Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer - 01 Light

Už asi rok si plánuji, že napíši o svém oblíbeném korektoru na kruhy pod očima. Stále jsem se k tomu nedostala. Vždy jsem dala článek na něco jiného, ale myslím si, že tento produkt je tak skvělý, že už opravdu nemůžu odkládat recenzi ani o den déle.
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Fawless Wear Concealer  je úplný název tohoto korektoru.
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer - 01 Light
Korektor je tekutý a je dostupný v několika odstínech. Nevím kolik odstínů je dostupných u nás, tuším, že 3. Na amerických stránkách Estée Lauder jsem našla odstínů deset. Já mám odstín 01 Light. Korektory používám jen na kruhy pod očima. Nerovnosti pleti nemám, ani akné. Takže článek bude o tom, jak korektor funguje na kruhy pod očima a jak se chová na jemné kůži v očním okolí.
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer - 01 Light
Korektor má obsah 7ml, je v plastové průhledné lahvičce, na jejíchž hranách ulpívá korektor, takže nikdy nevidíte, kolik vám ho ještě zbývá. Já tak tuším, podle zabarvení, že mám necelý centimetr na spodu lahvičky.
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer - 01 Light
Korektor má pěnový aplikátor, stejný jako mají lesky na rty. Odstín Light je světlá béžová barva (se žlutým podtónem?), je o něco světlejší než moje pleť, což mi samozřejmě na korekci kruhů pod očima vyhovuje. Kruhy chci zakrýt + oční okolí rozjasnit/zesvětlit. Já si myslím, že tento odstín sedne docela velkému počtu žen v ČR. Snědší typy, musí zvolit odstín jiný.
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer - 01 Light
Korektor je perfektně roztíratelný. Konzistence je tekutá, ale ne tekoucí :) Když ráno ďubnu korektor pod obě oči, nemusím spěchat s roztíráním, nikam po obličeji neteče.
Konzistence je dostatečně jemná na zapracování produktu v očním okolí. Nemusíte nijak násilně roztírat a tahat kůži pod očima.
Korektor spolehlivě zatočí s jemnými kruhy pod očima. Co je ale pecka, kryje perfektně i modro-fialové kruhy. U těch fialových prohlubní, které mám já, je občas potřeba dát větší nános produktu. Ale vzhledem k tomu, že nenosím make-up, jen lehký rozjasňovač od Max Factor, nedávám velkou vrstvu korektoru pod oči, protože by to nevypadalo hezky. Navíc s přibývajícím sluníčkem začínám mít pihy, takže nelze abych pod očima měla bílé fleky ve tvaru trojúhelníku a zbytek obličeje pihovatý.
Korektor nezalézá do vrásek a mám ho pod očima celý den. Pleť mám smíšenou. Korektor by měl na pleti vydržet až 15 hodin.

Zde máte ukázku korektoru na ruce. Jak jsem psala, než koupím světlo, bude vše na ruce. Myslím, že se nic nestane, jsou blogy, jejichž pisatelky dávají na ruku vše a taky bez problémů existují ;)
Takže, korektorem jsem se snažila překrýt moji slavnou žílu na ruce. Produktu jsem mázla trošku, pak jsem přesně tohle množství, které je na fotce, rozťupkala beauty blenderem. Rozdíl je jasný a viditelný. Čím víc produktu dáte, tím lepšího výsledku dosáhnete.
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer - 01 Light
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Concealer - 01 Light
Na konec článku bych chtěla připomenout, že korektor se rozťupkává pod očima do tvaru trojúhelníku (říkají odborníci, já jsem jen amatér, a tak je občas poslouchám). Nerozmazávejte si korektor jen v kruhu, cílem je kruh zamaskovat a snažit se, aby korektor splynul se zbytkem pleti na obličeji.
Na fotce jsem hvězdičkami znázornila místa, kam obvykle korektor 2x ďubnu aplikátorem a pak ho jemně rozťupkám. Jak se na fotku dívám, možná netahám korektor až do míst, kde mi končí nos, ale myslím, že mě chápete.

Shrnutí - i když mám korektorů doma hodně, všechny jsou mé oblíbené, tak tento je pro mě asi top. A rozhodně až mi dojde, budu kupovat další balení. Cena je kolem 700Kč, záleží jak kde.  Já jsem kupovala v Sephoře v akci a měla jsem k němu ještě štětec od EL. Pro někoho může být tahle částka vysoká za takového prcka, ale já ho používám docela často, nejméně už rok a ještě jsem ho nevypotřebovala.

13 komentářů:

  1. Je super, mám ten stejný a mohu potvrdit, že je fakt skvělý a zakryje i tmavé kruhy, což jde vidět i na tvých fotkách:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však myslím, že díky tobě jsem ho tenkrát koupila ne? Nebo to bylo naopak? :D

      Vymazat
  2. Asi se budu muset po tomto korektoru podívat. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten vypadá fakt dost dobře.Zajímalo by mě,jestli by zatočil s mými ranními váčky a s nimi souvisejícími kruhy.Zatím používám Lumi Magique nebo Match Perfection,a někdy se jim daří,někdy méně :-)
    Chtěla bych Tě pozvat na můj blog simply-pleasures.blogspot.cz. Děkuji předem za návštěvu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lumi Magique mám taky, ale je rozhodně méně krycí než EL. Záleží jak moc velké máš kruhy..

      Vymazat
  4. Čteš mi myšlenky? :D Zrovna jsem dopotřebovala jeden korektor,ale měl spíš střední krytí a já potřebuji něco silnějšího. Estée L. by mohl být ten pravý. Projdu NC a uvidím, kde budou mít nejlepší cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přeji dobrý lov, dobré ceny. Korektor je opravdu super.

      Vymazat
  5. Jůů vypadá skvěle, díky za tip :-)

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se.html

    OdpovědětVymazat
  6. Vypada senzacne ! ja mam kruhy pod ocima az hruza :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky ho miluji! I když teď mu trošku šlape na paty nový rozjasňující korektor od Clarins, více hydratuje a rozjasňuje a zdá se mi, že má oproti DW trochu více pigmentu. Každopádně mám ale EL DW ve své "KPZ-tce" :-).

    OdpovědětVymazat