Bí Mât Cây - Hand balm and Miracle balm

O balzámech Bí Mât Cây jsem zde na blogu už psala, zde. Bylo to někdy v mých blogových začátcích, takže je možné, že polovina z vás článek ani nečetla :) Balzámy jsem kupovala ve Fannu a i přes první neúspěch Lip Balmu, jsem s nimi opravdu spokojená. Lip Balm - růžový balzám na rty už jsem dopotřebovala, ale červený Miracle Balm stále mám, i když zásoby se pomalu ale jistě krátí.
Jaké bylo mé překvapení, když mi začátkem listopadu přistál ve schránce mail z Fannu. Nejdříve jsem myslela, že je to spam, chtěla jsem ho smáznout, naštěstí jsem to neudělala. Vzhledem k tomu, že byl adresován více blogerkám, usoudila jsem, že to asi spam nebude a četla dál. V mailu bylo poděkování za recenzi na balzámy Bí Mât Cây a nabídka, že si mohu za odměnu vybrat dva balzámy z nabídky, pokud chci. No vzhledem k tomu, že balzámy jsou fakt super, byla bych blbá, kdybych nabídku odmítla. Navíc mě potěšilo, že si někdo vůbec všiml nesponzorované amatérské "recenze", kterou jsem tenkrát psala.

Balzámy Bí Mât Cây jsou vyrobené ve Francii a jsou čtyři. 
Lip Balm
Hand Balm
Skin Balm
Miracle Balm
Přesný popis najdete na stránkách Fannu



Já už jsem dva ze čtyř balzámů ozkoušené měla, takže logicky jsem si říkala, půjdu do těch dalších dvou. Navíc balzámů na rty mám teď fakt velkou zásobu a i když byl na zimu super, řekla jsem si, že nebudu křečkovat a plnit si šuplíky dokola stejnými produkty. Pak se mi to trochu rozleželo a nakonec jsem vzala:
Miracle Balm (červený)
a
Hand Balm (zelený)
Bí Mât Cây - Miracle and Hand Balm
Balzámy mají 6g a jsou v takové bytelné dózičce, myslím, že je to sklo a plechovo-plastový vršek. 
Bí Mât Cây - Miracle and Hand Balms
Konzistence balzámů je takový ztuhlý krém? Možná gelová konzistence, ale hutná, rozhodně ne tekutá. Miracle balm je tužší než Hand balm, ten je jemnější. Asi to jde i vidět na obrázku, že je víc průhledný.
Bí Mât Cây - Miracle and Hand Balms
Tento balzám jsem po zralé úvaze vzala opět, protože je prostě super. Používám ho na bolesti hlavy/migrény. Stačí troška na spánky a krásně chladí. V poslední době jsem zjistila, že je perfektní na ztuhlé krční svaly, takže jsem balzám začala používat na promasírování zablokovaného krku, tudíž mi začal ubývat a potřebovala jsem další. I když bych ho možná mohla nahradit alpou nebo jiným kafrovým mazáním, zůstávám věrná. 
Balzám není žádná voňavka, smrdí jako alpa, dračí mast, je to dost síla. Nedávno když jsem byla nemocná, zkoušela jsem balzám máznout pod nos, že se mi třeba spustí rýma, nezabral, ale je fakt, že já byla zabetonovaná :( Teď mě napadá,  že by se dal využít na pitevnu, když si s ním máznou pod nos :D Pozor, pokud budete používat, nedávejte na spánky blízko očí.
Bí Mât Cây - Miracle Balm
Bí Mât Cây - Miracle Balm
Hand Balm
Pro mne, po druhém zamyšlení, který balzám vybrat do páru, jasná volba. Pokud mě sledujete na FB, tak jste si asi všimli, že jsem sem tam brečela, že od léta dávám dokupy nehty a stále je mám děsné, hlavně šíleně suché kolem lůžek. No děs. Pokud sledujete pečlivě :) , tak jste si všimli, že jsem v nedávné době na FB dala fotky lakování.. A důvod, že jsem mohla zveřejnit své paprčky je právě tenhle balzám. Mazala jsem každý večer před spaním a když bylo potřeba i v práci, pokud byl čas. Fakt se stal zázrak. A to jsem si ty nehty plácala před tím kde čím. Olivovým olejem, kokosovým olejem, lemony flutterem od Lush a nic nezabralo. A to nepíšu proto, že ten balzám mám zadara. Mně opravdu pomohl a jsem za to ráda.
Balzámem nemažu celé ruce, mažu pouze kolem nehtů. Teď používám jen na noc. Vzhledem k tomu, že lakuji nehty jak divá, tak se snažím je i dostatečně vyživit:)
Balzám je měkký, vůně je peprmintová, no možná alpová, žádné květinky. Je slabší než vůně Miracle Balmu. Peprmintová vůně na prstech chvíli zůstává - pár minut. Balzám je příjemný, nezanechává mastné ruky, relativně rychle se jakoby vpije a okolí nehtů zůstane hebké.
Bí Mât Cây - Hand Balm
Bí Mât Cây - Hand Balm
Takhle jsem po dlouhé době lakovala.
OPI Extravagance
Rimmel Pompous + Max Factor Fantasy Fire - tahle kombinace mi vydržela na nehtech skoro 5 dnů, to jsem čučela. Laky Rimmel mám fakt ráda.
Balzámy Bí Mât Cây  koupíte ve FAnn za cenu 149,- Kč. Možná jste stihli nakoupit v akci, kterou jsem dávala na FB, byla možnost koupit dva balzámy za 199,- Kč. Pokud nevíte co na Vánoce pro mamku, ségru, kamarádku, tak si myslím, že balzámem nikoho neurazíte. Já jsem koupila ještě další dva, které daruji pod stromek, ale psst :)
Bí Mât Cây- Hand and Miracle Balms

15 komentářů:

  1. Tyhle multifunkční věci já můžu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nechce se mi googlovat iban kód - jaká je prosím země původu? Název mi zní vietnamsky, ale nevyznám se v tom. Každopádně balzámky vypadají sympaticky a nemít doma hromadu tyčinek na rty, jdu do nich hned. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem o nich hodně četla, ale bohužel nesnáším balzámy v kelímku :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně nevadí balzámy v kelímku do chvíle než si nechám narůst nehty, pak mi šíleně vadí, když do toho rýpnu a zůstane mi balzám za nehty, to mi teda vadí :)

      Vymazat
    2. no prave, presne, jak to pak dloubat, cim?

      Vymazat
  4. Tak to je super, že ocenili kvalitní recenzi, hezké fotky a tak, to je od nich milé:) Já žádný zatím nemám, ale vypadají dobře. Já mám tady ty "nepraktické" kelímkové na doma..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak o kvalitě by se dalo diskutovat, ani jsem nevěděla jak pořádně psát, ne že by teď to bylo vše tip top :) ale taky mě to hodně potěšilo, že si sami všimli, nečekala jsem to

      Vymazat
    2. Pises hezky a slusne, to se ceni!!!!

      Vymazat
  5. ešte som o tychto balzamoch nepočula ale vyzeraju super:)) rada by som skusila:)

    OdpovědětVymazat
  6. No nekecej, tak to uz jsi VEEEEELKA blogerka, gratuluji!!!!!

    OdpovědětVymazat
  7. the balm looks nice ! love the color of your nail polish ! Would you like to follow each other dear :) xx
    www.ambifashion.com

    OdpovědětVymazat