Borotalco - toto léto nepostradatelný pomocník

Dívali jste se na předpověď počasí na tento týden? To bude mazec co? 37°C ve stínu, to je na slunci kolik, o deset víc? Chodit do práce bude zabiják a co teprve cesta městskou hromadnou dopravou :/ Oj, to bude zabíjačka... Abyste nebyli taky jedním ze smraďochů (nikoho neurážím, kdo se nechce vonět, tak ať voní přírodou), tak v tom vám může bezpečně a jistě pomoci některý produkt značky Borotalco. Nabídka je široká a je z čeho vybírat.


Do nedávna jsem neměla o značce Borotalco ani tušení. Dokonce mě dlouho míjela reklama, která běží v televizi. Pak jsem, ale pár produktů zaregistrovala na instagramu a pak samozřejmě na blogu u ILoveMakeUp, jejíž článek jsem sice nečetla, protože jsem ho nějak zazdila, sorry :( Ale na druhou stranu dobře, aspoň nejsem ovlivněná cizími názory a udělám si na značku Borotalco pěkně názor svůj :)

Nejdříve bych chtěla říct, že tento balíček byl příjemným překvapením. Je to asi můj první balík, který obsahoval většinu produktů z nabídky. To je prostě pecka. Už jsem to někde psala, neříkám, že chci, aby mi někdo posílal na vyzkoušení všechny produkty z každé kolekce. Kam bych to za pár měsíců vše dávala? Ale vždy je příjemné, když si můžete všechny produkty vyzkoušet a napsat názor v jednom článku a čtenář pak nemusí googlit různě produkt po produktu zvlášť.

Podrobné informace ke značce Borotalco, její historii, info o produktech, najdete na stránkách Borotalco.
Pro ty, co nechtějí listovat, tak ve zkratce: Tradiční italská značka Borotalco vznikla v roce 1878, v jedné malé lékárně ve Florencii. Anglický lékárník Henry Roberts vyvinul pudr Borotalco, jemný prášek z čistého přírodního mastku s nádhernou vůní. V roce 1904 byl uveden na italský trh a okamžitě se stal, díky všestrannému použití, jedním z nejoblíbenějších produktů osobní péče pro děti i dospělé. V devadesátých letech se klasický tělový pudr stal inspirací a základem dalších výrobků Borotalco s obsahem unikátního Microtalca.
Microtalcum - jemně mletý prášek, který se vyrábí zpracováním přírodního mastku. Microtalcum má vynikající absorpční schopnosti, osvěžuje, zklidňuje a pomáhá udržet pokožku hladkou a suchou. Mastkový prášek má navíc jedinečnou a příjemnou vůni vhodnou pro muže i ženy. Deodoranty Borotalco poskytují až 48hodinovou ochranu před pocením, neobsahují alkohol a jsou dermatologicky testovány.

Značka Borotalco nabízí různé druhy produktů 
  • sprchové gely
  • deodoranty ve spreji
  • tuhé deodoranty 
  • kuličkové deodoranty 
  • a tělový pudr
Taky si můžete vybrat zda chcete produkty Borotalco Original, Borotalco Fresh nebo Invisible. Podle stránek je Fresh asi jen sprcháč. Zbytek produktů je Original nebo Invisible. Liší se vůní a pak samozřejmě Invisible působí proti vzniku žlutých skvrn na světlých látkách a bílých stop na tmavém oblečení. Teď, když sepisuji článek jsem na stránkách našla ještě deodorant řady Pure. 
A už jdeme konečně na produkty.  
Sprchové gely - jsou ve 250ml balení. Jak Original, tak Fresh krásně voní. Fresh mi přijde mýdlový, Original pudrový - to je asi jasné :D



Deodoranty ve spreji. Original je pudrová vůně, výraznější než Invisible. Jinak oba jsou super. Obsah 150ml, doporučená cena 109Kč, ale viděla jsem značku v akci, takže určitě seženete levněji.
Jestli fungují 48 hodin já prostě nevím a nejsem schopná zjistit. Pokud jsou 40°vedra, tak se koupu několikrát za den, pokud to jde a pak spreje aplikuji na tělo znova.




Výběr deodorantů je obrovský, vybere si každý podle toho, co rád používá. Já třeba teď moc nemám ráda kuličkové, protože mi přijde, že musím čekat než zaschnou. A tady u toho kuličkového mi moc nesedla vůně. Nechápu, musí být stejná jako u ostatních produktů Original, přesto na ni teď nemám nos :)

Tuhý deodorant pecka, voňavý, funguje. Nedělá bílý povlak na pokožce, pozor na černém oblečení ano.

Další kulička, tentokrát ve verzi Invisible, tahle mi voní.

Poslední pán na holení mezi deodoranty. Nenechte se zmást, vypadá, že je to taky kulička, ale není. Balení obsahuje takový tuhý gel, který dole tím vroubkovaným kolečkem vysunujete. Vůně perfektní. Momentálně můj oblíbenec.

Pudr. Tak na pudr jsem ze začátku trošku koukala, nevěděla jsem, co s ním. Ani nevím kdy naposled jsem použila pudr. Navíc ten obrázek miminka na obalu mě zmátl, protože jsem si říkala, tak pudr pro mimča jo? Co s ním budu dělat? Na netu jsem se pak dočetla, jak různě ho můžete použít ZDE. Já pudr používám po koupeli. Ne každý den, ale sem tam, když nejsem líná. Hezky provoní pokožku, ta je pak taková jemná. U mužské populace je to dobrý pomocník na nohy ;)

Produkty jsem všechny vyzkoušela. Chvíli to trvalo, i když v těch vedrech to zas taková dřina nebyla. Samozřejmě nemůžu používat vše naráz, takže jsem tak nějak pocitově zatím vybrala čtyři produkty, které teď používám pravidelně. Některé každý den. Za sebe mohu říct, že značka Borotalco je super, není jediný produkt, který by nefungoval, a který bych nechtěla. Krom teda kuličky, jak jsem psala.
Vyloženě pocení, tyto produkty nezabrání. Člověk se musí potit, to snad ani nejde, aby se někdo nepotil. ALE - rozhodně funguje Microtalcum, které pohlcuje pot, necítíte se tak mokří, navíc voníte. Vůně je sice pudrová, specifická, ale nepřebíjí mi vůni parfému, který nosím. Já jsem moc spokojená a děkuji za možnost vyzkoušení produktů značky Borotalco ♪♫♪ Vám doporučuji, rychle zajděte do drogérie a na tento týden si nějaký produkt pořiďte.


9 komentářů:

  1. Tak máme to skoro podobně, já jsem si také oblíbila ty mýdla a spreje, pak také ten kuličkový deo, který vlastně není kulička, ale gel, ten je supr. Ale teda pudr nevím no, jako je fajn, ale pro mě je to docela nepraktické. Super článek, vždycky je lepší, když v článku vidím zhodnoceno více produktů, od té značky, než jen jeden a hotovo, nejhorší je to u dekorativky, když vidím recenzi na super rtěnku, ale červenou, což jde jaksi mimo mně..
    Takže také mohu Borotalco doporučit, krásné člověk voní celej den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, dneska už je Borotalco v akci a nemůžu si ztěžovat. Fakt dobrá věc.

      Vymazat
  2. O tejto značke sa priznám, som ešte nepočula, ale vyzerá to veľmi zaujímavo. Mojím miláčikom v boji proti poteniu bola vždy Rexona MP, ale už mi akosi nerobí dobre, chcelo by to vyskúšať možno niečo takéto :)

    Pozývam ťa na moju GIVEAWAY Playboy - Play it Wild

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi jak já do nedávna, taky jsem o ní neslyšela. Možná, zkus, uvidíš :)

      Vymazat
  3. já se naprosto zamilovala do sprcháče a i deočka jsou super :)) kulička mi taky moc nesedla, ale ty já všeobecně nemusím, ale ty ve spreji jsou fakt parádní :) a ta vůůůně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Super produkty, já bych tu vůni ani neřešila asi, po nanesení ji necítím.

      Vymazat
  4. Já právě článek u ILM četla a pak jsem hned běžela do drogérie a za mne naprostá špička :)

    zara vest
    Hot diamonds

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem teda žádnou reklamu na tuhle značku nikdy neviděla, ale samozřejmě mi to neuniklo na insta a na blozích, takže jsem si pořídila sprej a kuličku a jsem spokojená. Takže si tu kuličku pořídím znova, nebo možná gel, a taky ten pudr by mě celkem zajímalo, četla jsem že se to dá použít i na obličej, tak uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat