Říjnové nákupy v Praze - pod lupou :)

Dnes tu mám konečně podrobný článek mých nákupů v Praze. Jak jste již mohli vidět na fotce, kterou jsem dala na FB, tak jsem to až tak moc nepřeháněla. Měla jsem pár tipů, bez kterých bych z Prahy neodjela :D Položky na seznamu přání jsem trochu upravila, když jsme si s ILoveMakeUp na facebookových stránkách Douglasu přečetly, že v Debenhams na Václavském náměstí mají nově NYX.  Když jsem pak doma své poklady obhlížela, byla jsem překvapená, že jsem tentokrát nekoupila žádnou rtěnku.
Produkty vám ukážu podle pořadí jak jsem je kupovala.


SOBOTA:

Začnu tím, co jsem vážně moc chtěla a to byl stín od MACu. Líčení tímto odstínem jsem viděla u Pixiwoo, a protože jsem tento podzim posedlá podobnými červeno-fialovýmí odstíny, bylo rozhodnuto. Nejsem si jistá, že na mě bude MAC Cranberry vypadat tak dobře, ale pokusím se, aby líčení vypadalo k světu a ne jako pecka pěstí na oko.
Nejdřív jsem myslela, že si koupím klasický stín v tom černém obalu. Ale pak jsem se rozhodla pro refill a paletku. Doma už jednu čtyř-paletu od MACu doplněnou mám, možná bych si měla koupit tu velkou, měla bych stíny pěkně pohromadě, no uvidíme. V obchodě jsem se nerozhodla, hlavně taky proto, že ta velká paletka byla docela drahá a já nechtěla utrácet :D
Paletka na čtyři stíny stála 110Kč a stín 350(?)Kč asi nebo 360Kč.

MAC Cranberry eyeshadow
MAC Cranberry eyeshadow
MAC Cranberry eyeshadow
V sobotu jsme zašly do MACu, pak do Debenhams, kde jsme čučely na pult INGLOTU tak zaujatě, že jsme si nevšimly NYXu, takže jsme se do Debenhams vracely zpět ještě v neděli, no a vlastně i v pondělí. Měli z nás radost, dokonce si nás pamatovali, trapas.
Každopádně, mé dvě spolushopaholičky si u Inglotu koupily rtěnky, já musela stíny na oči. Vzhledem k tomu, že s Inglotem zatím nemám žádné zkušenosti, vzala jsem stín jen jeden. Jsem hloupá, měla jsem vzít možná víc a hlavně paletu :(

INGLOT 405 pearl eyeshadow
Tento krásný bronzový stín od INGLOTu má číslo 405 pearl. Protože je to taky refill do paletky, je balený v krabičce a v ní je v průhledném plastu v kovovém obalu samotný stín.
Cena za stín 150Kč, což je super, navíc když mrknete na gramáž tak stín má 2,7g což oproti MACu 1,5g je opravdu pořádný rozdíl. No a ta cena, tak ta je bezchybná :)

INGLOT 405 pearl eyeshadow
INGLOT 405 pearl eyeshadow
Sobotní den jsme zakončily v Palladiu, kde jsme, ani nevím proč, šly do DM drogerie a já tam objevila poslední kousek nového odstínu Maybelline Color Tattoo 70-Metallic Pomegranate. Myslela jsem si jaký nemám poklad, no v úterý jsem zjistila, že je tento odstín už i v Brně. Cena byla myslím 159Kč.

Maybelline Color Tattoo 70-Metallic Pomegranate
NEDĚLE:

Opětovná návštěva Debenhams. Tentokrát jsme se hned hrnuly ke stojanu NYX. Vždycky jsem chtěla tvářenky a konturky na oči od NYXu. Nekoupila jsem ani jedno.
Koupila jsem NYX Jumbo Pencil v odstínu Milk, jednu už doma mám a jsem s ní spokojená, tak jsem vzala do zásoby. Cena tužky149Kč.

NYX Jumbo Pencil Milk
NYX Rust. Co na tenhle stín říct? Dle googlu je to kopie stínu MAC Cranberry. Asi si teď myslíte, že jsem blázen co? Dva stejné odstíny. Vzhledem k tomu, že recenze a srovnání těchto stínů teprve bude, tak bych snad jen napsala - nevěřte všemu co říká google ;)
 Cena 159Kč.

NYX Rust eyeshadow
NYX Rust eyeshadow
Když jsme zkoušely testery lesků na rty, chtěla jsem si koupit nějaký světloučký Lip Butter Gloss, ale pak mi ILoveMakeUp řekla, že je to zbytečný, že mi stejně na rtech nepůjdou vidět. Asi má pravdu, chjo a mně se tak líbily. Jako útěchu jsem vzala NYX Mega Shine Lip Gloss v odstínu 162 Nude Peach. Je to krásná korálovo-růžová barva s troškou stříbrných třpytek. Ne, že by mi tenhle odstín překryl červenou barvu mých rtů, ale něco vidět je. Asi ho budu dávat přes rtěnku, uvidíme. Cena 189Kč.
NYX Mega Shine Lip Gloss 162 Nude Peach
NYX Mega Shine Lip Gloss 162 Nude Peach

K nákupům jsme dostaly vzorky GlamGlow mask a vůně od Oscar de la Renta (vůbec mi nevoní). Jako chápete? My dostaly vzorky aniž bysme si musely říkat :D
To není jak v Brně, kde když nakoupím za pár tisícovek, tak ani ubohý vzorek nějaké vůně nedostanu. Pak si obvykle při předání taštičky s nákupem o vzorek řeknu. Připadám si trapně jak žebrám a slečna za pokladnou se tváří velmi znechuceně, že mi něco musí dát. No a jak mi nic dát nechce, tak použije svou/jejich známou výmluvu, že zrovna žádné vzorky nemají, protože jsou vybraní, protože:
a) zrovna byly Vánoce a oni všechny vzorky vydali
b) protože budou Vánoce a ještě jim žádné vzorky nedovezli
c) protože jsou Vánoce a jak lidi hodně nakupují, tak už žádné vzorky nemají

Takže v Praze vzorky asi mají i mimo období Vánoc. Jsem ráda, že mohu vyzkoušet tu bílou GlamGlow masku, černou mám ze Dnů Marianne a jsem s ní moc spokojená. Uvidím co za zázrak bude ta bílá. Dokonce přemýšlím, že si jednu nebo druhou variantu koupím. Asi na Vánoce a musím to stihnout tak, aby měli v Douglasu nějaké vzorky :D



Jůů, zapomněla jsem nafotit ty odličovací ubrousky Douglas. Ubrousky mám poprvé, doufám ,že budou fungovat. Měla je ILoveMakeUp a vypadaly fajn, navíc na cestovaní jsou skladné. Já jsem totiž táhla odličovací vodu a tamponky a tašku jsem měla naditou jak něco.


21 komentářů:

  1. Naprosto podzimní nákup, o tom NYX v Praze jsem se dozvěděla nedávno, tak se tam poťapu aspoň podívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji zajít, určitě něco vybereš a možná budou mít i víc věcí. Třeba tvářenek měli malý výběr a ani neměli u všech testery

      Vymazat
  2. Super nákupy, překvapilo mě, že čtyřpaletka prázdná od MAC stojí jen 110 Kč, někdo mi říkal, že je to mnohem víc. Jinak bych brala všechno, od NYX ještě nic nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mě to překvapilo, ale je to fajn, za cenu za stín mám paletu a jeden stín a s dalšími třemi ušetřím pár korun a o to jde :D

      Vymazat
  3. Color Tatto jsem ještě nezkoušela. Mám doma podobnou barvu, ale trochu světlejší jako jsou tvé Color Tatto od Golden Rose. Jsou to pěnové stíny. Ale na oku mi moc nesluší, takže je ani nepoužívám. Od zn. Inglot jsem ještě nic nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já color tattoo miluji. Golden rose obchůdek v Brně zrušili, takže tuhle kosmetiku vyzkoušenou nemám. Musím říct, že mi tahle barva CT taky nesluší, teda samotná mi nesluší, ale jako podklad pod červené stíny je super :)

      Vymazat
  4. Super nákup, ten lesk je fakt moc pěkný!

    OdpovědětVymazat
  5. Nyx mě hodně láká, hlavně ta bílá tužka, kterou vidím snad v každém zahraničním líčícím videu. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je dobrá, i když výdrží mi přijde lepší tužka BeYu, no ale ti nemají bílý odstín, teda u nás není

      Vymazat
  6. Krásný článek, tohle mě moc baví, očumovat ostatním, co nakupují...:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tesim se na fotecky v akci, az vse vyzkousis!!! Ja se tech nacervenalych odstinu stinu bojim, vsak vis. Tesim se na fotku s licenim. Zitra?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. líčení ještě nemám, i když do práce jsem se MACem už malovala, a je to nádherný stín. líčení možná o víkendu, no blbě se to fotí, ptž je pořád tma :(

      Vymazat
  8. Ahoj, moc pěkný blog :) budeme čtenářkami ? dej vedět )

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Produkty Nyx už se chystám dlouho ozkoušet, hlavně tu jejich bílou tužku, která mě hrozně láká. ;)
    Mimochodem ubrousky Douglas jsou skvělé, kupuji je už hrozně dlouho. Jsou dostatečně vlhčené a s jedním člověk většinou zvládne stáhnout celý make-up. Jsou trošku parfemované, ale nic hrozného a neštípou v očích.
    Od Color Tattoo mám dva odstíny (87 Mauve Crush + 35 On and on bronze) a na prosto jsem si je zamilovala. S bází drží jak přibité, navíc jsou skvělé, když se nikam cestuje, hrozně skladné a s jedním odstínem krásně rozzáříš celé líčení. A díky těm jejích nově naskladněným odstínům zvažuji další nákup. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám NYX ráda, je fakt, že mám pár věcí, ale zatím mě snad nic z toho nezklamalo. Mám dva nové CT, článek bude v pondělí :)

      Vymazat
  10. Jelikož jsem nenašla na stíny nyx a mac recenzy, chtěla bych se zeptat na srovnání po delší době. Cranberry se mi moc líbí, ale je mi trochu líto peněz, tak bych chtěla slyšet názor, zda jsi se stínem spokojená a koupila bys znovu, nebo jít raději do nyx. :-) děkuji

    OdpovědětVymazat