Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop

Nevím jak je u vás, ale tady docela zataženo (článek píši v pondělí). To je počasí přesně na dnešní barevný, veselý, svěží článek plný melounů ;) Nedávno ke mně doputovala rtěnka a tvářenka od značky Clinique. Obě krásky v odstínu Melon Pop.
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop + 08 Melon Pop blush
Dnes začneme rtěnkou. Recenze na rtěnky to je moje a myslím, že mi docela jdou. Rtěnky Clinique Pop Lip Colour jsou intenzivní rtěnky a báze na rty v jednom. Perfektní kombinace dobře pigmentované rtěnky a balzámu, který vám rty vyživí, hydratuje, nevysušuje. Ze zahraničních stránek Clinique, jsem si dovolila stáhnout tenhle obrázek, na kterém můžete vidět všechny odstíny, které řada nabízí. Myslím, že všech 16 odstínů je v nabídce i u nás. Pokud se vám některý odstín líbí, doporučuji proklikat. Odstín na obrázku ve rtěnce relativně odpovídá, ale takový ten čmrkanec vedle čtverečku, tedy swatch, (česky nevím, asi vzorek odstínu, prostě čmrkanec) ten teda zrovna u odstínu Melon, který jsem si navolila, neodpovídá snad vůbec. Vypadá jaksi pokakaně. Takový ten odstín fakt není. Ale ve rtěnce je podoba ok.
Co se mi dál líbí, že dole v popisku máte barevnou skupinu, takže vám to ukáže kam rtěnka patří. Podle toho se taky můžete orientovat. Každá asi víme jaké odstíny rtěnek nám sedí a po jakých jdeme.
www.clinique.com
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Když jsem rtěnku vybalila z krabičky, přišla mi strašně malinká, myslím obal. V porovnání s ostatními rtěnkami, které doma mám, je obal menší. Ale na krabičce je 3,9g. Předpokládám, že to je gramáž produktu. Což je zase v porovnání s těmi ostatními mnohem víc. Pro představu, rtěnky MAC mají 3g, Chanel 3,5g, YSL 3,8g, Estée Lauder 3,5g a macek NARS Audacious 4,2g.


Obal rtěnky je pevný, složený ze dvou barev. Barevný konec vždy ukazuje, jaký odstín se schovává v tubě. Lesklá část, což je vlastně vršek rtěnky, se dá použít v případě nouze i jako zrcátko.
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Odstín 05 Melon Pop je nádherná letní barvička, která nejlépe vynikne, když budete čokoládově opálené a samozřejmě je to celoroční odstín pro snědé typy. Jedním slovem je to oranžový odstín, no když se budu chtít trochu rozepsat, tak bych Melon Pop popsala jako meruňkovo-broskvový odstín.
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Rtěnka je matná, ale tím, že obsahuje balzám, tak je na rtech lesklá, každopádně bez třpytek nebo shimmeru.
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Tento odstín je spíš světlejší. Ale na méně pigmentovaných rtech vynikne lépe, bude víc do oranžova, než na mých červených rtech. Musela jsem dát víc vrstev a po chvilce mi rtěnka na rtech začala proužkovat. Což se ale dá lehce vyřešit, je dobré po nanesení více vrstev, rtěnku poťupat na rtech prsty. Jako by se rozetře a linky zmizí. Není to žádná tragédie, tyhle oranžové odstíny jsou stejné a dělají to snad všechny. Tento odstín vám na rtech nic nedaruje, takže pokud nemáte rty ve 100% kondici, nebudete spokojené. Zvýrazní kde jakou šupinku, či hlubší vrásku.
Jinak co do aplikace rtěnky, nemám jedinou výtku. Perfektně se nanáší, na rtech je jemná, lze cítit, že balzám rty vyživí a tento pocit trvá i po té, co se najíte a rtěnka vám ze rtů zmizí.
Na první fotce jedna vrstva, někomu by možná stačila, já jsem ale pro sytost barvy, tak jsem u dalších fotek, vrstvila. Pokud se vám odstín líbí, doporučuji ještě pár fotek vygooglit a zkuste najít jak rtěnka vypadá na rtech, které mají podobnou barvu těm vašim.
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Tady na fotce jsem zkoušela fotit trochu ve stínu, aby pokožka vypadala snědší. Myslím, že se povedlo a dívejte jaký je ten odstín krásný do oranžova.
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Na této fotce jsem zkoušela co rtěnka vydrží, když jí budu vrstvit. Myslím, že vypadá docela ok. Toto je výsledek poťupkaných rtů :) Je potřeba si se rtěnkou trochu pohrát. Konturka není potřeba. Rtěnka se nerozpíjí, pěkně drží.
Clinique Pop Lip Colour + Primer 05 Melon Pop
Tak co, líbí se vám Melon Pop? ☺

15 komentářů:

  1. Pekné odtiene, ale na môj vkus veľmi svetlučké :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš méně pigmentované rty jak já, bude rtěnka výraznější. Ale světlejší každopádně je, tedy žádná berry zimní to není :))

      Vymazat
  2. Velice krásná recenze jako vždy:-) Já tvoje rty prostě obdivuji, jsou nádherné a tvoje rtěnkové recenze mám nejradši. Odstín je krásný, ale zdá se mi, že se moc neprojevuje...:) Každopádně nádherná barva!! Už se těším na recenzi tvářenky:))) Schválně jsem si vyhledala co znamená v překladu swatch, protože taky na to nemám české slovo a je to fakt vzorník, zní to zvláštně, ale tak proč ne :-)) Díky za suprově napsanou recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, děkuji :) Tak já ji jdu asi nafotit ještě znova, světlá je, ale vidět taky je. Ale je fakt, že jak jsem psala, na světlejších rtech bude výraznější. Hmm, hlavně, že čeština má slova na všechno a na čmáranec rtěnkou zatím nikdo žádné slovo nevymyslel :D

      Vymazat
  3. Koupila jsem si díky tvému blouku spousty rtěnek a jak to tak vidím, musím se poohlédnout i po této. Krásný odstín líbí se mi, jak je na rtech jemný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super zpráva, že se někdo inspiroval a taky super, že se tahle rtěnka líbí :)

      Vymazat
  4. Líbí se mi, ale odstín pro mě by to nebyl, protože bych s ním vypadala jako mrtvola, světloučké barvy mi nesluší. :) Ale mám dvě jiné pop rtěnky a jsem s nimi strašně spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrtvolné rtěnky taky nemám ráda. Tahle je spíš oranžová. Jaké odstíny máš?

      Vymazat
  5. Krásné fotky. V reálu se mi zdála na mě dost do oranž, ale na tobě vypadá bezvadně, asi jí budu muset ještě jednou prozkoumat. Já mám zatím Plum, Love, Bare a Fab. Takže je ještě z čeho vybírat. Na Melounka se půjdu po výplatě podívat:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Děkuji. Vidíš, tak ty jsi asi jediná, které se líbí, že je světlejší. Já nevím, já mám pocit, že je výrazná dost, ale ne zas úplně oranžáda, což mi vyhovuje. Mrkni na ni, jsem zvědavá , co budeš říkat.

      Vymazat
  6. To je krásná barvička. Takovéto odstíny mám na léto úplně nejradši :)

    Radu - Narozeninová GIVEAWAY o kosmetický balíček za 2700 Kč

    OdpovědětVymazat
  7. Opět suprová recenze, hlavně ta první fotka a pak ty rtěnky pohromadě, to je past pro oko :) Mně se tento odstín v obchodě moc nelíbil, mně by to asi neslušelo, každopádně na tvých fotkách (a rtech!) vypadá suprově. Já mám každopádně 4 jiné odstíny tak u toho asi zůstanu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Popinky mám tři a všechny o růžova, ale přemýšlím právě o nějakém takovémhle odstínu, jelikož už jsem opálená jako černoch :D

    OdpovědětVymazat
  9. Krasna farba, velmi jemna.Skoda, ze moje pery nie su velmi tmave ale v kombinacii s mojou bledou pokozkou a bledymi vlasami vyzeram velmi mrtvolne :-(. A bohuzial aj s mnohymi nude odtienmi :-(:-(

    OdpovědětVymazat
  10. Perfektní, co dodat, mám zase o čem uvažovat:-D

    OdpovědětVymazat