Čím jsem voněla letos v létě

V průběhu letošního léta jsem si uvědomila, že jsem úplně zapomněla napsat článek o vůních, které jsem používala na jaře. Co už, dohánět to skoro na podzim nebudu, proto jsem vám připravila rovnou vůně, které jsem používala letošní léto nejvíce.
Léto sice ještě doznívá, já beru léto jako červenec, srpen. Září už je podzim :)

My favourite summer frangrances
Cacharel Amor Amor
25ml EdT
Cacharel Amor Amor
U této vůně jsem přemýšlela, kolikáté balení už to mám. Myslím si,že tak čtvrté nebo páté už to bude. Balení na fotce je limitka. Klasický Amor Amor od Cacharel je balen v jasně červené lahvičce s nápisem a černou růží. Vůně je to úžasná, je svěží, ale ne úplně citrusová, je sladší, ale přesto čistá a jemná, a je držák. Vůni používám celoročně, ale v létě o něco častěji. Složení vůně je na každých stránkách jiné, takže nevím
Hlava: mandarinka, pomeranč, růžový grapefruit
Srdce: konvalinka, jasmín, růže, lilie
Základ: santalové dřevo, vanilka, pižmo, jantar

Estée Lauder Bronze Goddess
100ml Eau Fraiche
Estée Lauder Bronze Goddess
Bronze Goddess je moje láska, je prostě kokosová a takové vůně já mám v létě moc ráda. Až při psaní článku jsem zjistila, že balení je 100ml. Mám ho už nějaký rok a to hlavně proto, že jsem si vůni šetřila, abych si ji jako nevypotřebovala a měla ji dlouho. Pak jsem si ale řekla, jasně, budu si všechno šetřit až se mi to zkazí. Blbost. V lahvičce mám tak půlku a nemám ponětí zda tahle vůně ještě v parfumeriích je. Vím, že EL vždy udělá na léto nějakou limitku z téhle vůně, ale zatím mi žádná nevoněla tak jako tahle původní. Je fakt, že obaly těch limitek bývají krásnější.
Složení: kokosové mléko, santal, vanilka, vetiver, myrha, ambra, mandarinka, bergamot, citron, bergamot, tiaré, jasmín, mangóli, pomerančový květ, levandule
V popisu to má složek požehnaně, ale nejvíce je cítit kokos. Vzhledem k tomu, že je to taková voda k osvěžení, tak výdrž není kdo ví jaká. Cca dvě hoďky.

Estée Lauder Sensuous Nude
EdP 50ml
Estée Lauder Sensuous Nude
Sensuous Nude od EL jsem již v mých oblíbených vůních měla a to ve článku o vůních na zimu. Co k této vůni dodat? Jemně pudrová, kokosová :D Kokos k létu patří. Tahle vůně v létě osvěží, v zimě zahřeje.

TOUS l´eau pour le corps
50ml Body mist
Tous l´eau pour le corps
Dle neověřeného popisu složení vůně na netu, lahvička obsahuje: citron, květiny, mandarinka, jasmín, bílá pivoňka, černý rybíz, bílé pižmo, pačuli, průsvitná ambra s aloe vera a pomerančovým olejem.
Vůně je mírně ostřejší, ale stále dost svěží na léto. Ve vůni je něco co mi moc voní, je to právě "to ostřejší" ale netuším co to je. Často po téhle vůni sahám v létě, pokud jdu do společnosti. Myslím si, že ji moc lidí nemá a to mi vyhovuje. Už mi v lahvičce zbývá méně než polovina. Určitě si ji pořídím zas. Pokud ji teda nepřestanou v Sephoře prodávat.

L´Occitane Citrus Verbena letní vůně
20ml
L´Occitane Citrus Verbena summer fragrance
Skvělá svěží vůně, která v parných letních dnech osvěží. Bohužel výdrž skoro žádná, takže jsem se s ní polévala co chvíli :D Jinak ale opravdu svěží vůně verbeny, citrusu, grapefruitu.

Victoria´s Secret Body Mists
Další vůně, které jsem hojně v létě používala jsou body mists od Victoria´s Secret. Víte, že jsem si během léta pár dalších pořídila, takže jsem mohla do sytosti střídat, třeba každý den. Na fotce jsou opravdu jen ty vůně, které jsem používala v létě. Můj favorit, kromě kokosových ☺ je Love Spell♥♥♥ Ta mi opravdu hodně voní a přijde mi, že je největší držák. Snad nevadí, že nepopisuji každou vůni zvlášť. Jsou to prostě ovocné, letní vůně.

YSL Elle
50ml EdP
YSL Elle
Já vím, už jsem s tím trapná, no to už jsem byla v druhém, či třetím článku, kde jsem tuhle vůni cpala, ale prostě YSL Elle, byla, je a bude. No POZOR prý ji přestali vyrábět!!!! Může mi někdo říct proč???? Já si plánovala, že tuhle vůni budu používat do důchodu. Ach jo. Jako nejsem schopná si nakoupit 10baleni do zásoby a stejně by se za ty roky zkazily. Tohle je fakt neštěstí :D V balení, které mám mi zbývá tak 1cm u dna. Další jsem si ještě neobjednala. Nevím zda dát 2x tolik a koupit v kamenné parfumerii nebo risknout na netu, kde je za menší cenu 1x větší balení, ale bojím se padělku. Fakt nevím. Myslím, ale že tohle balení mám taky z netu. Kdo se v tom má vyznat, když ji kupuji léta pořád dokola, jednou tam a jednou jinde.
Složení a jiné info o YSL Elle si můžete přečíst ve článku o vůních na podzim z roku 2013.

A čím jste voněly v létě vy? 

Co jste používaly v létě vy? A máte ve vůních nějakou svou stálici, kterou používáte už pár let?

12 komentářů:

  1. krásný článek, parfémy miluju..takže to je něco pro mne
    já v létě používala Chloé klasiku a Chloé Love :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Já mám Love, Chloé a tu tahám z šuplíku jakmile se ochladí :)

      Vymazat
  2. to su vone uplne mimo moj zaber :) V lete som vonala najcastejsie Jour d´Hermes alebo Eclat d´Agrumes od Rochas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Aspoň si je nevykoupíme :D Tuším ,že Jour d´Hermes vím o co jde, druhou vůni neznám.

      Vymazat
  3. když vidím ty Victoria´s Secret, tak je opět nutně potřebuju :) jsem ostuda, ale ještě je nemám a to jsou na seznamu už hodně, hodně dlouho :))
    já jsem se voněla nejčastěji sladší vůní od Beckhama a pak s jednou slaďoučkou ze Španělska :))

    OdpovědětVymazat
  4. Žádnou z těchto jsem nezkoušela, já jsem na vůně dost vybírává a voní mi jich jen pár. Moje stálice je Lady Million od Paco Rabanne. Zrovna ted používám nějakou od Marc Jacobs a je taky docela fajn :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od MJ jsem měla Daisy Eau So Fresh, já nevím no, po čase jsem ji dala pryč. Lady Million je pěkná, ale na mě se nerozleží hezky jak na papírku :D

      Vymazat
  5. Voním Pleasures Bloom od EL a v zimě Pleasures Intense. Verzi Exotic mi přestali vyrábět. Zbytky z parfumeriových serverů kupovat nechci. V hicu jsem používala Thé Vert od L'Occitane a taky Clinique Happy Bloom. YSL Elle končí? To jsem vůbec netušila. Bronze Goddes od EL letos byla v trochu jiném obalu a možná i malinko změněná. Nevím přesně, ukořistila jsem jen paletku (mmch super).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho plyne, že na netu teda nekupovat? YSL Elle končí, v parfumérkách ji mají ve výprodeji, v klasických stojanech už vůbec, max zapomenutou. Oni ty letní Bronze Goddess dělají vždy něčím šmrncnuté. Pleasures má rádo hodně lidí, co znám.

      Vymazat
    2. Shodou náhod mi nedávno říkala klientova manželka, která Elle používá už dlouho, že kupovala přes e-shop a že je to určitě fake. Já nevím. .. kupuju vždycky v kamenných obchodech. "Základní" Pleasures nemusím, ale ty modifikace jsou moje poznávací znamení.

      Vymazat
    3. Sakryš, chtěla jsem ušetřit :D Jako nejméně jedno balení Elle jsem kupovala taky přes net, padělek to nebude, ale vždy se při nákupu bojím, člověk to nepozná až si ovoní. Nevím jak se staví k takovým reklamacím :(

      Vymazat