Gabriella Salvete Matte Lips - rtěnka v odstínu 104 Dolce Vita

Nedávno jsem dostala rtěnku. Je tekutá, matná a odstín vypadá moc dobře. Nevím jestli jste si všimli rtěnek od Gabriella Salvete. Já se přiznám, v poslední době moc do drogerie nechodím. A když jdu, tak se nedívám na dekorativku, protože bych si zas něco odnesla :D
I tak, si ke mně našla cestu rtěnka v odstínu Dolce Vita.




Rtěnka je tekutá a matná. Já moc tekuté matné rtěnky nemusím. Prostě se mi nelíbí, jak vypadají po určité době nošení, jídle a pití. Popř. jaké mají vlastnosti na rtech. Obvykle vysušují, praskají. Nevypadá to hezky. Jasně, mají výhodu oproti klasickým rtěnkám - nedělají otisk. Ale já raději přežiju otisk rtěnky na hrnku, než nevzhlednou krustu na rtech.
Tady samozřejmě pozor, matné tekuté rtěnky nejsou všechny špatné, dělající nevzhledné, suché rty s krustou.


Řekla bych, že tento odstín je z těch lepších, příjemnějších. Nedělá krustu, nevpíjí se do vrásek a nepraská. Rty nevysušuje. Je potřeba mít rty ve 100% kondici, jinak vám zvýrazní kde jakou mini šupinku na rtech a opět to nevypadá hezky. Na popraskané, suché rty, tuhle rtěnku vůbec nedávejte. Samotný odstín Dolce Vita je pro mě dokonalý, je to sytá barva lesního ovoce. Ve skutečnosti je tmavší než na fotkách, řekněme, že je opravdu malinová s trochou ostružin :)
Rtěnka má příjemný aplikátor, nanesete ji s ním velice dobře. Rty pěkně vykreslíte. Já jsem použila konturku, ale asi by být nemusela.


Výdrž rtěnky je dobrá, přežije i oběd, akorát mizí zevnitř rtů a to je další věc, co nemám ráda. Nelíbí se mi, když mluvím a rty mám namalované a tam, kde začínají být rty hladké, tak už barva nedrží a jsou mi vidět rty. Chápete to, že jo? Já vím, že žádnou rtěnkou si nenamažu rty barvou až do krku, aby rty nešly vidět. Ale u těch matných, tekutých rtěnek je to prostě víc vidět. Zvlášť u tmavých odstínů, které nosím já.
Takže ano, rtěnku doporučuji, ale kdyby ji měli v klasické verzi - netekuté, určitě bych ji měla raději. Myslím tento konkrétní odstín Dolce Vita.


7 komentářů: