Jak se starám o svoje rty?

Čas od času mi přijde dotaz jak se starám o svoje rty, že na fotkách vypadají tak dobře a v kondici. Všem, kdo si to myslí a píší mi podobné komentáře nebo dotazy, chci poděkovat :) ♪♫
Velký podíl na tom má genetika, ta může za ostatně za vše dobré a zlé, co máme. A zbývající podíl na tom má fakt, že žijeme v 21. století a co nezvládla příroda, zvládáme my samy s pomocí různých kosmetických výrobků a vymožeností.

Budete se asi divit, já péči o rty nějak nepřeháním. Starám se úplně normálně, asi jako každý druhý. Mám tři hlavní pomocníky, které vám dneska představím a pokud máte nějaký problém, tak třeba zaberou i vám.

1. Nejdůležitější je dostatečný přísun tekutin během dne. Nevím jak to máte vy, ale já jakmile během dne nestíhám pít, tak se mi to projeví na rtech, jsou scvrklé :) a to mi hned připomene, že jsem asi nesplnila svoji denní dávku tekutin. Snažím se hned po příchodu do zaměstnání uvařit konvici ovocného-neslazeného čaje, kterou bych měla vypít než jdu z práce domů. Doma pak do skleněného džbánku z Ikey, dělám v zimě opět čaj. Snažím nesladit a nebo třeba jen trochu medem. Na jaře, jakmile začne teplo, stačí čerstvá studená voda s troškou citronu. Nebo jak vidíte na fotce, nasypu do vody směs zmrazeného lesního ovoce. Hlídám si, abych ten džbánek vypila postupně do večera. Nevím přesně jakou míru mají ty moje dvě nádoby na vodu, ale tuším,že tak 2-3litry asi vypiji. Léto neřeším, tam samozřejmě spotřebuji vodu i v ovoci atd, ale to nepočítám.



2. Někdy se může stát, že mám rty vysušené, pak mám sem tam na rtech šupinky, je to teda dost málo, protože pokud dodržuji bod č. 1, tak se to moc nestává, ale občas přeci a proto mám v záloze peeling na rty od Lush. Celý název je Bubblegum scrub na rty.

Pokud znáte produkty od Lush, které jsou nádherně voňavé, tak je vám už asi jasné, že peeling je žvýkačkově vonící jemný růžový cukřík, který jak je napsané na víčku, vám zanechá hebké rty.
U tohoto peelingu vždy nevím zda mám dát na rty nebo sníst. Měla jsem kdysi takový zelený s praskacími kousky, ten byl taky dobrý, jak funkčně, tak i chuťově :D
Každopádně u tohoto peelingu stačí troška a pozor nedřete si rty nějak dlouho a surově. Já to jednou přehnala a rty jsem pak měla dva dny citlivé. Nevím jestli jsem u toho usnula nebo co, ale drhla jsem rty asi fakt dlouho. Stačí přetřít dvakrát tam a zpět a víc rty netrapte. Po použití peelingu je dobré natřít rty balzámem na rty.


3. Balzám na rty. Dřív jsem byla šílenec a měla jsem balzám v každé kabelce, v každém šuplíku. Teď jich mám méně a myslím, že by mi stačil pouze jeden.
Ze všech balzámů, které jsou na fotce, nejvíc používám balzám Bramblebery Rose. Je to ten v kulaté plechové dózičce s obrázkem paní v klobouku. Balzámy už jsem tady na blogu vychvalovala zde. Tento balzám je pro mé rty dokonalý, udržuje je ve skvělé kondici. Aplikuji večer před spaním a ráno. Během dne obvykle ne. Jedna věc je, že to obvykle moje rty nepotřebují a za druhé, tento balzám jak vidíte je v kelímku, takže se nabírá prsty. To znamená, že kvůli hygieně je potřeba mít ruce vždy čisté. Ven obvykle nosím bílý tyčinkový EOS.
Balzám Brambleberry Rose mi už pomalu, ale jistě dochází. Budu muset objednat další, no přiznám se, čekám na nějakou akci, ale nevypadá to. Asi půjdu do sady tří kusů, protože jsou fakt super.




Tak nevím jestli jsem vám pomohla. Možná jste čekali nějaké tajemství, no bohužel. Na druhou stranu teď víte, že stačí jen málo :)

21 komentářů:

  1. Máš krásné rty. Já mám balzámy na rty všude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já co používám ten Smith´s balzám, tak mi vlastně stačí jen ten jeden. Což je fakt super.

      Vymazat
  2. Peeling na rty jsem zatím nezkoušela.Tak jako Tobě i moje rty mi občas někdo pochválí. Jsem ráda, že jsem se nenarodila s příliš úzkými,ale ani nafouklými rty. Já používám celý život rtěnky a je fakt, že ty samy o sobě obsahují různé vitamíny a zvláčňující složky. Jinak několikrát denně natírám balzámem, hlavně před spaním a po probuzením to beru jako takovou pečující kosmetickou nutnost.
    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taková střední cesta je asi nejlepší u všeho. Kvalitní rtěnky a kvalitní balzám, je vždy záruka pěkných rtů.

      Vymazat
  3. Jo přesně, když moc nepiju, tak mám na rtech podobný pocit, takže se to snažím dodržovat :) Jinak díky za tip na peeling, mně se šupinky někdy docela dost dělají, takže už utíkám do Lushe :D Já jsem od Lushe ještě nikdy nic neměla, určitě bych si časem chtěla i pořídit masku, ale ta zatím tak nespěchá, protože ještě mám zásoby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen u toho peelingu opravdu opatrně. Nemusíš ani prstama šudlit :), stačí jako by promnout rty o sebe. Lush mám moc ráda. Masku jsem měla zatím jen jednu, ale ujíždím na bombách a pěnách do koupele. Ta vůně vždy, když jdu kolem obchůdku...

      Vymazat
  4. Ja mám Rosebud Salve a milujem ho!!! Je to najdokonalejší balzam na svete, fuckt :). A potom v rezerve mám mandarínkovo-ružičkovú verziu, ktorá sa predáva zatiaľ asi len v USA a ešte som si k nej ani neňuchla, sama sebe sa divím ;).
    Čoskoro mám v pláne aj Brambleberry a možno ešte nejaký prihodím, dúfam, že ich budú vyrábať do konca môjho života, ostanem im verná už nafurt! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rosebud Salve si chci koupit a ještě ten Mint cosi, teď se mi to nechce hledat :) A měla jsem i Mocha Rose a byl super. Mandarinkový zatím neznám :)

      Vymazat
  5. Jo, tak za takové rty by většina z nás vraždila!:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Taky vypiji denně 3 litry vody. A na rty mám to malinové máslo, které je pro mě nejlepší. :-) Když piju málo, tak mi rty zčervenají a začnou pálit. Potom je i dost často balzám na rty velmi slabý.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Máš boží rty :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/stin-v-akci-lily-lolo.html

    OdpovědětVymazat
  8. Jako asi většina ostatních taky vždycky obdivuju tvoje rty :-) díky za tipy, pokulhávám v tom pití no, budu se snažit zlepšit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Jj, pitný režim je potřeba dodržovat.

      Vymazat
  9. Poučný článek, já jsem nevěděla, že existuje peeling na rty. Vždy je trošku přejedu peelingem, na obličej. Jenže ten se mi zdá na jemnou pokožku rtů někdy dost hrubý. Takže Lush říkáš? Neznám tu kosmetiku, tak jsem o něco chytřejší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ti peeling zalíbí, ale jak už jsem psala, pozor, je šíleně dobrý a voňavý :D

      Vymazat
  10. Súhlasím s tebou, hlavne čo sa týka tej vody!! Voda sa podľa mňa stará o všetko najlepšie. O pleť, o vlasy, o pery.....

    OdpovědětVymazat