Figs & Rouge 100% Organic Balm - Peppermint&Tea tree

Krátká mini recenze na balzám Figs & Rouge 100% Organic Balm - Peppermint&Tea tree, který byl v listopadovém Senzaboxu.
Balzámek je relativně malinký - 8ml, ale když dostanete dva, tak je to v pohodě.

Figs & Rouge 100% Organic Balm 
Kecám, žádný dva jsem nedostala, to jen nový foťák umí divy :D Já jsem tenhle balzám chtěla vždy vyzkoušet, hlavně asi pro ten obal, ten je fakt dokonalý. Moc tu značku neznám, ale sem tam jsem viděla tenhle balzám v různých časopisech. Když jsem zjistila, že bude v Senzaboxu, tak jsem se docela zaradovala a samozřejmě jsem chtěla příchuť třešně s vanilkou, myslím, že to byla třešeň.
No došel mi Peppermint, diví se někdo? Teď za těch pár dnů jsem četla plno řečí o tom,jak je balzám strašný a smrdí a má hrudky a vysušuje a já nevím co...

Figs & Rouge 100% Organic Balm 
Figs & Rouge 100% Organic Balm 
Ale víte jak tisíc lidí, tisíc chutí. Takže, moje poznatky:
vůně balzámu je trošku jako gel co si mažu na hlavu, když mě bolí:D ale mně tahle vůně nevadí. Na druhou stranu jde to cítit pouze, když k balzámu přímo přičichnete, pokud si dám balzám na rty, tak vůně není nijak silná, docela bych řekla, že ji po chvíli ani necítím.
Ano, nějaké malé hrudky v balzámu jsou, nějaké kuličky, ale ty mi teda vůbec nevadí a na rtech se rozpusti (?), i když si je dám na rty, tak za chvíli mám rty hladké.
Mně balzám rty nevysušuje. Balzám není nijak přehnaně mastný. Já jsem docela dost spokojená.

Ale jedna zrada tady je. Jak jsem zvyklá na docela tuhé balzámy v plechovečkách z DMka, tak jsem prostě včera plechovku otevřela a "kydla" jsem do něj svůj ukazovák, před tím jsem si ještě říkala, jo musíš pořádně zatlačit ať ti na prstu zůstane něco a nemušíš to šmrdlat dvě hodiny. Tak to jsem fakt nemusela, prst se mi zabořil, udělal kráter a já vytáhla kus balzámu na prstu, takže jsem otírala zpět:D Fotku nepoužitého balzámu jsem neměla, takže tady máte s tím kráterem. To už ani photoshop nezachrání.

Figs & Rouge 100% Organic Balm 
Tady fotka ingrediencí a dalších informací. Já složení nikdy nečtu, za a) nejsem chemik, za b) si říkám, že když už to pustili do prodeje, tak je to snad ok.

Figs & Rouge 100% Organic Balm 
Komentovat fakt, že se balzám nanáší rukama, takže bych si jej nikdy nedala do kabelky, je asi zbytečné. Používám ho večer před spaním. Ráno mám rty jemné a o to jde.
Figs & Rouge 100% Organic Balm 

Mně zatím balzám vyhovuje. A jak se líbí Vám?



12 komentářů:

  1. Baví mě jak píšeš :-) Značku vůbec neznám, ale obal je líbivý O:-) Jen si nejsem jistá, jestli bych ho po téhle recenzi chtěla ačkoliv není ani tak negativní, to je divný :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dík, obal je fakt pěkný. já si myslím, že je to prostě průměrný balzám na rty.

      Vymazat
  2. Mně by ta příchuť nebyla proti srsti. Já mám s FaR balzámy, špatnou zkušenost v tom smyslu, že se mi brzo zkazil. Tím jak je 100% organic moc dlouho nevydrží. Takže to 8ml balení je podle mě lepší a kudy chodím, tam radím rychle vymazat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aha,to je dobré vědět, takže budu teď používat jen tenhle. tak proto je asi tak malinký, fakt díky za radu :)

      Vymazat
  3. Já jsem hodně čuchal, jsem schopná vrátit produkt, protože smrdí, takže Peppermint není asi nic pro mě.Ale krabička je roztomilounká, taková pro secesní dámy.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se mi zabořil prst :D No ale já jsem s balzámem spokojená. Když je přírodní organický...tak vážně nebude hladký jak ty z DMka jak se někteří domnívají. Já mám verzi Vanilla&Cherry i když voní jako citron. Ale já jsem vážně spokojená a obal se mi nesmírně líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem taky spokojená, i když mám pocit, že to z té recenze asi není poznat:D

      Vymazat
  5. máš moc hezký blog, a nádherné fotky :) já měla v sb třešen a vanilku, ale cítím spíš citrón. Zatím mi také vyhovuje, ale udělala jsem to samí, že jsme prst zabořila do kelímku, protože jsem zvyklá taky na dmkovské balzámy v kelímkách, na tuhé balzámy, tento ale takový není :) design obalu je ale dokonalý :) také na něj budu psát recenzi až dovypotřebuji :) jinak jsem se stala tvojí novou čtenářkou, a ráda bych tě pozvala k sobě na giveaway :) budu moc ráda když se zúčastíš a také se přidáš mezi moje čtenářky :) onlygirlnn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Mám tyhle balzámky moc ráda. První jsem si koupila asi před rokem (mátový) a pořád ho nosím v kapse kabátu. Parádní recenze ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. Super fotky! Balzámy vypadají skvěle.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky ho mám rozrytý, protože jsem čekala, že bude tuhý:D Ty cucky mě tam štvou, protože to musím na rty dýl patlat (vůbec nejsem rozmazlená že?:D), s tou vůní souhlasím, první mě zklamal peppermint, ale teď už je to jedno, nic na rtech necítím, moje rty krásně hydratuje, i když byly poškozené po víkendu bez balzámu (ouvej:/) dal je dokupy a balení je nejhezčí ze všech balzámů co mám doma, jo ale štve mě, že chladí na rtech.

    OdpovědětVymazat