Čím voním tuto zimu-nezimu :)

Můj minulý článek o vůních, jsem stihla dát trošku v předstihu. Naposled jsem psala o tom, čím budu vonět na podzim. Logicky na začátku zimy měl následovat článek Čím budu vonět letos v zimě. Jenže jak jste si jistě všimli, tak zatím moc velká zima není, tudíž i já jsem se pořád voněla vůněmi na podzim a až po nějakém čase jsem si uvědomila, že je potřeba vůně změnit za zimní. No vlastně jsem si nic neuvědomila, prostě musím střídat vůně :D Nevydržím vonět jednou, dvěma vůněmi celý rok.
Takže jsem tak nějak postupně upustila od Chloé, Katy Perry a Bottegy a přešla jsem na silnější vůně, které jsem zařadila do dnešního článku.
Mám zde opět čtyři vůně, ne všechny používám pouze když je zima. Pár jsem schopná použít i v létě, vlastně jednu na 100%.


1. Estée Lauder, Sensuous Nude

Estée Lauder, Sensuous Nude
Vůně Sensuous Nude je mladší sestra vůně Sensuous od Estée Lauder a voní úplně jinak :) Tuhle vůni jste u mě na blogu mohli vidět asi 150x. Zejména na fotkách, kdy jsem fotila nehty do článků o lacích na nehty. Flakon je dokonale kulaťoučký přesně do dlaně a pěkně se na něj posadí prsty za sebe, takže to pak na fotce vypadá velmi hezky a uspořádaně.
Flakon je ve tvaru oblázku. Z přední strany je hladký a zadní strana je vroubkovaná. Já mám vůni v 50ml balení a je to parfémovaná voda.
Vůně je nádherná, vzhledem k tomu, že má v sobě kokos, bylo jasné, že ji budu ve své sbírce mít. Není to typická kokoska, vůně je příjemná, elegantní, mám pocit, že i trošku pudrová. Ha a má i pepř, klasika :D kdo četl předchozí článek o vůních, tak ví ;)
Hlava: mandarinka, bergamot, pepř, růžový pepř
Srdce: konvalinka, kokos, med, jasmín, pižmo
Základ: pižmo, vanilka, santalové dřevo, jantar
Popis složení se na různých stránkách mírně liší, sem tam je zmíněná místo kokosu, kokosová voda, heliotrop, ambra atd.

Já mám tuhle vůni moc ráda, a je to právě vůně, kterou zmiňuji na začátku, ze ji na 100% unosím i v létě. Vůně je moje oblíbená, ale docela si ji šetřím. Zatím je to moje první balení a doufám, že až ji spotřebuji tak bude stále v prodeji, že se EL nerozhodně přestat ji vyrábět. Výdrž vůně dle mého názoru - průměrná.

Thierry Mugler, Angel Sunessence Ocean d´Argent

Thierry Mugler, Angel Sunessence Ocean d¨Argent
Jediná vůně, kterou od Thierry Muglera mám. Asi jich ani víc mít nebudu, bavíme-li se o vůních Angel, ty mi fakt nevoní. Tím nechci nikoho urazit. Na mě jsou ty vůně opravdu moc silné. Ale flakony tak to zas jo, ty jsou moc hezké.
Angel Sunessence Ocean d´Argent je limitka na léto v roce 2011. Tedy píší to na netu, ani se mi nechce věřit, že bych tu vůni měla tak dlouho. Předpokládám, že asi ne, že jsem ji kupovala někdy později. A určitě to nebylo v létě. Protože tahle vůně, podle mě,absolutně není letní. Je teplá, hřejivá, silnější vůně, která je perfektní na zimu, když jsou nízké teploty jako teď nebo když mrzne. Jasně, je potřeba si uvědomit, že jsem světlý typ, takže vůně je na mě po rozvonění hodně silná, je možné, že na tmavých ženských se rozvoní jinak, možná ani tak silná nebude. Nevím, ale já jsem tuhle vůni na sebe nikdy v létě nedala.
Najít na netu složení v českém jazyce, byl docela problém, ptž parfém se u nás asi už neprodává, takže na googlu jsem našla:
Složení: citrusové plody (kumkwat), mořská voda, vanilka, pačuli, květinové tóny
Tato vůně je krásná, ale prostě zimní, ať si ostatní píší co chtějí :DD Je to toaletní voda, 50ml, výdrž luxusní, tohle je držák jako hrom. Dávám ráno na krk dvě stříknutí a vůně je cítit až do večera, když jdu spát.

Prada, Candy

Prada, Candy
Nemám sice ráda sladké, ale tuhle Candy miluji ♥. Přesně jak název napovídá, vůně je sladká, bonbónková. Ani nevím co víc k tomu psát.
Hlava: pižmo
Srdce: benzoin
Základ: karamel
Nemám ponětí co je Benzoin, tak tady je vysvětlení z wikipedie - Pryskyřice benzoe je běžnou surovinou používanou při výrobě kadidel a parfémů, protože má vanilkovou vůni a fixativní vlastnosti. V parfumerii se benzoe používá jako fixativ, zpomalující uvolňování esenciálních olejů a dalších vonných látek do vzduchu.
Vůně je parfémovaná voda, 50ml. Výdrž spíš slabší.

Poslední kousek je v mém voňavém šuplíku novinka. Je to vůně, kterou mám cca od podzimu 2013.

Victoria´s Secret, Enchanted Nights

Victoria´s Secret, Enchanted Nights
Na konci podzimu 2013 se mi naskytla příležitost objednat z USA stránek Victoria´s Secret. Chtěla jsem nějaké vůně, tedy oni je mají nazvané jako Fragrance Mists. Já si myslím, že je to něco jako u nás osvěžující sprej na tělo (?) No mlha se tomu určitě neříká :D
V životě jsem tyhle vůně neměla možnost očichat, takže výběr byl totálně sázka do loterie. I když ne tak úplně, šla jsem po kokosu :D Jak jinak.
Enchanted Nights byla podzimní limitka, jsem moc ráda, že jsem ji objednala. Je podobná jako Prada Candy, samozřejmě ne úplně, protože obsahuje kokos, ale je to taková teplá vůně. Trochu vanilkový koláček.
Složení: kokosový květ a santalové dřevo
Tato vůně je tedy pořádný macek má 250ml, stála cca 4dolary tuším, obal je plastový, ale relativně pevný. Rozprašovač se dá odšroubovat, takže lahvička i po vypotřebování produktu se může použít na něco dalšího. Výdrž slabá, dvě-tři hoďky a necítím nic.

Ještě jedna společná fotka, ale s jiným podkladem - těšíme se na jaro :D


No a samozřejmě k tomu všemu používám ..... YSL Elle, ale myslím, že dávat sem zase její fotku už není ani vtipné ☺☺☺

14 komentářů:

  1. Parfémy nepoužívám, protože jsem silný migrenik a nemůžu, ale vůně znám :-) Mohla bych tak maximálně Viktorku, taky nějaké tělové spreje mám.
    Chtěla jsem poděkovat za změnu písma, dříve jsem to tu nepřečetla a proto jsem blog neotevírala a míjela, tak se těším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ti písmo vyhovuje :) Tak aspoň, že tělové spreje můžeš mít, to je fajn.

      Vymazat
  2. Sensuous Nude je moje oblibena v lete i zime, Angel mam jen na zimu a stejne letos do nej ani nepujdu, nejak na nej nemam chut, je silenej bolehlav a to jsem ho kdysi milovala, stejne jako Chacharel Lou Lou, dalsi bolehlav....hihi Pradu neznam, ocucham v parfumerce!! Ja mam letos na zimu Laura Biagoti Roma, mam ji uz asi 3 roky a porad jsem na ni nemela "chut" a ted jak je ta zima/nezima, tak jsem ji vytaha a covece uplne se mi zase zalibila.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a mlhy od VS mne nebavi vubec.... Jednak sladke a jednak spatna vydrz....

    OdpovědětVymazat
  4. "mlhu" od VS bych také ráda vyzkoušela! a Candy voní moc krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Candy jsem měla dneska, je to fakt jak nějaký zákusek :D

      Vymazat
  5. Tak niektoré z nich určite vyskúšam :) Ďakujem za tipy

    a tu je odkaz na moju novú giveaway: http://camomille-sign.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Z tvých vůní se mi asi nejvíc líbí Sensuous Nude. A Prada Candy - to je taková klasika. Já mám tuhle zimu nejraději Guess Seductive, taky taková klasika :)

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju ty spreje od VS♥♥♥ Teda, mas sbirku no, hezky vyber!

    OdpovědětVymazat
  8. Je vidět, že na tohle máš nos. Co se parfémů týče, já jak nedostanu něco k testování nebo něco od Holanďana k Vánocům, tak si sama nekoupím nic, jelikož si nedokážu vybrat. Čím víc toho má člověk na výběr, tím míň toho koupí...:-D

    OdpovědětVymazat
  9. prada voni hezky, ale podle me je nevyrazna :))

    blog she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
  10. super vyber, za mna moj laicky vyber na doplnenie ELIE SAAB Le Parfum :)

    OdpovědětVymazat