Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze

Tento článek píšu první březnový den, venku to vypadá skoro jako na jaře, tak si pojďme dát jednu z jarních kosmetických novinek, kterou jsou gelové oční stíny Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows.
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze
Max Factor říká: 

MF Excess Shimmer oční stíny jsou gelové oční stíny, které obsahují třpytivé metalické pigmenty. Stíny se snadno roztírají, výborně drží a zaručují intenzivní barevný efekt - ideální pro výrazné líčení s důrazem na oči.
V nabídce je šest odstínů. Stíny koupíte běžně v drogeriích a parfumeriích nebo všude jinde, kde nabízí kosmetiku Max Factor. Maloobchodní cena jednoho stínu je 309Kč, ale zaváděcí/akční cena bude 265Kč.
A pokud zajdete od pondělí 2.3. do Rossmanna, tak tam na vás tyhle stíny budou čekat dokonce za 264Kč :D

Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze
Kdo chce, čte dál a zjistí, co o stínech Excess Shimmer říkám, po několika aplikacích, já.
Začněme tím, že jsem se na stíny strašně těšila, od chvíle, kdy jsem je zaregistrovala na instagramu - jako obvykle :D
Obaly, hmm... To, že je zde jistá podobnost se starými známými Color Tattoo, je víc než jasné. Dál bych sem zatím Color Tattoo nepletla, srovnání si nechám na konec článku.
Obalu tedy nemám co vytknout, stíny jsou ve skleněném kelímku s černým plastovým víčkem, na kterém je název odstínu a další informace. Když odšroubujete vršek, na skleněné části je nalepena ochranná fólie.
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze
Po odstranění fólie, na vás vykouknou krásné, našlehané, pěnové stíny. Já mám odstíny, které jsou pro mě jak dělané  - světlejší je 20 Copper a tmavší odstín je 25 Bronze.

Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze
Zde vidíte, jak jsou stíny gelové, jemné, jako by našlehané. Není to žádná tuhá hmota. Jejich textura je strašně lehoučká.
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper 
Odstín 20 Copper je světlý, metalický odstín. Perfektní na rozjasnění víčka. Podkladový odstín, na který pak můžete dávat jakékoli tmavší odstíny a těmi dotvořit méně, či více výrazné líčení.
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper 
Odstín 25 Bronze je velmi dobře pigmentovaný bronzový odstín. Odstíny jsou oba metalické, ale ani v jednom nejsou nějak hrubé, viditelné nebo nedej bože opadavé třpytky :)
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows -  25 Bronze
Na fotce jsou použité oba odstíny bez báze. Je vidět, že jsou v trošku silnější vrstvě než bych dala na oči. To znamená, že na očích jsou méně syté.
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze
Ukázka výdrže - nějakou chvíli po aplikaci na ruku, jsem stíny jedním tahem utřela. Copper z ruky zmizel téměř úplně. Bronze zanechal takovou zabarvenou šmouhu.
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze
Jak víte, nemám ráda recenze, kde jsou stíny na oči jen tak máznuté na ruce. (ne, že bych je tu taky neměla :D) Ale snažím se zlepšovat, takže opět s velkým sebezapřením dávám fotku stínů na očích. Já si prostě oči neumím fotit. Nevím z jakého úhlu, pořád vypadají divně. Prosím neřešte červenou linku nad řasami, jsem zkoušela novou tužku ;) Každopádně pro ilustraci to snad bude stačit a vsadím se, že minimálně u ILoveMakeUp najdete nějaké lepší líčení.
Nyní už je konečně čas, abych vám řekla, jaké zkušenosti mám s těmito stíny.
Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows - 20 Copper + 25 Bronze
1. Zkouška líčení novými stíny MF Excess Shimmer - stíny jsem dala na bázi od Urban Decay. Vice méně stejné líčení jako je na fotce, akorát bez linky. Na celé víčko jsem dala Copper a do vnějšího koutku oka jsem naťupkala Bronze. Stíny jsem aplikovala prsty, přijde mi to jako nejlepší způsob. A taky jsem nevěděla jaký štětec na ně vzít. Stíny na bázi byly krásné, syté a celé oko bylo rozjasněné. Dál to ale byla mírně řečeno katastrofa. Tuším, že tak nějak za tři hoďky jsem měla stíny slité na očích do vrásek, vypadalo to děsně. První aplikace docela zklamání. Stíny jsem dala bokem a říkala si, omg jak já budu psát recenzi :D

2Zkouška líčení novými stíny MF Excess Shimmer - no nic, bylo potřeba dál testovat a něco s těmi stíny podniknout. Tentokrát jsem stíny zkusila použít jako bázi pod klasické oční stíny. A abych mohla porovnat, zda samotné stíny mohou fungovat jako báze pod oční stíny, tak jsem na jedno oko dala bázi od UD , na ni MF Excess Shimmer eyeshadow a na to jsem dala stíny z Naked palety od UD. Snažila jsem se na MF Copper aplikovat stín jemu co nejvíce podobný, jako by jsem chtěla stín jen zafixovat, podpořit, ne změnit odstín.

Na druhé oko jsem bázi od UD nedala, dala jsem pouze Max Factor Excess Shimmer a stíny z palety UD. Světe div se, na obou očích mi stíny bez slévání vydržely celý den. Jako bázi pod oční stíny tedy mohu tyhle Excess Shimmer doporučit bez problémů.

Je možné, že problém se sléváním mám jen já se svými víčky. Víčka mám mastnější a prostě tyhle stíny na nich samotné držet nebudou. Pokud je zafixuji pudrovým stínem, nemám problém.

Hodně lidí má tendenci řešit zda jsou MF Excess Shimmer stejné jako Color Tattoo. I když nejsem kosmetický expert, tak mi hned z obrázků bylo jasné, že je to asi jako srovnávat jablka a hrušky, Samotný název Excess Shimmer mi říkal, že cokoli se shimmerem, třpytkaté nebude mít výdrž CT. Navíc ta našlehaná textura má prostě své plusy a mínusy.

Schválně jsem nafotila Copper od MF a On and on Bronze od Maybelline vedle sebe. Oba produkty jsou samozřejmě použité, snad to někoho nebude pohoršovat, ale důležité je, abyste si všimli rozdílu v textuře obou produktů.
MF je jako pěna, CT je jak beton :D MF jsou jen a pouze gelové stíny, CT jsou gelovo-krémové stíny.

Odstíny se v kelímku zdají být podobné. Na ruce je CT o dost tmavší a postrádá lesk Excess Shimmer. Výdrž na mých očích asi není potřeba řešit, tady je jasný vítěz CT a to bez diskuze.

A poslední fotka je jarní, řekla bych skoro už velikonoční. Pozor nejsou to vajíčka, ale moje oblíbené stíny pohromadě :)

22 komentářů:

  1. Podle recenze by ty stíny asi nebyly nic pro mě, mám dost mastná víčka a mít je jen jako bázi...no nevím :-) Každopádně odstíny se mi moc líbí a k mému typu by taky sedly perfektně. Kdyby se prodávaly kolem 150 Kč, tak bych i nějaký vyzkoušela. Takhle si nechám zajít chuť a pořídím si něco jiného :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barvy jsou krásné, dneska jsem se dívala v drogérce na jakési zelenkavé, byly perfektní

      Vymazat
  2. Ty tvé odstíny jsou strašně pěkné, ale ta výdrž.. Jsem na tom naprosto stejně jako ty a to víčka mastná nemám, nedrží mi, velká škoda... Super fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z odstínů byla nadšená, vlastně i teď jsem. Jsou pro mě perfektní, no ale... Díky :)

      Vymazat
  3. Přesně toho jsem se bála, když jsem stíny viděla na obrázcích v otevřeném kelímku. Dík za recenzi! Nadále budu MF obcházet obloukem, jako jsem dělala doteď.

    OdpovědětVymazat
  4. Zůstanu u svých CT, které jsou sázkou na jistotu. Děkuji za recenzi a ušetření mé peněženky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak pro dnešek ušetřeno, příště se třeba inspiruješ. CT jsou větší držák.

      Vymazat
  5. Mna tieto tiene od MF vobec nelakaju. A CT som skusala ale posunula som ich mamke lebo mi nesadlo. Zliali sa mi aj s bazou pod ocne tiene.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaký jsi měla odstín CT? Mně moc nevydžel ten modrý a ten bordó taky kdo ví jaká sláva. Jinak mi vyhovují

      Vymazat
  6. Mě dost lákají, ale ty recenze na ně nejsou moc pochvalné. Mně právě nevyhovují ani Color Tattoo, tak jsem myslela, že konečně najdu náhradu. No zajdu se podíval alespon na ty odstíny a rozhodnu se :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vydrž na další recenze, co nesedne mně, sedne jinému, s jinou pokožkou..

      Vymazat
  7. Tak přesně tohle jsem si o těchto stínech myslela,když jsem je v DM vyzkoušela.Byl to nějaký fialkový odstín,pigmentace fakt krásná,vedle toho jsem čmárla proužek CT.Za nějakou chvíli jsem je zkusila rozmáznout a CT jsk jsem věděla dopředu,držely,ale MF byly pryč.Díky za CT ,zůstávám jim i nadále věrná :-) A to ještě MF stojí jednou tolik!!!! Lenka.

    OdpovědětVymazat
  8. Som sklamaná, toto nie je prvá zlá recenzia na výdrž. :( Celkom som sa tešila na tie svetlé ale radšej ostanem pri CT :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej na další recenze, třeba máš jinou kůži než já :)

      Vymazat
  9. Díky za srovnání, teď už vidím, že CT jsou úplně jiné :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Barevně se mi tyto novinky od MF líbily moc, ale moc se mi nepozdávala právě ta textura.. a to ještě ani nebyly v prodeji. A rozhodně nejsi první, u koho čtu, že se stíny slévají do záhybů.. Je to škoda, ale na jednu stranu jsem ráda, že mě to vůbec nelákalo, alespoň teď nejsem zklamaná:)

    OdpovědětVymazat
  11. Mám tyhle krémové stíny v kalíšcích ráda, ale na tyhle jsem ještě žádnou chválu neslyšela, navíc mi přijde, že MF za tu cenu prostě nestojí.

    OdpovědětVymazat
  12. Tuším toto nebude nič pre mňa, lebo mám tiež mastnejšie viečka a samotná našľahaná textúra vo mne evokuje, že sa tiene na oku ihneď zlejú. I keď verím, že po zafixovaní práškovým tieňom môžu držať dobre. Pre mňa je momentálne najlepší podklad CT Permanent Taupe a tieň v ceruzke Gosh Silver Pink. Oba držia dokonale dokým ich neodlíčim.

    OdpovědětVymazat
  13. Mě zaujaly, když jsem je viděla jako novinku, ale tolik peněz do jednoho stínu nejsem ochotná investovat. Color tattoo mám ale docela ráda, už mám doma asi 5 kousků :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Vím, že se to srovnávat moc nedá, ale asi spíš zůstanu u Color Tattoo - hodně sem četla, že se tyto novinky slévají a moje víčka jsou na to náchylná... Ale neříkám, že kdyby někdy byly v nějaký perfekt akci, tak bych je určo zkusila ;-)

    OdpovědětVymazat