Jak skladuji tvářenky - problém vyřešen :)

Veškerou svou dekorativní kosmetiku, skladuji v šuplících toaletky nebo na toaletce. Vzhledem k tomu, že v šuplících nemám žádné pořadače, pouze v tom horním prostředním, do kterého se toho víc už nevleze, tak tvářenky jsem dosud skladovala v plechové krabičce na toaletce, abych je měla vždy při líčení po ruce.
Při úklidu rozhrabošené kosmetiky, jsem s hrůzou zjistila, že se mi tvářenky do krabičky už nevejdou. Zkoušela jsem je přerovnávat, ale smůla. Navíc jsem už v dalších krabičkách měla bronzery a rozjasňovače a já chtěla mít všechny tyto produkty na tvář pohromadě.
Možná by to takhle mohlo zůstat, ale já se bála, že některá tvářenka spadne a rozbije se a to by bylo fakt blbé :/


Zašla jsem si do Ikey, prvotní plán bylo nakoupit další skleněné svícny, protože jich právě pár dostali a já ještě pár potřebovala. Ve svícnech mám štětce, které nejvíc používám, řasenky, tužky na oči, prostě produkty, které používám každé ráno při líčení, tak abych nelovila v šuplících a měla vše při ruce. Prošla jsem celou Ikeu a nenašla jsem nic, s čím bych byla spokojená, žádnou krabičku nebo organizér, nic.
A najednou na konci uliček s doplňky, podívám se doleva a je to taaaaam. Fakt že jo. Přesně to, co potřebuji. Umělý průhledný organizér. YES. Koukám na cenu, cca 50Kč, dobrý. Koukám na popis - vložka do odpadkového koše! COŽE??? A pak si říkám a co jako? Je to přesně to, co potřebuji, tak je to fuk, že je to do odpaďáku, když mně se to hodí do šuplíku na tvářenky. Však je to čisté, není to z koše, tak je jen moje věc na co to použiji.


Přišla jsem domů, hned jsem tvářenky naskládala do nového domečku. A byla jsem spokojená, protože jsem zjistila, že těch tvářenek vlastně tolik nemám, protože v pořadači je stále hodně místa :D No není to krásné zjištění?
Jenže radost netrvala dlouho. Jako já to tušila už v obchodu, že se mi to do šuplíku asi nevejde, ale říkala jsem si, to nějak udělám.
No a taky jsem to udělala, vzala jsem nůž a rozřezala jsem si organizér dle potřeby. Hmm, trošku jsem se podcenila, protože, i když jsem si nakreslila na plast rovnou linku, tak mi při řezání ujela ruka a mírně to sklouzlo a trošku plast napraskl :(( To mě teda fakt mrzelo, naštěstí to není taková hrůza a rozřezaný konec je chovaný v šuplíku.


Tady na té fotce to můžete vidět v levém rohu u rtěnek, že je to tam vykouslé.
Nejprve jsem si říkala, že si zajedu koupit nový kus. Pak jsem se na to vykašlala. Sice mě to mrzí, že to nemám hezky rovné, ale na druhou stranu nebyla to zas tak drahá položka, abych se hroutila. A svůj účel to splnilo.

Organizér má kulatý okraj, který sahá přesně na šuplík, takže mi dělá v šuplíku jakože patro, tzn tvářenky jsou nahoře a pod tím plastovým můžu ještě něco mít, tady vidíte odličovací ubrousky Douglas a nějaké krémy tam mám. Šuplík na patro je fajn, nacpu do něj mnohem víc.


Než jsem publikovala tenhle článek, zjistila jsem, že i stíny na oči bych chtěla skladovat jinak než v dřevěné truhle, tak jsem zajela koupit ještě jeden plastový pořadač a opět jsem řezala, opět neúspěšně a křivě.
Pokud hledáte na fotce třetí paletu Naked, je schovaná v té světlé krabičce od Naked3, protože je semišová a nechci si ji zašpinit a ošoupat.


Na téhle fotce je taková směska, malé paletky stínů a zbytek rtěnek, ty dražší mám v prostředním, hlavním šupleti. A v tomhle mám starší rtěnky a pak úplně nové. Vidím tam nějaké volné místo, musím ho zaplnit.

Povedený nákup, co myslíte? Tvářenky jsou pěkně pospolu i s bronzery a rozjasňovači a ještě je místo na nové kousky. 
Těším se kolik z vás se inspiruje a těším se na fotky na blozích. A nemáte tip čím řezat plast, aby byl pěkně rovný a nezalomil se?

30 komentářů:

  1. To jo, nákup se ti poved :-)...já si to v tom koši ani nedokážu představit :-D K čemu to má sloužit? :-o...hlavně to místo na nové kousky je důležité! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším k čemu to je do koše a hlavně to musí být velký koš, no já nevím.

      Vymazat
  2. Super :-) Akorát taky nějak nechápu, proč je to do koše? :-D Fakt super a utvrdila jsi mě v tom, že si musím koupit novou tvářenku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, pokud máš místo, tak rozhodně nějakou novou tvářenku potřebuješ :)

      Vymazat
  3. já bych nějaké šikovné organizéry taky potřebovala, v šuplíku to mám naskládané v krabičkách od Ladyboxu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle jsou fakt fajn a pěkné,teda když to umíš uřezat :D

      Vymazat
  4. Ty seš teda, to si nemohla obevit, ředtím než jsem nakoupil ty bílé plastové šochtle? =D Teď na to koukám na stránkách a je to vysoké jen 7cm! Super to se vejde do šuplíku...hmmmm takže opět (už po 4) budu kupovat nové šochtle a řezat...mýho chlapa omyjou =D Prý nekupuju nic jinýho než šochtle do stolu =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a pak se zastav v Olympii a dokup kosmetiku, ať to nemáš prázdný jak já :D

      Vymazat
  5. krásné řešení, já když jsem si kosmetiku takhle vyskládala tak jsem zjistilaže mám hoodně místa, ale málo peněz :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem zjistila taky, proto mám teď to jedno políčko pořád prázdné a nebo mě už asi neba kupovat padesátou tvářenku :D

      Vymazat
  6. Ikea je ráj pro kosmetické maniaky :D

    OdpovědětVymazat
  7. Super řešení! Taková dobrá velikosti jak pro rtěnky, tak pro tvářenky nebo stíny..

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá dobře. Jinak na té cedulce byla asi chyba. To není do odpadkového koše ale do koše drátěného co bývá ve skříních. Aby z něj drobnější věc nepadla. Vyhledala jsem to přímo na stránkách Ikea :-) nechápala jsem k čemu to má být v tom odpadkovém koši :-) Skvělý nápad nechám se inspirovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky nechápala proč do odpaďáku, pak jsem si říkala, že možná do těch velkých jak jsou na třídění odpadu :D Tak a je po záhadě..

      Vymazat
  9. Jéžiš, tak to nutně potřebuju! Super nápad na přehlednou organizaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak šup do Ikey. Ještě, že jsem si koupila do zásoby, už nebudou ;) Mně se líbí, že se tam pěkně vejdou i ty Naked palety, prostě přesně na míru.

      Vymazat
  10. Já to taky nutně potřebuju, v pondělí mažu do Ikey! :-D Zrovna jsem reorganizovala svou kosmetickou sbírku a toto je přesně to, co mi chybělo. Děkuju za tip! A jen pro úplnost, to není vložka do odpadkového koše, ale do takového drátěného organizéru - tady tohoto. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na fotky:) Jo, ale na štítku měli, že je to do odpadkového koše :D

      Vymazat
    2. Hm, tak počkat, že by tam bylo jen do koše a já si hned automaticky myslela, že je to odpadkový? :D

      Vymazat
  11. Máš to moc hezky uskladněné :)♥*

    OdpovědětVymazat
  12. Máš to moc hezky vyřešené! Teď to máš přehledné a skladné, moc se mi to líbí. Já jsem podobně využila Ikea příborníky - taky je mám v toaletním stolku a v nich uskladněnou dekorativku.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  13. Vložka do odpadkového koše? Nic geniálnějšího jsem neviděla! :D Při další návštěvě Ikey si vezmu alespoň 3. :D

    OdpovědětVymazat
  14. No, mas to krasne vyresne, fakt jsi sikulka a kreativni k tomu! Hele, mas rtenky "hlavou dolu", nebojis se, z se ti nejaka ulomi (gravitaci) a spadne do vicka? Mas s tim takto dobrou zkusenost? Ja vim, ze to je prakticke, ze vidis ze spodu cisilka a odstin, ale nebojis se, ze se ti ulomi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne nebojím se, že se ulomí, ani se to nikdy nestalo, to by muselo na ty rtěnky pražit slunko a pak se roztečou, ale jen tak se neulomí :)

      Vymazat
  15. Perfektní organizér. Já je v Ikee hledala už několikrát a asi jsem slepá :D

    OdpovědětVymazat
  16. Musím říct, že organizér je fakt pecka! :D Skvěle jsi to vyřešila. Já budu taky muset "upgradovat", tak děkuji za inspiraci! :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Pánečky ten organizér je super, ale toľko toho asi nemám ako ty. Avšak s kozmetikou je to vždy tak, keď sa objaví nejaká novinka tak hneď si to letíme všetky kúpiť, takže to poznám.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  18. Tak jsem to hledala v ikei a našla jsem, že je to "vložka do koše +"do drátěného koše ANTONIUS." Což už logiku dává. Odpadkáč byl divnej.
    Díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat