mixit.cz

Je jaro, každý hubne do plavek:) Já bych samozřejmě měla taky, zatím jsem zvládla si pouze koupit permanentku na spinning a to je vše. Další krok by asi měl být změna jídelníčku, bohužel moc ráda jím, takže tudy cesta nevede. Ale pořád mě hlodal červík, že bych měla jíst něco zdravého. Párkrát na mě na netu vykoukla reklama na nějaké zdravé müsli nebo co, no že bych byla fanda müsli a cornflaků, ani náhodou. Nemám ráda sladké snídaně, tak na co müsli, že... Pak mi to ale nedalo, jsem si řekla, omrknu ty stránky. Zvlášť když jsem k nim mrkla na fb a tam se všichni rozplývali a chválili jak se od rána do večera cpou svými mixy, namíchanými na mixit . Pokud stránky neznáte, tak mrkněte. Velkou a největší výhodou je, že si svůj mix namícháte sami, z ingrediencí, které vám e-shop nabídne. A je z čeho vybírat teda. Dáte si nějaký základ a pak už jen přihazujete další dobrůtky - ovoce, oříšky, čokoládu. Vpravo se vám ukazuje kolik čeho máte, jaká je cena a energetickou hodnotu (ta je mi vcelku fuk, nikdy se v tom nevyznám), ale je to dobrá věc pro sportovce nebo pro ty, co tomu rozumí a hlídají si příjem kalorií. Můžete si tedy do základu dát cokoli co máte rádi, já jsem nechtěla cornflaky, protože vím jak chutnají (tedy vím jak chutnají ty z obchodu, prý na mixit chutnají jinak, lépe, možná zkusím příště), chtěla jsem zkusit něco neznámého, když už tak už. Trochu jsem se bála, že se ingredience k sobě nebudou hodit.
Nakonec jsem vybrala:
Samé vlákno (se špetkou skořice)
Špaldové lupínky BIO (křupavé)
Pohankové lupínky (křupavé)
Ovesné lupínky BIO (křupavé)
Jahody (lyofilizované)
Meloun žlutý (Cantaloupe)
Maliny (lyofilizované)
Banán (lyofilizovaný)
Ostružiny (lyofilizované)
Jak jste si všimli, lupínky jsou BIO, což je fajn, ale o to mi nešlo, zaujalo mě, že jsou křupavé, takže jsem si říkala, lepší než obyčejné vločky klasické takové ty moučné. No a Samé vlákno se skořicí, to byla jasná volba, skořice že :D Ovoce mě zaujalo lyofilizované, což jsem nevěděla co je, ale není problém si to najít. Ovoce by se tam dalo asi naházet jakékoli, ale proč to přehánět a přeplácat. Já si dala lesní plody, banán a meloun:)
Dneska došel balíček, byl docela veliký, zabalený v papíře, pod ním tohle:
Tubus byl zabalený ještě v bublinkách
Tubus, ve kterém je müsli
Vzhled tubusu si můžete vybrat z nabídky na mixit, já chtěla něco barevného, tak jsem vzala dětský :DD

Tubus je dlouhý 27cm a obvod je 32cm. Sáček, který v něm je, je plný a je zatavený. Tubus je uzavřený plastovým uzávěrem.
Další docela zajímavá vychytávka je, že si svou namixovanou müsli směs pojmenujete a na tubusu máte pak název+seznam ingrediencí, což je fajn, pokud chcete dás směs jako dárek. Mě nic inteligentního nenapadlo, tak zde je můj mix:
Celková hmotnost je 600gramů, opravdu dost
Samé vlákno jsou různě dlouhé špalíčky, měly by být se skořicí, je tam napsané špetka, myslím, že je to špetička, já ji tam prostě necítím, ty špalíčky jsou takové nasládlé, když se rozkoušou přijde mi, že je to něco jako jablečná vláknina taková ta drcená. Ty lupínky jsou prostě křupavé vločky, nepoznám které jsou špaldové, pohankové a které ovesné. Mám je poprvé, takže nemám ponětí. Nejsou nijak ochucené, vůbec neva, chutě by se možná bily. Ovoce je tam ve větších i menších kouscích, na spodu sáčku je to takové docela rozdrcené, ale je potřeba to promíchat. Jahody, maliny i ostružiny jsou luxusní, prostě pohádka, krásně voní, mňam. Banánu jsem ještě nepřišla na chuť, není špatný, ale.. Je úplně jiný než takové ty chipsy, co se dají koupit v obchodě. Všechno to ovoce je takové.. jako ne přímo polystyrén, ale takové nadýchané, nevím jak to popsat, každopádně dobré je. Meloun je klasika, takové sladké kousíčky.
Tady mrkněte na ty maliny, jak jsou velké, prostě celé maliny jak ze zahrádky
A zde malá ochutnávka, nejdou moc vidět ty lupínky, já to totiž na focení nepromíchala.

Zatímco píši tento post, tak jsem tu misečku stačila už spořádat téměř celou, směs je velmi sytá. Jím to bez ničeho, nemám ráda müsli s mlékem, možná bych to dala do jogurtu, ale to by teda byla sváča, která vás zasytí na dost dlouho. Pokud nevíte co mlsat a chcete mlsat zdravě, doporučuji vám objednat si nějakou směs. Navíc je to docela zábava, protože pokud ingredience neznáte, nevíte jak chutnají, je to přímo experiment, a těšíte se až vám mix dojde... Mimochodem, kdo nemá odvahu si mixovat, na mixit mají i hotové směsi. Tak si pěkně prolistujte stránky mixit.cz a pokud objednáte, když tak mi napište jak jste dopadli, budu ráda za inspiraci :)
10.4.2012 tak hlásím, že směs je silně návyková. A já si myslela, jak na fb kecají, když někteří psali, že sní tubus třeba za týden, no už věřím tomu, že se to dá, já teda tak moc nesním, ale myslím, že brzy budu dělat další objednávku. Z ovoce jsem úplně odvařená, je skvělé:D a to přidali třešně a broskev. Příště si určitě dám i brusinky...

10 komentářů:

  1. Dost silně o tom uvažuji. Opravdu to zaplácne chuť na sladké?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to já nevím:D já na sladké nejsem, ale zaplácne to chuť cpát se večer u telky čímkoli dalším. pokud máš ráda sladké, můžeš si tam přihodit čokoládu, sice to nebude už tak zdravé, ale těch pár bobků snad nikomu neublíží:) nebo víc ovoce, já tam mám meloun, ten je fakt slaďoučký, tak když si tam dáš papayu a podobné věci...

      Vymazat
    2. Musím říct, že jsi mě tak strašně navnadila, že už přemýšlím o ovoci, co si namixuju. A zřejmě i objednám.
      Jako náhradu za sladké musím vyzkoušet cokoliv. :D

      Vymazat
    3. to ovoce je fakt luxusní, mám v plánu příště ho tam dát mnohem víc:)

      Vymazat
  2. Můžu se zeptat, jestli je toho více než v klasické krabici s musli?

    OdpovědětVymazat
  3. Jo tohle "mixování" mě tam také baví akorát jsem to při poslední objednávce trošku přepískla s ovocem :D:D a mám to děsně sladký takže mi toho stačí opravdu jen trošku :))) co se týče třeba ovoce tak já tam ujíždím na melounu ...

    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to ani neříkej:D já plánuju skoro samé ovoce v příští objednávce, jo jo meloun je voňavej, ten dám zas

      Vymazat
  4. no já si melounu dávám vždy dvojitou dávku :D:D:D jsem na něj vážně ujetá :D Jako fakt to nechce moc přehnat s tím ovocem, protože člověk docílí opačného efektu, že je to fakt přeslazené! :)
    http://angellovely-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem objednávala poprvé, tak jsem se bála, no vůbec nebylo čeho:) dám si teda jednoduchou dávku, ale asi od všeho:D

      Vymazat