Whittard of Chelsea

To máme dnes krásně :D Myslím, že nemá cenu nadávat na počasí, stejně na něj nadává skoro každý, takže žádná novinka. Zkusme na tom najít něco pozitivního, třeba to, že je docela kosa, což je skvělá možnost smlsnout si na horké čokoládě, která vás pěkně zahřeje nebo se zavrtat do křesla s šálkem dobrého horkého čaje. Mám v zásobě všechno, tak se s vámi trochu podělím.
Na nákupech v Olympii jsem zašla do obchůdku Whittard of Chelsea, byla jsem tam poprvé, myslela jsem, že prodávají pouze čaje, ale překvapili mě, měli i čokoládu a kávu různých příchutí, keramiku. Čaje mají ovocné, černé, zelené, sypané, porcované, asi všechny možnosti co existují, stačí si vybrat. Vzhledem k tomu, že mi došly zásoby černého čaje s citronem, tak jsem si říkala ok, zkusím i jinou značku. Takže jsem do obchodu šla s tím, že vím co chci a hned valím. No jasně :D Asi po čtvrt hoďce jsem měla nakoupeno a odcházela jsem s čajem, dvěma rozpustnými čaji a banánovo-čokoládovou horkou čokoládou. Dneska vás zahltím obrázky.
šedá krabička-černý čaj s citronem, uprostřed horká čokoláda a na krajích rozpustné ovocné čaje
Čaj je v šedé krabičce, uvnitř balený v sáčku a porcovaný, kulatý. Je černý a má mít příchuť citronu. Čaj jsem udělala hned po příchodu domů, je dost silný, citron z něj moc necítím. Znám čaje, které jsou citronovější. Neva i tak ho vypiju:) V krabičce je 50sáčků.

Další jsou zázraky v dózičkách. Horkých čokolád i rozpustných čajů měli opravdu plné regály. Já jsem vybírala podle doporučení paní prodavačky (byla velmi ochotná), dokonce mi udělala malou ochutnávku dvou instantních čajů, protože jsem nevěděla, které vybrat. Nakonec jsem vzala stejně jiné, ne proto, že by mi ty dva nechutnaly, ale tak když už jsem je okusila, tak proč brát ty, které znám :D
English fruits byla jasná volba, hlavně proto, že jsem nemohla odolat tomu obalu ♥ , Piňa coladu jsem vzala, protože se čaje dají pít i za studena, tak jsem si říkala, v létě určitě osvěží.
Nejdříve čokoláda. Jak jsem psala, výběr dost veliký, měli i bílou čokoládu, tu nemusím a banán s čokoládou je fajn, ne? Trochu jsem se bála jestli ten banán nebude moc umělý... Obavy se rozplynuly po prvním doušku, mňam, to byla lahůdka. Úžasně voňavá čokoláda, teda ne tak hustá, možná spíš jako granko, kakao s vůní banánu.

V návodu bylo zalít mlékem 4-5 vrchovatých lžiček, já dala jen čtyři, protože jsem věděla, že 5lžiček bude sladkých jak něco. 4bohatě stačily. Chuť banánu není vůbec umělá, nijak nepřeráží chuť čokolády. Chutě jsou vyvážené.
malá ochutnávka

koho zajímají čísla...
Další mls jsou rozpustné čaje, mezi tím co jsem vybírala, vlítl do obchodu pán a z těch cca 15(asi, možná i víc) příchutí vzal od každé dvě balení. Nemám ponětí koho zásoboval, ale byl drsnej:D Odnášel nákup v krabicích. Na tyhle instantní čaje měli 10% slevu, pokud jste koupili 3ks. Vztahovalo se to i na čokoládu, mohli jste kombinovat.
ta dóza je prostě luxusní


jak vypadá směs po otevření, obal není plný :(
English Fruits má být mix jablko, hruška a švestka. Dá se pít jak horký, tak i studený. Já pila horký, nijak zvlášť jsem v čaji konkrétní ovoce necítila, chuť byla nakyslá, ale ne nepříjemná. Čaj je voňavý.

Piňa colada, taky jsem pila horkou, zde už jde cítit ananas a po otevření a očichání směsi cítíte smetanu. Ne jako že úplně moc, ale vůně je konkrétnější než u English Fruits.
 Čaje i čokoláda byla po oddělání umělého víčka uzavřená ještě folií, která se oddělá tak, že zatáhnete za ten papírek s šipkama nahoru, udělá to puf a máte celý stůl od směsi, takže se u otvírání nenadechujte:D
takhle jsou uzavřené všechny dózičky

směs Piňa colada
 A tady už je hotová Piňa colada, je taky nakyslá, ale zdá se mi sladší než Eglish fruits, vyloženě lepidlo to není, voní pěkně ananasem, mají se dávat 3lžičky, dala jsem dvě a něco, příště asi dám dvě, uvidíme jestli bude méně sladká.
nejdřív jsem nafotila fotky, pak jsem vypila čaj a pak jsem zjistila, že jsem všechny hrnečky fotila s uzavřenou dózou, jen Piňa colada zůstala otevřená, pokud si vzpomenu, tak fotku vyměním, ale asi ne:D
 Na každé dóze je ve zkratce historie Whittard, energetické hodnoty, návod, který je zespod nalepený i v češtině. Ceny si přesně nevzpomínám, ale cca 179kč za jednu dózu.

Vzhledem k tomu, že každý máme jiné chutě, nepředpokládám, že to co jsem vybrala já, bude chutnat každému. Výběr mají dost velký, každý si najde určitě to své, takže
Dobrou chuť...

5 komentářů:

  1. jéé to vypadá skvěle, hlavně ta piňa colada, taky si asi koupím:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doporučuji:) ale v tomhle počasí byla ta čokoláda fakt suprová, zvlášť když člověk netopí:DD

      Vymazat
  2. Ahoj, nominovala jsem tě do Versatile Blogger Award na mém blogu, tak doufám, že se zapojíš :).

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, mám milou povinost ti oznámit, že jsem tě nominovala do Versatile Blogger Award u mě na blogu :)

    http://cukrovinka.blogspot.com/2012/04/versatile-blogger-awards.html

    OdpovědětVymazat