Doplňuji zásoby od Village Candle

Podzim je tady a já si řekla, že by bylo fajn vám zase dát pár tipů na vonné svíčky od Village Candle. Village Candle svíčky kupuji už nějakou dobu, natrefila jsem na ně náhodou a líbí se mi výběr vůní, který např. u Yankee Candle nemají. Co je též velice příjemné, je cena svíček Village Candle. Pokud jste nečetli mé předchozí články o Village Candle, tak zde jsou 1 , 2 , 3 .

Všechny svíčky v dnešním článku, jsem nakoupila už v létě v prodejně Demdaco. Kdede jsem si domluvila návštěvu a dojela jsem si svíčky vlastnonosně :) očichat. Ze seznamu asi 20 jsem nakonec vzala pět. Ne, teda, že by mi víc nevonělo, ale prachy nebyly :D
Vzhledem k tomu, že jsem svíčky nakupovala v létě, můžete si všimnout některých vyloženě letních vůní. 
Nakonec jsem vybrala
Všechny svíčky jsem koupila v nejmenší velikosti, která je značená 11oz. Rozhodně tyto svíčky, i když jsou malé, nevypálíte tak rychle. Samozřejmě, pokud máte jednu, jde to rychleji. Jakmile máte menší sbírku, svíčky střídáte, tak vydrží velice dlouho.
Village Candle
Nejsem moc odborník na popisování vůní, ale zkusím to, abyste měli představu. Občas některé kombinace budou znít možná zvláštně. Tak si taky přečtěte popisky na stránkách eshopu. A protože už jsem všechny svíčky vyzkoušela a pálila, napíši vám moje zkušenosti s jednotlivými vůněmi.

Village Candle Rio Carnival - když vybírám svíčky, obvykle sahám po těch, které mají v popisu slovíčko sandalwood. Ani u Karnevalu v Riu jsem nesáhla vedle. Tato svíčka voní jako, když trávíte slunné odpoledne u moře. Není v ní nic kokosového, růži, která je v popisu napsaná nějak výrazně necítím. Ve vůni je trošku elegance, vůně je taková uklidňující a možná z ní cítím trošku citrus. Ten sice v popisu není, ale něco takového z ní cítím. Rozhodně je to super krásná vůně a provoní velké prostory. Můj oblíbenec.

Village Candle Rio Carnival 
Village Candle Rendezvous - vůně, která má v popisu další zaklínací slovíčko, které obvykle ve svíčkách vyhledávám a to je musk. Vůně mi přijde podobná jako Rio Carnival, ale samozřejmě je jiná, je trošku sladší a jemnější, ne však po zapálení. Provoní středně velké prostory. Opět je to taková elegantní uklidňující vůně. Citrusy, které tato vůně obsahuje cítím méně než v Karnevalu, který je nemá :D
Village Candle Rendezvous
Village Candle Pure Linen - vůně čistého vypraného prádla. Nemám k ní víc co dodat. Je docela silná na přičichnutí, provoní středně velké prostory. Čistota sama. Připomíná mi nějaké mýdlo. Tuším, že nějaké od Palmolive, co jsem kdysi používala.
Village Candle Pure Linen
Village Candle Citrus&Sage - do téhle vůně jsem vkládala, dle popisu, velké naděje. Nezklamala mě. Opět originální vůně. Neotřelá, jedinečná. Není citrusová, i když by se to z obrázku mohlo zdát.Je sladká i svěží, trošku pánská, ale ne moc. Bohužel po zapálení mi provoní jen malé prostory, což mě mrzí.
Village Candle Citrus&Sage
Village Candle Frozen Margarita - když otevřete tuhle svíčku, tak místo přičichnutí, byste si raději lízli :D Svěží, úžasná, sladká, citrusová, letní vůně. Provoní spíš menší prostory.
Village Candle Frozen Margarita
Votivka Brownie Delight - původně jsem chtěla taky svíčku ve skle, ale nebyla na skladě. Při pohledu na obrázek, se milovníkům sladkého budou sbíhat sliny. Vůně je ve votivce docela silná. Provoní střední prostory. Vůně je sladká, čokoládová, ale nakonec to není to můj šálek čaje. Já ale čokoládu zas tak nemusím. Jen jsem asi nikdy neměla čokoládovou vůni, tak jsem ji chtěla zkusit. Votivku jsem pálila celý den, vydrží hořet fakt dlouho.
Brownie Delight
Pokud jste na začátku neproklikali odkazy na moje předešlé články o Village Candle, tak vám chci ukázat, že svíčky, i ty malé, mají dva knoty.
Díky nim se stejnoměrně rozpouští vosk a nevzniká vám kráter. Voskové jezírko se vytvoří cca za hodnu a něco.

Village Candle wax pool
Při sepisování tohoto článku jsem mrkla do eshopu a sakryš, už mám zas seznam několika svíček. 
Tady je pár mých tipů:

Peppermint Bark - miluji takovou tu sladkou peprmintovou Santovu hůlku ;)
Christmas on the Beach - Vánoce na pláži? no to musím mít
Winter Wonderland - tuhle jsem měla už ve vosku a je skvělá
Spiced Pumpkin - tuto vůni prostě miluji, jediná dýňová, která je u nás na trhu a já miluji dýňové svíčky. Měla jsem ji i loni, už jsem ji vypálila. Je potřeba doplnit zásoby.
Cinnamon Bun - luxusní spojení vůní a jídla, mňam

No a pak chci nějakou vánoční vůni, jenže jich mají tolik, že si asi zas domluvím návštěvu a vezmu tu, která mi bude vonět nejvíc. 

16 komentářů:

  1. Skvělé načasování článku, právě se totiž poohlížím po svíčkách. Potřebuju nasyslit zimní zásobu :-)

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tyhle svíčky vůbec neznám, ale vypadají skvěle, brala bych Pure Linen a Margaritu:) A ty dva knoty jsou skvělý nápad.

    http://kate-trends.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, měla jsem teď políčeno na svíčky od Bath and Body Works, ale jelikož by byla k nám do Čech pošta vzhledem hmotnosti drahá, tak zkusím tyto. Velice si mě navnadila na tuto značku :-) hlavně na ty Vánoční se mooc těším a také na tu dýňovou. Jdu vybírat a objednat :-)

    Díky Irča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BBW jsou top o tom žádná. Objednej, ale zkus najít jestli nemáte někde svíčky na prodejně. Je lepší je ovonět. Kolikrát jsem si říkala, tahle mi bude vonět a ejhle, netrefila jsem se. Naštěstí já mám prodejnu docela blízko.

      Vymazat
    2. Chci tu dýňovou :-) pak winter wonderland a peppermint bark, takže čuchat nemusím :-) Věřím, že máš dobrý vkus :-)

      Vymazat
    3. Peppermint bark jsem zatím nečichala, ostatní dvě mám ráda. Pumpkin je dost silná. A Winter Wonderland voní jak když jedou sáňky s rolničkami na bílém sněhu, na který svítí zimní sluníčko :) Tak tak to voní.

      Vymazat
    4. Děkuji za přirovnání :-) už jen to zní nádherně. Nakonec jsem zatím objednala velké svíčky BBW a to konkrétně leaves, pumpkin pie a marshmallow fireside :-) a u těchto ještě uvidím, ale s těma sáňkama si mě teda hodně navnadila :-)

      Vymazat
  4. Na tyhle svíčky jsem několikrát koukala :-) Krásný článek.

    OdpovědětVymazat
  5. Jůů moc pěkné svíčky, budu muset také omrknout :-) Moc pěkný článek :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/10/podzimni-hnede-liceni.html

    OdpovědětVymazat
  6. Super článek. Jak už jsem Ti psala na FB, tyhle svíčičky znám a mám je ráda. Chtěla bych ještě vyzkoušet BBW, nějaké jsem viděla na eshopu kosmetika-usa.cz, tak se chci zeptat, jestlI jsou lepší než YC?

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svíčky BBW jsou zatím nejlepší, jaké jsem měla :) Pokud trefíš vůni, budeš spokojená.

      Vymazat
  7. To je zase lákadlo :) Já teda mám zatím slušnou zásobu, ale pálím teď pořád, takže časem zase budu doplňovat a tak se inspirace hodí :)

    OdpovědětVymazat