Marc Jacobs Style Eye-Con paleta No. 7 - 204 The Starlet

Když v létě cestujeme, snažíme se najít dobrou restauraci, dobré místní víno a já musím vždy jít do Kiko Milano obchodů, pokud v dané zemi jsou. Nesmí chybět návštěva Sephory, protože stále platí, že v zahraničí je Sephora lépe zásobovaná značkami, které u nás zatím nejsou.

Letos v Itálii jsem zaběhla do Sephory ve dvou městech, první byla buď ve Veroně nebo Padově, ale byla docela malinká, no i tak tam měli super značky, zaujal mě stojan Marc Jacobs. Konkrétně jsem se dívala na paletky očních stínů, hned jsem jednu otestovala na ruku, ale pak jsem si říkala, nepotřebuješ, nepotřebuješ a šla jsem ven.

Se stíny na ruce jsem pak chodila ještě hoďku a furt jsem na ně koukala, byla to dobrá kombinace barev, které nosím. Už jsem se nevracela, věděla jsem, že ještě pojedem do Benátek, kde je Sephor několik, tak jsem si říkala, když tak koupím tam, pokud ji budou mít.

A to víte, že ji měli.


Já se značkou MJ nemám zkušenosti, takže jsem nevěděla moc co čekat. Tester na prodejně mě mile překvapil, tak jsem paletu nakonec v těch Benátkách vzala.
Paletka má látkový obal, který působí tak nějak laciněji, na druhou stranu je praktický, protože obal palety je hladký a lesklý a paleta se bez obalu lehce podře.


Lesklý obal palety mě mírně štve. Sáhnete na ni a hned jsou na ní otisky prstů, je upatlaná a to i tehdy, když máte umyté ruce.
V obalu jsem asi po týdnu objevila malý pěnový aplikátor. Nechala jsem si ho, protože jsem si říkala, že se může hodit. Naštěstí stíny jdou hezky nanášet štětci, takže aplikátor nebude potřeba.


Paletka obsahuje sedm lesklých stínů, není v ní ani jeden matný, trošku škoda. Na druhou stranu nevím, který stín by z palety vyhodili a nahradili matným. Všech by byla škoda.
Paletka má 7gramů, což je podobná gramáž jako palety od Estyle. Pro srovnání třeba Kiko Water eyeshadow, což je monostín má 3g a monostíny od Nars mají 1,5g.


Paletka má takový nezvyklý tvar, kdyby nebyla tak placatá, mohli byste si ji splést s obalem na brýle nebo na tužky. Uvnitř palety je nudloidní zrcátko, ale dá se použít. Na stínech byla jakási plastová ochrana, zatím ji v paletě nechávám, ale nepřijde mi až tak strašně nutná, tak uvidím, kdy mi vypadne do koše.


Kombinace stínů v paletě The Starlet je přesně pro mě. Trošku využitelnější je těch prvních pět stínů. Ten zadní stříbrný a šedivý nejsou mí favorité. I když v dřívější době bych je určitě unosila. To bylo v době, kdy jsem neměla ponětí, že mi barvu očí vytáhnou zlaté a měděné stíny.


První stín v paletě je takový taupe s měděnými odlesky, bohužel na téhle fotce působí dost mdle. Ve skutečnosti je víc hnědý a tmavší. Je to mix šedivé-hnědé-fialkové a na tom je měděný odlesk, nádhera. Druhý stín je klasika, takový ten narůžovělý stín s jemnými zlatavými odlesky, vhodný na každodenní líčení, na celé víčko, na rozjasnění vnitřního koutku. Prostě základ. Třetí stín je tmavá hnědá s měděným odleskem, trošku v něm na ruce vidím i zlaté třpytečky. Klasika, stín, který nanáším na víčko, abych ztmavila vnější stranu líčení na víčku.


Čtvrtý stín je stín, který mě v Sephoře ve stojanu MJ upoutal jako první. Je to dokonalá bronzová barva. Na modré oči ideální. Je v ní trocha oranžové. Zlatý stín, který následuje po bronzovém, je taková ta "špinavá" zlatá. Je to zlatá mixnutá trochou černé. Nevím jak to vyjádřit, ale podobný stín má Nabla, jmenuje se Citron. Mám ho doma, možná udělám srovnání.


Předposlední stín se zdá v paletce stříbrný, takový ten osmdesátkový stín, ale na očích je mnohem hezčí, připadá mi, že je mixnutý miminkovskou modrou barvou.
Poslední je šedivo-hnědý stín se stříbrno-vínovým shimmerem. Je podobný jako první stín, ale je tmavší a jde spíš do šediva než do hněda.



Přiznávám, na této fotce jsem barvy upravila ve photoshopu, ale dost se podobají realitě. Akorát ten prevít poslední stín, se hodil do šedé a skryl hnědou, která v něm je. Krásně se vybarvil stín uprostřed, ten měděný.


Protože mi to nedalo, tak jsem paletu nafotila ještě znova, sice jsou stíny už použité, ale myslím, že na dnešním světle jsou dobře zachycené. Bohužel ten poslední stín chybí, prostě neukáže se a neukáže, pořád byl takový šedivý. Hnědá v něm si hraje na schovku, stydlivka :D




Stíny jsou příjemně krémové, na bázi od Urban Decay mi drží na očích celý den. Neslévají se, neopadávají. Krásně přilnou k víčku. Aplikuji štětcem.
Podle toho, co jsem v Itálii zkoušela, mohli místo značky Kat VonD, dát do Sephor u nás, Marc Jacobse. KVD mě teda nezaujala vůbec. U Jacobse bych brala i nějaké rtěnky.

Co vy a značka Marc Jacobs? Doporučíte mi něco dalšího, popř. je nějaký produkt, na který se chystáte?

4 komentáře:

  1. Já se zatím nechystám na nic od MJ, ale tato paleta by mě zaujala, kdybych měla ke značce přístup. Andy.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Já tuto paletku nepoznám, ale zaujaly mě její odstíny.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu škoda, že u nás značka Marc Jacobs není. Paletka je krásná. Martina K.

    OdpovědětVymazat