Charismo No.5

Charismo je ryze českou značkou parfémů. Od začátku bylo cílem značky uvést na trh luxusní značku parfémů českého výrobce a navázat na méně známou tradici parfumářského řemesla v Čechách. Výrobce a majitel značky Charismo je pan Pavel Martínek, kterého k názvu značky inspirovalo silné působení vůní a jejich efekt na okolí. Charismo je jako charisma - schopnost vzbuzovat obdiv a věrnost, zvláštní dar osobní přitažlivosti a kouzla osobnosti, který zanechá dojem hned při prvním setkání.
Charismo No.5
Charismo No.5
Pojďme si říct pár informací k parfémům obecně. Parfém se skládá ze tří částí, podle toho, jak se které vůně uvolňují. Některé parfémy však mají lineární složení, tj. jejich vůně je v průběhu času stále stejná. Parfémy Charismo uvolňují své vůně postupně - vytváří příběh vůně a jejího nositele. Co člověk, aplikace, intenzita, prostředí, tím jiný příběh, ale vždy se stejným základem. Pravý parfém obsahuje 15-40% vonných látek. Kvalitní parfém by měl několik týdnů zrát, aby získal správnou vyváženou vůni. Charismo obsahuje 20% vonných látek a zraje více než měsíc a půl.
Charismo No.5
Charismo nabízí dámské i pánské vůně. Na webu značky najdete také unisex vůně, limitované edice a další. Můžete si také přečíst podrobné informace o značce, zde.

Názvy vůní nejsou klasická slovní spojení, ale vůně mají svá označení No. + číslo.
Já vám dnes v článku řeknu něco o vůni Charismo No.5.

  • Hlava: esence zeleně, fialka, zelené jablko, grapefruit, magnólie
  • Srdce: tuberoza, konvalinka, růže, fialka
  • Základ: santalové dřevo, ambra, pižmo

Tato vůně je květinová, ovocná, šťavnatá jako zelené jablíčko. Připomíná mi zelené jablko od DKNY Be Delicious. No.5 je pro mě 100x příjemnější,. V Be Delicious mi nějaká složka vadila, bolela mě po ní hlava :/
Vůně No.5 mě velice mile překvapila svou výdrží. Aplikovala jsem ráno, tak jak jsem zvyklá na krk a říkala jsem si, tak se ukaž ;) A ona se fakt ukázala. Během pracovní doby jsem nemusela vůni znova aplikovat. Stále jsem ji cítila, dokonce jsem vůni cítila i po té, co jsem došla domů a vlastně až do večera, kdy jsem se šla umýt. Takhle dlouho mi nevydrží vonět ani má oblíbená Elle od YSL.
Výdrž parfému na stránkách Charismo je víc jak 18hodin. Po mých zkušenostech, tomu věřím, No.5 má výdrž perfektní.
Charismo No.5
Charismo No.5
Krom toho, že No.5 je příjemná vůně se super výdrží, tak má i pěkný flakon, který mi na toaletce rozhodně neudělá ostudu. Flakon je sice jednoduchý, ale líbí se mi boční potisk lahvičky, kde je název vůně napsaný růžovým písmem a tím jak je flakon průhledný, tak ten růžový puntík se v lahvičce odráží. Vůně má obsah 50ml.
Charismo No.5
V balíčku mi přišly vzorky na vyzkoušení.
No.3 - květinová vůně, pro mě je to silnější, jasmínová vůně. Nádherná, ale ještě jsem do ní nedospěla :) Podrobný popis vůně zde

No.6 - sladká, dřevitá, květinová vůně. Ze vzorků mi sedla nejvíc, nevím co v ní cítím, ale je zvláštní a strašně příjemná. Taková uklidňující. Podrobný popis zde

No.7 - je unisexová vůně, kořeněná, dřevitá. Opět podařená vůně, ale já ty unisex moc nemusím. Prostě buď voním jako ženská nebo jako chlap. Vůně je příjemná i na mně, ale na chlapovi voní lépe. Další info zde

No.15 - kořeněná, sladší, příjemná pánská vůně. Super. Informace zde

Parfémy Charismo můžete sehnat buď na stránkách výrobce zde nebo také v eshopech prodejců parfémů zde a zde

Pokud se rozhodnete parfémy Charismo vyzkoušet, myslím, že nebudete litovat. Samozřejmě pokud správně trefíte vůni, která vám sedne. Za sebe mohu doporučit, nejsem sice žádný profík, ale víte, že já mám vůně fakt ráda ♥
Znáte tuhle značku, máte vyzkoušené Charismo vůně?

26 komentářů:

  1. Vůbec neznám a slyším o této značce poprvé. Upřímně ale dám dál přednost (svým) osvědčeným značkám :)

    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna nedávno jsem tyhle vůně viděla na internetu a pár z nich mě zaujalo. Takže díky za recenzi, nemusím se bát, že jsou to jen vodičky. Ještě zbývá vybrat číslo.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdepak, já znám tvou sbírku parfémů, ty jsi profík!!:-D Líbí se mi, omrknu to, mám sice svoje věrné vůně, ale proč nezkusit něco nového:)
    Jj, vím, že ti v tom mém zeleném jablku něco vadilo, tak to musím tohle očichat!

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem je nedávno zahlédla poprvé na FB. Vypadá to velmi velmi zajímavě a škoda že ITtechnologové ještě nevymysleli online přenos vůní:-) - to by se utrácelo...!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, ale nevím, myslím, že to ani nevymyslí.Doufám :D

      Vymazat
  5. Jen malá poznámečka k výdrži vůní, že sami na sobě vůni necítíme, neznamená že vůně přestala vonět a není cítit. Je to o tom, že po určitém čase jsme sami vůní tak "nadýcháné", že ji naše čichové buňky už nedokážou pořádně vnímat. Je na to tuším i nějaká studie :D Sama jsem si toho také všimla, třeba stojím u nějakého kolegy a tem mi pak říká, jak krásně voním, přitom sama vůni už nevnímám, nebo když si druhý den přičichnu k šále a vůně je stále intenzivně cítit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já s musím souhlasit s recenzí, sama mám také No.5 a je božská a už mi tolik lidí řeklo, že krásně voním....opravdu tleskám zlatým českým ručičkám.
    Také se chystám o ní psát
    http://verenisleben.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že máme stejný názor. Pětka je svěží, perfektní na léto.

      Vymazat
  7. a ty vůně jsou originální,nebo napodobují značky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Originální, žádná napodobenina.

      Vymazat
    2. Pro Anonym1: sice je to tady už napsané, ale napodobeniny to nejsou, doporučuji pročíst stránku www.charismo.cz , je tam vše o firmě i produktech:)

      Vymazat
  8. Já mám Charismo č.6°a Charismo č.2° a obě vůně střídám. Jsou úžasné a hlavně originální. Žádné napodobeniny. Já jsem nadšená, že máme českou značku od českého výrobce. Jo a to Charismo 6° je úchvatné:) Kamila.S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, No.6 mám ve vzorečku a je to krásná vůně, originální, ještě jsem takovou neměla a to jsem jich už měla fakt hodně :D

      Vymazat
  9. Značku bohužel neznám, ale tato vůně mě moc zaujala! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  10. Škoda že si nemůžeme takhle na dálku přičichnout :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Vůně mě hodně zaujaly, ale zajímalo by mě, zda se dají někde sehnat vzorky? Protože i když jsou cenově hodně příznivé, naslepo se mi je vybírat nechce..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusila bych kontaktovat je na FB stránkách, uvidíš co napíšou.

      Vymazat
  12. Vzorky lze objednat na: marketing@mplusd.cz. Starají se o značku Charismo a vzorky rádi zašlou. Také je možné najít si kamenou prodejnu v blízkosti bydliště na: https://www.charismo.cz/partneri-a-jejich-slevy.htm

    OdpovědětVymazat
  13. Další zajímavá recenze: http://www.protisedi.cz/article/jak-voni-charisma

    OdpovědětVymazat
  14. já na tyto vůně narazila v prodejně Ryor v Brně a souhlasím-nenapodobitelné,zkusila jsem jen zatím jednu a po 3dnech ji stále na šále cítím,takže určitě vyberu nějakou

    OdpovědětVymazat