Vídeň - Vánoční trhy

Včerejší den jsem strávila ve Vídni, plán byl prolítnout město, nakoupit, nutná dopingová zastávka ve Starbucksu, protože v Brně není, omrknout trhy a udělat milion fotek osvětlené Vídně novým foťákem.
Byla to firemní akce, celé dva autobusy lidí. Vyjížděli jsme v 10 hodin, což bylo docela blbě načasované, ve Vídni jsme byli ve 12 a v 18 hod se mělo jet zpět. V autobuse nám slečna řekla, že nemá ponětí kde nás řidič vysadí, ale že to nebude nikde moc v centru, protože to je prý kvůli trhům nějak zavřené. OK. Vysadil nás u hotelu Hilton, přešli jsme nějaký park a přišlo mi, že jsme během chvilky byli ve městě. Vyrazili jsme s kámoškou po vlastní ose, první zastávka Starbucks, no řeknu vám, děs a hrůza 150lidí, kafe trvalo 10minut, pán mi tam kydl mini kopeček šlehačky a nazdar, navíc mě pak z kávy bolelo břicho:D Dala jsem si totiž limitku na Vánoce Gingerbread latte, vzhledem k tomu, že jsem neobědvala, tak to asi nebyla ta pravá volba a navíc ta příchuť byla taková umělá. Hmm, zatím žádné fotky...
Pak jsme strávily strašně dlouho ve Forever 21, krásný obchod fakt. Nádherý Douglas jsme potkaly, ooo to bylo zboží a ta výzdoba.  Pak tak růžně zastávky v obchodech na Mariahilferstrasse a pořád jsme si tak šly a už byla tma. Zatím cca pět fotek:D Vánoční stánky, které jsme potkaly, byly vesměs s jídlem, takže jsem nefotila, no a najednou říká kámoška, že je 16.50 a že bysme asi měly jít zpátky a prý a pohni protože to do třičtvrtě nestihnem. Vzhledem k tomu, že jsme snad prošly celou ulici až na konec, tak jsem měla taky obavy, ale říkala jsem si, bez nás neodjedou ne? Do třičtvrtě jsme to teda stihly, ale letěly jsme jak šílené, já byla mírně pozadu, protože flákám cvičení, takže moje fyzička na tu kámoščinu neměla. V tom fofru a obavách, že mi někam zdrhne, jsem zase nefotila. Dolítly jsme k busu, bolely mě nohy, v duchu jsem si říkala jak jsem dobrá, že jsem boty s podpatkem ráno nechala doma a obula si nízké pohodlné nic moc vypadající boty. Mít podpatky, tak skončím v tom běhu po pár metrech a nebo bych musela valit bosá.
Chtěla jsem dneska napsat krásný post, plný úžasných fotek a pohodového vyprávění o včerejším dni. Moje odřené nohy vyprávějí trošku jinou story, ale i tak to bylo super.
A teď těch pět fotek jo? Tak čtyři, jedna je mázlá :D





Pokud pojedete letos do Vídně, tak mi hoďte komentář, mrknu k vám pak na fotky osvětleného města. Jak vidíte, já mám pouze ten nádherně vyzdobený Douglas ;)

6 komentářů:

  1. Douglas taky dobrý:) Hlavně, žes to ve zdraví přežila!

    OdpovědětVymazat
  2. Já pojedu pak v Prosinci tak když tak potom mrkni :). Těším se na Starbucks jelikož v Budějovicích taky není (překvapivě :D).

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pekne fotky..ja som tiez bola na vianocnych trhoch vo Viedni, ak chces pozri ku mne na blog :)

    OdpovědětVymazat