Kiwi

Abyste si nemysleli, po včerejšku, že se cpu jen banánovou Corny, tak dnešní příspěvek bude zdravý a plný vitamínu C a možná i jiných.
Mám hodně ráda pomeranče, mango, granátová jablka atd. ale mám pocit,že zrovna teď toho v obchodech moc kvalitního není. Je to takové mezidobí než dovezou várky fakt dobrých šťavnatých pomerančů. No a proto jsem ráda, že nám na zahrádce roste kiwi. Nebojte, není to to chlupaté kiwi jako mají v obchodech, je to takové mini kiwi. Nevím název odrůdy, prostě je velikostně jako větší třešně a je zelené.


 Když se rozkrojí, tak vypadá jako normální kiwi, s malýma semínkama a slupka je hladká, takže se jí taky. Pokud je kiwi dozráté, tak je hodně sladké a jemné, na druhou stranu se ho nedá sníst kýbl, je taky takové "agresivní" v puse, jako klasické kiwi. Víte co myslím:)?

 Tohle kiwi je zralé v průběhu října, mám pocit, že vždy je lepší jakmile teploty klesnou docela nízko, pomalu k nule. Pak je pěkně slaďoucké a měkké a dá se krásně trhat bez stopky.


10 komentářů:

  1. jeej to je podarené ovocie :) ešte nikdy som nevidela také mini kiwi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně stačí si kiwi jen představit a už mám v puse kyselo :-))

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  3. Jáj, také nám vždy rostlo na zahradě... pamatuji si to jako malá, nikdy jsem to nechtěla jíst, protože to bylo zelené, ale když jsem to poprvé ochutnala, nemohla jse se dojíst! :D A ani neím jestli te keřík ještě máme na zahradě, dlouho jsem tam nebyla, musím se ve čtvrtek, až přijedu domů, podívat... ;) Děkuji za připomenutí, protože tohle byla opravdu MŇAMKA.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my to máme obrovské několik metrů, porostlé kolem zdi. omrkni, už by mělo být zralé

      Vymazat
  4. kiwi v čechách na zahradě? tak to slyším poprvé, to bych chtěla taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no a sbírá se až skoro mrzne, to je co? ;) ale je to fakt pochoutka

      Vymazat
  5. Znám, máme ho taky, právě teď a je taaaak slaďoučky a měkký, to se vůbec nedá srovnat s kiwi z obchoďáku!!

    OdpovědětVymazat
  6. Jeee to neznám. To by mě zajímalo, jestli bych na něj také měla alergii.....asi ano :/

    OdpovědětVymazat