Čím budu vonět letos na podzim

Tak jako měním makeup podle ročního období, tak měním i vůně. Nevím jestli to tak má každý, ale předpokládám, že většina ano. Samozřejmě pokud jste věrné jedné vůni celý život tak nemusíte řešit jaro nebo zimu :)
Vzhledem k tomu, že za chvíli bude venku docela kosa, už ve svém šuplíku hledám vůně, které jsou hřejivé, víc kořeněné, výrazné. Neříkám, že nepoužiji sem tam vůni, kterou se voním v létě, ale to je možná tak ještě teď na začátku podzimu, v zimě asi fakt ne.
Aby tenhle článek nebyl moc dlouhý, dala jsem si za úkol vybrat tři podzimní vůně. Původně jsem chtěla podzim/zima, ale to už bylo asi šest flakonů, tak zimní budou později :) Důležité je, že jsou to vůně na letošní podzim, ne na každý podzim, však já vám to rozepíšu :D


1. Bottega Veneta, Bottega Veneta
Bottega Veneta, Bottega Veneta
Možná jsem to tady už psala, k téhle vůni bych, dle popisů na internetu, nikdy nešla a neovoněla ji. Asi bych se jí docela bála. Hojně je popisovaná jako chyprová vůně, která jde cítit kůží. Kožené kabelky mám ráda, ale že bych tak chtěla vonět? Nikdy neříkej nikdy :) Zkusila jsem ji náhodou, nejdříve jsem se zděsila, co jsem si to nastříkala na zápěstí, po chvíli v prodejně, kdy se vůně rozležela, tak mě dostala a už jsem si ji odnášela v balení i s tělovým mlékem. 
Složení píše každý eshop trochu jiné, já kupovala ve Fannu, tak si s dovolením půjčím to jejich.
Hlava: jasmín, bergamot
Srdce: pačuli, švestka
Základ: dubový mech, kůže
Sem tam se ještě v popisech vyskytuje pepř.

Já jsem docela špatná na popisování vůni. Tahle vůně je prostě jiná, asi nesedne každému, ale nelze říct, že pokud vám voní květinové vůně, tak tohle není nic pro vás. Třeba vám vonět bude, rozhodně radím nečichat k ní hned, ale nechat chvíli rozležet. Na druhou stranu je možné, že se na vás rozleží divně a bude to děsnej smrad :D Taky je to děsnej držák i na oblečení.
Flakon je takový docela obyčejný, jednoduchý. Má na sobě nápis Bottega Veneta a kolem rozprašovače je tenká ozdoba z kůže s kolečkem, na kterém je vyražený motýl. Zespod je flakon z matného skla, které má strukturu kostiček, zřejmě to má představovat vzorek kůže. Asi. Efekt směřuje do lahvičky.

2. Love, Chloé, Chloé
Love, Chloé, Chloé
Nemám ráda vůně od Chloé, nikdy mi nevoněly, děs. Tím nechci nikoho urazit, vonějte se čím chcete :) Jenže pak jsem náhodou přivoněla k Love, Chloé a zas mě dostali. Pudrová vůně, která je jemná, ale hřejivá. Vydrží celý den, v oblečení sem tam možná ji trochu cítím, ale menší držák než Bottega Veneta.
Složení, opět se na netu liší:
Hlava: pepř, květ pomerančovníku
Srdce: hyacint, kosatec, vanilka, mandle, heliotrop
Základ: rýže, pižmo, pudr

Tak se dívám, že je to další vůně s pepřem, to mě docela překvapuje. Uvidíme jestli je i v další vůni. Lahvička je opět docela jednoduchá, já jsem kupovala pouze 30ml, takže je možné, že 50ml je trochu zdobnější, obvykle to tak bývá, že třicítky mají flakonky trochu očesané. Lahvička je dobře skladná, malinká, taková placatka, vršek je připoután k lahvičce jemným řetízkem, dobrá vychytávka, nemusím vršek hledat v kabelce.

3. Purr, Katy Perry
Purr, Katy Perry
Na téhle vůni je asi nejlepší její flakon. Fialová kočička s kamínky místo očí a se stříbrným srdíčkem na krku. Super, na toaletce se vyjímá dokonale. Abych pravdu řekla, tuhle vůni jsem do výběru dát musela, protože už ji mám dýl a je potřeba ji vypotřebovat než se nějak zkazí. Co si budem vykládat, nepatří zrovna do kategorie nejdražších vůní a s těmito vůněmi mám zkušenosti, že se brzy zkazí nebo ne zkazí, ale prostě něco se s nima stane a pak smrdí tím alkoholem co v nich je. Víte co myslím.
Složení:
Hlava: bambus, gardénie, jablko, broskev
Srdce: jasmín, frézie, růže
Základ: santalové dřevo, orchidej, ambra, pižmo, vanilka, kokos
U nás tahle vůně v parfumeriích nebo drogeriích nebyla. Kupovala jsem v Rakousku, po té, co jsem ji tam v Marionnaud vyzkoušela. Docela jsem ji chtěla, protože obsahuje kokos a co má kokos tak to se mi obvykle líbí. Vůně je jemná, kokos z ní cítím. Je fakt, že mezi moje nej se nedostala, ale mám ji ráda. Nepoužívám ji ale nějak často, proto se bojím, že se zkazí, takže letošní podzim jsem ji musela dát v šuplíku nahoru, ať ji mám po ruce. Výdrž je docela slabá, možná tak půl dne. Na oblečení nezůstává.

Tak tohle jsou mé tří vůně na letošní podzim. Jenže.... Kdo sem chodí dýl, tak ví, že moje celoroční a No. 1 vůně a asi vůně na celý život je YSL Elle. Tak ji sem opět vecpu, pro ty, kdo by ji neznal :)

Elle, Yves Saint Laurent
Elle, Yves Saint Laurent
Vůně, která asi nesedne každému, doporučuji stejně jako Bottegu Venetu nastříkat na zápěstí a čekat, klidně si běžte v klidu domů a pak si k ní přičichněte. Ze začátku je ostrá, nedoporučuji k ní čichat hned. Tedy pokud máte rádi kořeněné vůně, tak není problém. Ale kdo typ: jemná víla, tak pozor na bolest hlavy :D
Složení: 
Hlava: liči, pivoňka, cedr
Srdce: frézie, růžové bobule (+jasmín, pepř - píší v jiném složení)
Základ: pačuli, vetiver (+ambra,cedr)

Složení je na různých stránkách různé. Nevím jak voní pačuli, ale přijde mi, že to co cítím z Elle je podobné co cítím z Bottegy. Tak buď je to pepř :D nebo pačuli. Tohle je snad jediná vůně, kterou se nebojím kupovat v 50ml balení a vím, že se mi nezkazí, prostě na to nemá čas. Letos to vypadá, že nové balení bude tak na Vánoce, doufám, že připraví parfumerky nějaký pěkný balíček. Docela mě láká od YSL i vůně Manifesto.


Jací jsou vaši letošní podzimní favorité?

9 komentářů:

  1. A to budeš vonět moc pěkně! :D Katy Perry neznám. Bottega Veneta je moc příjemná a docela dost chválená, mě v ní bohužel pepř v kombinaci s čímsi znervózňuje. pudrovka Chloe Love je do chladných dnů jak dělaná. A Elle tu mám v mozku zapsanou jako energizující, pozitivní a nabuzující ovocnou fréziovku, na povzbuzení trefa.

    OdpovědětVymazat
  2. Super výber, akurát tú Katty Perry som ešte nemala možnosť vyskúšať :) tiež mám rôzne vône na leto a potom úplne iné na zimu :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja vone nejak nemenim podla ročného obdobia. Mám ich viacero po celý rok a striedam podla nálady a príležitosti. Aktuálne ulietavam na Lanvin - Marry me.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tip, určitě k Marry Me přivoním. Já měla od Lanvin Rumeur2Rose a tu jsem měla taky moc ráda, myslím, že dvakrát jsem ji kupovala

      Vymazat
  4. Mám moc ráda jasmín v parfémech, budu si tyto muset očichat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus, třeba se ti některá vůně zalíbí, ale nejsou to typicky jasmínové vůně :)

      Vymazat
  5. Já používám a střídám po celý rok stejné parfémy. Nějak to nerozlišuji podle období. Spíš podle své nálady prostě. Ale momentálně velmi toužím po La vie est belle od Lancome ... doufám, že třeba Ježíšek vyslyší mé přání :D
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat