Let´s go shopping 7

Už dlouho jsem měla v plánu zajít do Ikey na nákupy nějakých serepetiček. Nábytek v Ikee nenakupuji, ale doplňky sem tam ano. Dneska když pršelo, tak jsem si řekla proč ne, zajdu a strávím odpoledne v Ikee. Jela jsem kolem oběda, takže jsem si tam dala něco k jídlu, bohužel stejný nápad mělo asi dalších tisíc lidí, nakonec jsem nějaké místo našla, najedla se a prchala jsem pryč.
Měla jsem sice velký tištěný seznam věcí, které chci, to dopadlo jinak, koupila jsem úplně něco jiného, kromě jedné položky.
Moc jsem toho nenakoupila, prostě jsem najednou chtěla šetřit. Ha ha, asi do té doby, než zajdu do nějaké parfumerky nebo Rossmanna:D
Neodolala jsem a koupila Phalaenopsis. V Ikee je mají snad pořád, nikdy jsem nebrala, mám raději ibišky, dneska jsem ji ale vzala, měli je za 119Kč. Neumím ji pěstovat, doufám, že mi nechcípne, mně tady rostou jen ty ibišky a palma. Musím mrknout na net, má hodně pupenů a ještě takový maličký, snad bude kvést ze všech. Uvidíme. Barva je fialková, foťák ji trošku zase změnil a květ je takový žilkovaný. Bílý obal na květinu jsem musela dokoupit, jsou dané pouze v tom průhledném plastovém.

Měli hodně bílých a pár tmavých fialových a pak takové kropenaté, ale ty už se musely hodně hledat.
Další co jsem vzala je jakýsi sukulent, na květináči je napsané Crassula, líbilo se mi zbarvení a myslím, že tyhle kytky nebývají moc náročné. Mám doma podobnou rostlinu a ta si vesele roste na okně, stačí jen zalít.
crassula
Vzadu na první fotce můžete vidět cosi fialového, jsou to krabice na boty, zatím je nemám nafocené v reálu, myslím, že ani fotit nebudu, co byste taky viděli na krabicích:D takže zde je odkaz přímo na stránky Ikea.
Poslední kousek co je na fotce je sada čtyř kusů krabiček Bladis . Na tohle jsem narazila úplně náhodou, docela se mi ty krabičky pozdávají jako šperkovnice.
www.ikea.cz, bladis



Krabičky jsou dost pevné, na netu píší, že materiál je lepenka, Pandánové listy, nevím co je to za listy, každopádně je to pevnější jak papír a vypadá to docela dobře. Ale jako luxus v tom nehledejte:D
A protože jsem psala o ibišku, který mám doma a právě dneska mi opět vykvetl, tak vám dávám fotky. Pozor fotky nejsou vhodné pro alergiky:D
můj rozkvetlý ibišek

5 komentářů:

  1. ahojky, já mám asi 14 orchidejí, také je mám moc ráda.. :) Nemusíš se o ně moc starat,ale jednou za měsíc jim dej hnojivo, já používám to tekuté, které se naředí a pak se do toho orchideje namočí, nebo zalévají. Kvetou mi pořád, jedna odkvete, druhá vykvete :) Přeji Ti, aby Ti kvetly pěkně, jako mně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty brďo, tak to máš sbírku, já jsem je nekupovala, protože jsem se bála, že mi nepůjdou. uvidím. a jak často je zaléváš? a je potřeba je přesadit do jiného květináče?

      Vymazat
    2. Zalývám je jen jednou týdně, ale maličko. Mám je na parapetu vystavené a pak různě po bytě. Postupně jim proměňuju místa, aby vždy byly některé na sluníčku :) Ještě ani jednou jsem je nepřesadila :)

      Vymazat
  2. miluju orchideje a ibišky:-)
    orchidejí mám několik a průběžně mi kvetou, s ibišky se mi bohužel už tolik anedaří, většinou mi dostbrzo chcípnou:((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsme na tom stejně, já mám ibišky na prvním místě, sice ne, že bych byla odborník na ně, ale kvetou:D letos mám v plánu zajet a nakoupit nějaké plnokvěté, hlavně chci růžový, snad bude ;)

      Vymazat