NYX Milk vs. Milani Snowy White - souboj bílých tužek na oči

Tak schválně, když se zeptám jakou mi doporučíte bílou tužku na oči. Kolik z vás by řeklo Milk od NYXu? Kolik z vás ji má doma a rádi ji používáte? :) Já taky, ale teď jsem objevila další bílou tužku a troufnu si říct, že je lepší. Tedy pro mě je lepší než NYX Jumbo Eye Pencil - 604 Milk
Milani Jumbo Eye pencil in Milk
Tak a tohle je ta běloba, o které bude dnes článek Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadow - 16 Snowy White. Na začátku textu jsem psala, že jsem tuhle tužku teď objevila, no popravdě jsem ji objevila docela dávno při mém cosmetics tripu na googlu :D Jak jinak. Jenže tužka tady nebyla k sehnání, pak jsem ji chvíli zas nepotřebovala a teď nedávno jsem si na ni vzpomněla, tak jsem si ji koupila.
Nevím jestli mám psát, že mám značku Milani ráda, myslím, že si můžete pohledat v článcích na blogu. Zejména co mám moooc ráda, teď v létě a asi nejen v létě, je tvářenka Luminoso. Tužky na oči jsou taky mé oblíbené. Zbytek si vyhledejte ve štítku Milani, pokud vás to bude zajímat.


Když začneme vizuálním porovnáním obou tužek, tak jsou to prostě bílé jumbo tužky s černým potiskem. Milani je informacemi potisklá víc než NYX. Nejdůležitější info na tužce je to, že máte po každém použití pořádně nasadit zase víčko zpět na tužku, aby nevyschla.

Na délku jsou tužky stejné cca. Ale v popisu má NYX 5g a Milani 2,8g. V rukou je cítit, že Milani je lehčí. Otázka je, zda v gramáži je započítán jen produkt,tedy využitelná bílá část, o kterou nám jde. Nebo jestli se váží celá tužka i s tím dřevem, ve kterém je tuha vsazená. Tohle fakt nevím. Pokud někdo z vás ano, napište do komentářů, budu ráda.

Tužky i když mají bílý plastový konec, tak nejsou samoořezávací, nedá se tím koncem otáčet. Já jsem zatím strouhala jen NYX a bez problémů klasickým kosmetickým ořezávátkem. Ani jsem tužku před ořezáváním nemusela dávat do mrazáku.
Milani Jumbo Eye pencil in Milk and Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadow in Snowy White
 Na téhle fotce vidíte, že bílá je fakt bílá, pěkně sytá, matná což je důležité, bez třpytek bez ničeho.
Milani Jumbo Eye pencil in Milk and Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadow in Snowy White
Tak a teď běloby na ruce. Tužky máte nad sebou, mázla jsem každou jen jednou, takže je jasné, že jsou obě bílé tužky dost pigmentované a opravdu udělají pěkný bílý podklad na oku, na rtech, na ruce, kdekoli.
NYX je na tom trochu líp s pigmentací. Mílani není tak sytá.. Rozdíl, ale není až tak veliký. Nebudu popisovat a raději dám fotku extra velkou, názor si udělejte sami. Co do bílé barvy je jasný vítěz NYX Milk.
Milani Jumbo Eye pencil in Milk and Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadow in Snowy White
ALE... a teď přichází to, proč mám raději Milani. Milani je prostě držák, opravdu 12hr wear... Názorný pokus, kdy jsem se snažila smazat tužky z ruky.
První fotka - přejela jsem rukou po tužkách jednou
Druhá fotka - přejela jsem po tužkách podruhé a vidíte, že z NYXu toho na ruce moc nezbylo.
Milani mi krásně drží jako linka na dolním víčku v oku/waterline.
Pokud hledáme vítěze katergorie výdrž, tak jasně vyhrává Milani Snowy White.
Milani Jumbo Eye pencil in Milk and Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadow in Snowy White
Mám doma tři bílé tužky, dvě NYX. To proto, že jsem kupovala do zásoby ještě před tím, než jsem koupila Milani:)
Milani Jumbo Eye pencils in Milk and Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadow in Snowy White
Když jsem tužky fotila, všimla jsem si, že NYX inovoval obal jumbo tužek. Teda doufám, že inovoval, pokud ne, tak mám doma fake :D Já mám pořád nějaký obalový fake. Bylo by to sice blbý, ale já kupovala na značkovém eshopu a navíc obě tužky fungují dobře, takže bych s tím asi problém neměla.
Milani Jumbo Eye pencil in Milks
 Takhle vypadá obal od Milani tužek Shadow Eyez. NYX jsem v žádném obalu neměla.
 Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadow in Snowy White
A tohle jsou moje Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadows. Mám jich zatím pár, ale viděli jste mou zásobu tužek na oči na facebooku, myslím, že bych si měla chvíli dát pauzu.
 Milani Shadow Eyez 12hr Wear Eyeshadows
Shrnutí - obě tužky jsou fajn, plní to, co mají. Záleží co konkrétně hledáte, jaká máte víčka. Kdo má mastnější, tak jako podklad bych volila Milani. Ale na druhou stranu ani NYX nedělá na mastnějších víčkách neplechu :) Pak tedy asi člověk bude vybírat podle dostupnosti.

27 komentářů:

  1. moc díky za srovnání.
    i přes výslednou recenzi pro Milani bych šla do Nyxu, kdyby se mi někdy poštěstilo na tu mrchu narazit v doplněném stojanu :-D

    A gramáž je gramáž produktu, tj. barvy. Obalový materiál (v tomto případě dřevo, plast) se nepočítá.
    Zase jsem se ale díky Blance dočetla, že do 5g nejsou kosmetické společnosti povinny gramáž udávat. Což mi z pohledu spotřebitele přijde nefér, ale co už :-)

    Grrr, já chci tu bílou tužku :-D jsem si totiž kvůli bílé musela tahat do čr bílé linky od Sedona Lace :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za vysvětlení s gramáží, já právě vůbec nevěděla. Mrknu v Brně jestli Milk mají a napíšu ti.

      Vymazat
    2. To by si byla milionová :-)

      Já právě akorát věděla, že u tužek to je zrovna tak, že je to jen ta tuha. Krásně to jde vidět na klasických vysunovacích (ty uzoučké) a klasické na ořezávání... stojí cca cenově stejně, ale ve vysunovací je skoro nic :-)

      A u té gramáže jsem si to dohledávala v zákonu, když na to Blanku upozornil Max Factor.

      Vymazat
    3. Ještě mě napadlo, že ti můžu prodat tu moji druhou NYXku v záloze, ale už jsem ji použila, takže ne. Mrknu ti u nás v Douglasu a dám vědět

      Vymazat
    4. Ja si ji klidne vydezinfikuju :-)
      Mi to nevadi

      Vymazat
    5. taky bych šla do NYXU, hledala jsem ji v Praze a nikde po ní ani stopa :D grrr :D

      Vymazat
  2. Bílou od Milány mám taky a jsem s ní spokojená i jako s bází pod stíny :) ale to je všude známo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkoušela jsem obě a u mě vede na plné čáře Milani. Její výdrž je neskutečná. Nevím čím to bylo, ale já tu svojí NYX tužku nemohla zaboha ostrouhat. Zkoušela jsem řadu (nových) strouhátek a prostě nic. Buď to byl nějaký zmetek, nebo byl tvrdší ten vrchní plast...ale fakt mi to vůbec nešlo. Takže pak letěla do koše. Naopak Milani mi jde strouhat výborně :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možné, já s tím zatím problém neměla, ale je fakt, že jsem strouhala jen tu starou, takže uvidíme u té nové.

      Vymazat
  4. Inak to ze treba dat ceruzky do mrazaku ma nikdy nenapadlo..... A ja ich struham ako blba tak, ze sa cela zapatlam od ceruzky. Dik za radu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, a já myslela, že tenhle trik zná každý :) Tady jde vidět, jak je důležité číst texty na blozích ;)

      Vymazat
  5. Já mám bílou od NYX a jsem s ní moc spokojená. Navíc mi přijde, že stíny vydržejí i déle i když nepoužiji bázi pod oční stíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím, asi máš jinou kůži, já bázi dávám vždy, musím.

      Vymazat
  6. Já jsem si byla v Brně v Douglasu pro NYX tužku v odstínu Milk už třikrát, ale ani napotřetí jsem nepořídila, protože jim je prostě nedodali (stejně jako Taupe tvářenku). Takže si objednám Milani a hotovo. :-D Děkuju za srovnání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Toto miluji, nedávají zásoby, nechají tam něco, co nikdo nechce a pak NYX zruší, protože řeknou, že si tam nikdo nic nekupoval..

      Vymazat
  7. Jj nyx bilou mam rada, ale jen proto, ze ji pouzivam pouze jako podklad pod stiny a vyhovuje mi to snadne rozmazani, ze nezaschne.. Takze urcite dokoupim i Milani.

    OdpovědětVymazat
  8. NYX mam od tebe, Milani dokoupim

    OdpovědětVymazat
  9. Minulý týždeň som si kúpila Milk a je presne v takom balení, ako tá tvoja. Mám ju z parfumérky, takže fake by to nemal byť :) Som s ňou zatiaľ spokojná, lenže som čakala asi lepšiu výdrž. Zatiaľ mi vydržala s tieňom neporušená niečo cez 4 hodiny, potom sa to začalo zlievať do záhybov. Je pravda, že mám mastnejšie viečka, takže kto tento problém nemá, asi nebude mať problém ani s tou výdržou.
    Keď vidím tvoju krásnu zbierku, celkom ma začali ceruzky Milani lákať...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bojím sa inak toho strúhania... naštvalo by ma, ak by sa mi to nepodarilo!

      Vymazat
    2. Nyx nemá výdrž nic moc.. I když asi jak na kom, záleží od kůže. Já jsem na tužky na oči blázen, ale Milani jsou fakt dobré

      Vymazat
  10. viem, ze sa o nich vela pise a vela hovori ale nemam ani jednu a akosi ma ani nelakaju.. :)

    OdpovědětVymazat
  11. wow doma mám tu od NYX a jsem s ní celkem spokojená:) chystám se na nákupy na amerických shopech a milani tužku ale v tělové barvě mám taky na seznamu :) super recenze díky!

    OdpovědětVymazat