšená a mám skoro metrový culík. Asi to pro vás není žádná novinka, protože jsem fotku dávala jak na instagram, tak i na facebook.
Samozřejmě mi nic nenarostlo, dostala jsem nabídku vyzkoušet clip in culík z eshopu Hotstyle.cz . Nabídka mě docela potěšila, protože jsem něco podobného chtěla vyzkoušet už delší dobu. Ale vždy z toho sešlo, protože jsem nebyla schopná, podle obrázků na netu, vybrat barvu a nechtělo se mi objednávat a pak třeba posílat produkt zpět. 
Takže jsem uvítala, že Hotstyle má odběrné místo v Brně, tudíž jsem si mohla zajít do salonu a s jejich pomocí vybrat barvu, která mi bude sedět. 
Nejdříve jsem mrkla do eshopu, ať mám představu, co eshop nabízí. Nabídka je bohatá, clip in z pravých vlasů, culíky různých délek i tvarů, prodlužování vlasů, doplňky atd.

Po pár mailech s eshopem, jsme se domluvily na culíku z japonského kanekalonu. Trošku jsem měla obavu, že culík z umělých vlasů bude vypadat jak lesklá paruka, co mají na hlavách figuríny ve výkladech v nákupních centrech. 
Vypadá? Za chvíli můžete posoudit sami.

Odstín vlasů jsme trefily hned na druhý pokus, myslím, že barva je dost-skoro úplně podobná mým vlasům. Když jsem procházela eshop, viděla jsem, že mají v nabídce culíky rovné, vlnité a kudrnaté. Chtěla jsem spíš rovný, ale konce mohly být vlnité. Přesně takový jsem si nakonec odnesla domů. Barva je přírodní/světlejší blond a culík má cca 65cm. Odstínem je to tenhle, ale můj má zvlněné konce.
Culík je dost hustý, japonský kanekalon je na omak pevnější než lidský vlas. Tedy pevnější než moje vlasy. Ale co není, když mám vlasy jemné. Pokud si na vlasy sáhnete, jsou příjemné, nekloužou, nelesknou se nějak extrémně, nemám pocit, že vypadají uměle. 

Culík je našitý na pásce, která má z druhé strany suchý zip a hřebínek. Vlasy jsou na pásce našity jako by na dvou místech. Je to část, která je culík. A pak pramínek vlasů, označený na fotce modrou šipkou, tímto pramínkem nakonec obtočíte culík, abyste zakryli látku a hřebínek a cop zpěvnili. Nemusíte se bát, hřebínek vidět nejde, ten je schovaný ve vlasech, ve vašem culíku.


Jedeme na instruktážní fotky :D
Na první fotce je culík z mých vlasů, jen tak pro ilustraci, jak se budou výsledky lišit. Jak jsem psala, mám jemné vlasy, hustota nic moc. Pokud vlasy natočím kulmou, obvykle do hoďky žádné vlny nemám. A jak říká můj kadeřník, u takových vlasů je zbytečné dělat vlny, má pravdu. Je potřeba říct, že vlny dělám proto, abych měla objem. Aspoň někdy, sem tam :)


Je vhodné culík před aplikací trošku pročísnout hřebenem s řídkými zuby. Během nasazování se vlasy znova trochu pocuchají, ale není problém je pak na hlavě zase pročesat.


Tady už můžete vidět průběh plnění si snu o dlouhém copu. Já jsem se držela videa ze stránek Hotstyle , kde modelce rozdělí vlasy na dvě sekce. Ze spodní sekce udělá culík, je potřeba abyste svůj culík pořádně utáhli, do culíku nebo nad něj budete zasazovat hřebínek, takže ať pevně drží. Gumička na culík z vašich vlasů je nejlepší nějaká tenší.
Vrchní část vlasů je možné natupírovat, to jsem já nedělala, stejně mi to nedrží.

Takže, udělala jsem culík ze spodních vlasů, k hlavě za gumičku jsem dala hřebínek, culík jsem obtočila a zapla na suchý zip, po té jsem dala do culíku i vrchní část vlasů, upravila vlasy na hlavě do hladka a začala jsem obtáčet culík tím volným pramenem, který je na umělém copu. Je dobré, když vám ze začátku někdo pomůže podržet cop a vy si pohodlně můžete točit pramenem a utahovat tak, jak potřebujete. Mně pomáhala ILoveMakeUp, fakt jsme se vyblbly.
Jakmile máte culík obtočený, je potřeba konec pramenu připevnit malými sponkami, já použila normální sponky z drogérie. Kupovala jsem v hnědé barvě, ať nejsou tolik vidět ve vlasech. Tím, že je culík těžší, myslím, že jsem použila asi tři nebo čtyři sponky.


Operace je u konce a takhle nějak vypadá výsledek. Nevím jak vám, ale mně se výsledek líbí. Líbí se mi jak moje vlasy zapadly do těch umělých. Líbí se mi délka copu, kterou ze svých vlasů nikdy mít nebudu. Hustota je super, tu taky bohužel nikdy mít nebudu.


Po aplikaci je vhodné znova culík pročesat. Přeci jen, s ním trošku házíte a motáte. A navíc pročesáním jako by víc splynou vaše vlasy mezi ty umělé, schovají se.


Takto vypadá cop z vrchu. To je ta obtočená část, která asi jako jediná poukáže na to, že máte umělý cop. I když co je komu po tom, co máte na hlavě. Cop je dost hustý a trošku těžší, ale tím, že umělým pramínkem stáhnete vlasy, tak cop drží na místě. Samozřejmě pokud půjdete na metalový koncert a budete hodinu točit vrtuli, tak vám asi odlítne ;)


Zkoušela jsem zaplést nedbalý cop z vlasů. Sice mi sem tam jde vidět kde mi končí moje vlasy, protože jako by lezou z těch záhybů, ale je to nedbalý cop, takže jsem ho neutahovala a nic nemaskovala.

 Taky můžete zkusit halabala drdol.

A nebo umělecké dílo na ples. Plesová sezona se blíží, k večerním šatům se tento drdol bude skvěle hodit.


Co na to říkáte? Měli jste někdy chuť zkusit paruku, clip in vlasy nebo culík? A pokud se vám bude chtít, můžete mi do komentářů napsat, jak mi ten cop strašně sluší :D :D 

28 komentářů:

  1. Docela zírám, fakt to vypadá pěkně a přirozeně. Většinou jsou ty umělé vlasy hrozně řídké a bije do očí, že se prostě nejedná o vlastní vlasy nositelky, ale tohle je vážně fajn ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle je docela hustý, ale ne zas přehnaně. Myslím, že působí dost přirozeně. Hlavní je trefit barvu.

      Vymazat
  2. waau to je nádherné, krásne, som z nich úplne nadšená :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to super, krásné fotky, moc se mi povedly:-D
    No vypadá to fakt dobře, hlavně ten odstín, jak to perfektně pasuje, vypadá to docela přirozeně..

    OdpovědětVymazat
  4. Odstín ti pěkně pasuje :-) Moc pěkné :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj.
    Hele ten cop Ti strašně sluší :-)! Ne, kdybych nevěděla že je umělý, tak to myslím nepoznám...snad možná ta délka kvalitních vlasů by mě mohla trknout že nejsou Tvoje. Odstín a lehké zvlnění je supr. Budeš ho nosit? To by mě zajímalo...
    Hezký den :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj;) Díky. Nosím ho, ale do práce zatím ne, si netroufám. Ale ven jo.

      Vymazat
  6. Tak v culíku se to schová. Do rozpuštěných vlasů se to maskuje trochu blbě, protože málokdo má vlastní vlasy buď rovný jak dráty anebo pravidelný prstýnky. Pak to chce různý vyfikundace s žehlením a natáčením. Ale jinak clip-iny nijak drasticky nepřirozeně nevypadají, mám je taky doma, kdysi jsem nosila ve vlasech barevné pramínky. Jako jasně, chce to soudnost, když máte na hlavě mikádo z jemných vlasů jako chmýří a umanutě chcete princeznovskou hřívu až do pasu, tak jakýkoli prodloužení bude vypadat trochu divně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi jo, aby vypadaly clip iny přirozeně po celé hlavě, asi to dá práci s úpravou, ale výsledek stojí za to.

      Vymazat
  7. Nikdy jsem nad clip in vlasy nepřemýšlela, ale teď když to vidím, tak mě to i docela láká. Vypadá to opravdu dost dobře, hodně se mi líbí poslední účes na ples a i samotný culík vypadá dokonale a z fotky ani nejde poznat, že vlasy nejsou tvoje. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to lákalo vždy, i paruky, ale netroufala jsem si. Teď mám z nových vlasů radost :)

      Vymazat
  8. Já tyhle příčesky mám moc ráda a osobně vlastních několik těchto příčesků :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? A nosíš je do práce? Já si zatím netroufám, asi by to poznali :D

      Vymazat
  9. Jé, super článek... sluší! Ale jak už je ten culík hodně dlouhý, tak už je "podezření" na to, že není pravý...možná, že kdyby byl třeba o 10 cm kratší, vypadal by jako pravý..;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Vždycky to jde ustřihnout, ale to neudělám :D Zas když ho zapletu, už tak dlouhý není.

      Vymazat
  10. jeej to je užasne take vlasy by sa mi páčili mať koľko krát pozerám v tv že aké majú husté vlasy a neviem čo a popri tom mávajú príčesky:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že mají příčesy. Nebo prodloužené vlasy. A to si vem, že mají příčes z lidských vlasů, tak to vůbec nepoznáš ani na omak.

      Vymazat
  11. sluší ti to moc a barva taky sedí

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji Katko, jsem ráda, že jsem tuhle nabídku dostala :)

    OdpovědětVymazat
  13. vypadá to moc pěkně :))) určitě bych do toho taky šla, proč ne :) nepoznala bych, že máš falešné vlasy na hlavě :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá to super :) Na první pohled bych vůbec nepoznala, že není tvůj!

    OdpovědětVymazat
  15. To si mě dostala.Já myslela,že jsou opravdu tvoje.Moc ti sluší.

    OdpovědětVymazat