Catrice Absolute Eye Colour 560 I Like to Mauve It a 900 Li-La Bamba

Při mém řádění v drogerii Rossmann, když jsem asi hoďku stála u stojanu Catrice, jsem samozřejmě nevynechala oční stíny. Podle netu jsem věděla, že mají nové odstíny. Tak jsem je omrkla.


Ne, že bych nové stíny potřebovala, ale když ty odstíny byly tak super a testery taky. Nakonec jsem stíny vzala dva, protože mám hodně paletek a co si budem vykládat, určitě podobné stíny už doma mám. Z nějakého nejasného důvodu, pořád kupuji fialové, nafialkovělé stíny, které mi stejně nesluší. Moje barva očí prostě fialovou nepotřebuje. Jenže mně se fialová líbí a vždycky doufám, že ten nový odstín mi slušet bude :D
Catrice Absolute Eye Colour 560 I Like to Mauve It a 900 Li-La Bamba
Catrice mono stíny z řady Absolute Eye Colour
  • 560 I Like To Mauve It - hnědý
  • 900 Li-La Bamba - fialkový
Stíny jsou balené v průhledném plastovém obalu. Tohle balení se mi hodně líbí. Přijde mi takové čisté, docela i moderní. Plast je pevný, Stíny mají 3g a jeden stál 78,90Kč.

Catrice Absolute Eye Colour 560 I Like to Mauve It a 900 Li-La Bamba
Catrice Absolute Eye Colour 560 I Like to Mauve It a 900 Li-La Bamba
Když jsem stíny zkoušela na prodejně v testeru, tak jsem valila oči, perfektní konzistence, super pigmentace, vůbec neprášily, no dokonalé.
Jak vidíte na fotce, tak pigmentace stínů, ne testerů, je docela slabá. Na fotce je sice jedna vrstva bez báze, no ale podle testeru jsem takovou slabotu nečekala.
Catrice Absolute Eye Colour 560 I Like to Mauve It a 900 Li-La Bamba
Velké zklamání je stín 900 Li-La Bamba. Když jsem po stínu přejela prstem, tak se prostě zdrcl nebo já nevím jak to napsat. Najednou se částečky stínu dostaly k sobě a vytvořily jakýsi mastný, hladký povrch, který samozřejmě nedal žádnou barvu.
Možná si říkáte, neměla jsi sahat na stíny špinavýma rukama. No nesahala, samozřejmě jsem měla umyté ruce, čisté, nemastné, neocucané :D a přesto se se stínem stalo to, co vidíte na fotce.
Stín 900 měl před podivný, ale příjemný semišový povrch, před tím než se smrsknul a vytvořil mastný flek.
Tak co s tím, říkala jsem si. Vzhledem k tomu, že jsem potřebovala stín nanést na ruku do vzorku, tak jsem rychle přemýšlela, nenapadlo mě nic jiného, než povrch stínu rozbít, jako by narušit. Samozřejmě, že jsem musela odřít první vrstvu, což mi odpadlo docela dost produktu. Ve výsledku to pomohlo a stín je použitelný, ale pokaždé, když ho nanesu, tak se zas trošku smrskne. Naštěstí už ho nemusím rozrýpávat a na oku docela barví.
Na bázi od UD mi stín vydrží na očích celý den bez slévání. Další věc, co mě dost štve, jsou opadající třpytky, mám je pod očima a na tvářích, asi místo rozjasňovače nebo co.
Ve správné kombinaci tahle fialková barva na mých očích docela jde, je taková do stříbrna a to mi sedí.
Catrice Absolute Eye Colour  900 Li-La Bamba
Nejen, že si kupuji fialové stíny, které samozřejmě využiji jednou za rok. Taky mě stále neomrzelo kupovat si pořád dokola stejné odstíny hnědé :D
Když jsem fotila Catrice 560, připomněl mi stín od Gabriella Salvete 04.



Odstíny jsou dost podobné, jen GS má v určitém úhlu nafialkovělý/stříbrný shimmer. Což Catrice nemá. Co se týče pigmentace, vyhrává GS.

 Jak vidíte tady na fotce, oba stíny jsou naneseny v jedné vrstvě, GS je vítěz.

Nechci stíny od Catrice hanit, ale asi zůstanu, zrovna u téhle značky, jen u rtěnek. Máte odstín 900 a dělá vám něco podobného? 

24 komentářů:

  1. Ahoj, no to se teda divím, asi jsi zrovna narazila na nějaký špatný kus. Osobně mám jeden stín mono od Catrice a je úžasný, pigmentovaný jako blázen, nemám s ním žádný problém. To je škoda, že jsi narazila na špatný, protože ta barva je moc krásná! A ta hnědá taky. Já moc mono stíny nekupuji, protože jak píšeš - mám jich milion stejných v paletkách a sahám neustále po stejných odstínech... :D :D **problémy** :D :D Pěkný článek, příště si u stojanu Catrice dám pozor. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi je jiné konzistence, na fb píší, že se jim to s tím to odstínem taky stalo :(

      Vymazat
  2. To je jak kdybych ten článek psala já, taky se mi moc líbí stíny do fialova a pořád marně doufám, že najdu nějaký, který mi bude slušet :). Mám doma všechny stíny z článku a musím s tebou souhlasit, ten fialový má divnou konzistenci, použila jsem ho jen asi dvakrát, taky mě napadlo seškrábat tu vrchní vrstvu. Ten hnědý mi přijde lepší od Catrice, přijde mi, že má lepší pigmentaci než GS a je víc do studena. Myslím, že Catrice má lepší matné stíny, ty mám ráda, tyhle se moc nepovedly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pech, protože jinak je ta fialková barva krásná. Matné od Catrice mám ty kulaté a ty jsou zase šíleně křehké.

      Vymazat
  3. Ty komenty mě opravdu pobavily.. :-) prý asi rozjasňovač nebo co :-D super recenze, jen tak dál ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D ještě, že jsem malovala o víkendu, přijít tak do práce, by mě jeblo.

      Vymazat
  4. Toto mi dělají stíny od Sleeku! Občas je trochu pohladím špendlíkem :-D a od Catrice mám jen stín 070 tuším a jsem s ním spokojená moc, ale při koupi dalšího teda budu váhat...

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, tak to je dobře, že mě žádné stíny Catrice nenadchly. Když jsem byla podle tebe vybírat berry rtěnky Catrice, tak jsem na stíny také koukala swatchovala, ale žádné z nich mě nenadchly, i testery se mi zdály takové nějak slabě pigmentované, takže jsem žádné z nich nevzala a koukám, že jsem dobře udělala. Musím ale uznat, že rtěnky jsou skvělé, všechny tři, které jsem podle tebe koupila, opravdu mě příjemně překvapily:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) mám velkou radost, že jsem tě inspirovala ke rtěnkám a že ti sedí. Asi umí rtěnky lépe než stíny.

      Vymazat
  7. Stíny od Catrice mám hodně ráda a musím říct, že toto se mi ještě s žádným odstínem nestalo. Kolikrát jsem byla taky zklamaná menší pigmentací než měl tester, ale jakmile jsem se dostala pod tu první vrstvu, tak jsem byla hodně spokojená a docílila jsem toho samého jako na testeru... Ale je pravda, že s takto světlými stíny zkušenost nemám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento má totiž takový fakt semišový povrch, je zvláštní. Ale je dobré vědět, že máš lepší zkušenosti se stíny Catrice, takže se nemusím bát všech, jen je asi potřeba dobře vybírat.

      Vymazat
  8. Já jsem si dlouho kupovala různé hnědé stíny i když mi vůbec neslušely :-) vždycky jsem doufala, že konečně koupím něco převratného a ono ne :-) Takže chápu, že kupuješ fialkové

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám od Catrce stín z nějaké limitky a pak liquid metal a ty jsou super. Ale mám i jeden odstín ze stálé nabídky. Nějaký světle modrý, který je matný a pigmentace nula nula nic... Dám ho na oko, pak ho začnu ztrácet a stín nikde :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pocit, že limitky jsou vždy nějaké lepší.

      Vymazat
    2. No taky mi to u většiny limitek příjde :-) I kdy teď jsem nějakou v rossmannovi zkoušela a ty stíny vyly jako nadrcená křída :-(

      Vymazat
  10. Je zvláštní, že tester byl úplně jiný. Ale mě se ty odstíny na ruce líbí. Žádné takové nemám, tak si asi pro nějaký zajdu, ale radši obhlídnu nějaké od GS. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GS má teď u Rossmanna 30% slevu, plus jestli máš i kupony 10% tak se to fakt vyplatí. Já mám od GS dva stíny a jsem spokojená.

      Vymazat
  11. Jak jsem ti psala už na fb,tak mně to tyhle stíny dělají taky a už jsem nad nimi zlomila hůl.Chci po stínu přejet štětcem a mít ho nabraný.Tyhle stíny mají šílenou pigmentaci i konzistenci.Absolutně se nedají rovnat těm s jakoby hadím reliéfem na povrchu,taky od Catrice.S těma se pracuje fajn a pigmentace je super ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Od Catrice veľa tieňov nemám, ale každý, ktorý mám, je skvelý, výborne pigmentovaný a kvalitný. Žiaľ, z toho, čo vidím u teba, by som bola rovnako sklamaná, vyzerajú inak ako by mali :(
    Fialové tiene boli niekedy moje najpoužívanejšie, potom ma zasiahla vlna nude a hnedých, ktorú mienim túto jeseň pokoriť opäť fialovou a vínovou, ktorá pasuje mojim sivo-zeleným očiam.

    OdpovědětVymazat
  13. Ja mám od Catrice dva tiene, jeden je slabší matný prášivý a druhý je úplne perfektný pigmentovaný aj vydrží, záleží fakt od konzistencie ..

    OdpovědětVymazat