Bel Cosmetic Extrasoft Odličovací tampóny

Tuším, že plno čtenářů, když rozklikne tento článek, tak si řekne, ta už fakt nemá asi o čem psát. Ale já tento článek napsat prostě musím, za a) protože jsem ho slíbila, za b) protože vám musím ukázat, že ty odličovací tampony jsou fakt dobrý :D
Mám pocit, že jsem asi jediná, kdo tyhle tampóny na odličování používá a komu vyhovují. Já je používám už léta a zkusila jsem i jiné značky, ale to byl děs. Plno z vás má zkušenost jinou, psaly jste, že tampóny jsou hrubé a tenké a nepoužitelné. S tím jsem do nedávna nemohla souhlasit, já s nima byla na 100% spokojená, pak se něco stalo a teď je to 99% spokojenost;) Na druhou stranu je fajn, že mám i negativní zkušenost, jinak bych nemohla napsat tento článek.
Nevím přesně jak mám začít, prostě vám napíši jak to vidím já, co jsem zjistila a pak mi můžete do komentářů napsat, jestli má zjištění jsou shodná s těmi vašimi nebo je to úplně jinak.
Já kupuji tyhle tampónky na odličování obvykle v Makru ve velkém balení po 10ks nebo v menším balení po 3ks, k tomu obvykle bývá nějaký dárek, takže když stojím o dárek, tak koupím to malé balení.

Někdy se ale stane, že do Makra nejedu a tak koupím tampóny jinde. (Nechce se mi psát o tampónech, takže tampóny v tomto článku nahradím slovem ODLIČOVÁKY). Tak se stalo i tenkrát a koupila jsem odličováky někde v drogérce. Myslím, že to bylo Tesco, navíc měly o 20% v balení víc, takže dobrý.
Večer jsem se šla odlíčit, tak jsem vzal odličovák a dala na něj Garnier odličovací vodu a dám si to na oko a děs. Šmarja, málem mi to vydřelo oko a po namočení odlič. vodou byl tampon skoro průsvitný. Říkám si, co to je? Tak zkusím další a další a pak mi došlo, že mám asi zmetka, tak jak jste o tom některé psaly v komentářích.


No nic, druhý den jsem zajela do Makra, koupila mega balení odličováků a šla jsem studovat rozdíly. Je teda fakt, že když jsem kupovala v Makru to velké balení, tak jsem se dost bála abych nekoupila 10balíčků zmetkových odličováků. Ale po vyzkoušení doma jsem zjistila, že jsou ok a v tu chvíli mě napadlo sepsat článek.
Jako první jsem se pustila do obalu. To, čeho si všimnete hned je barva potisku. U šmejďáckých odličováků je potisk světle modrý (spodní balíček na fotce). U normálních odličováků je potisk tmavě modrý.

Po otevření a zkoumání samotných odličováků jsem zjistila toto:
Špatné odličováky ( na fotkách vlevo) jsou i škaredě udělané, jsou jako by rozlepené v okrajích, takové nafouklé, špatně slisované. Navíc mají na sobě-na plošce takové uzlíky-tečky-hroudečky a to si myslím, že je příčina toho, že škrábou. Bohužel mi to foťák nechtěl vyfotit. Ale ty tečky jsou viditelné pouhým okem a jdou i cítit na omak.


 Tady to můžete vidět, odličováky co fungují jsou takové hezčí.



Mám trochu pocit, že balení s 20% navíc jsou někdy trochu nepovedená. Kdo ví, jestli je tam opravdu o 20% tampónů víc nebo jsou jen nafouklé, méně slisované a proto vypadá balíček víc nacpaný. Bohužel jsem nespočítala kusy v balících.
Asi to nebude pravidlo, protože už jsem kolikrát měla tyhle balení s 20% navíc a vždy byly tampóny ok. Já jsem si ty špatné odličováky nechala na odlakování nehtů, ale taky nic moc teda.

Tak jestli máte ty svoje špatné odličováky doma, podívejte se na ně a zkuste mi napsat jestli teda platí, že špatné mají světle modrý potisk, jestli máte balení s 20% navíc a jestli jsou takové nafouklé, bez slisovaných okrajů. Mám pocit, že ty nevzhledné okraje jsou vidět i přes obal, takže při koupi odličováků se podle toho můžete řídit.

25 komentářů:

  1. Tak já jsem se natrefila vždycky na ty špatné. Škrábaly, trhaly se, nesály... proto je už nekupuju, a i kdyby ty dobré byly pozlacené, tak je kupovat nebudu právě kvůli tomu kolísání kvality. Sama používám už hodně dlouho tyto: http://www.linteo.cz/editor/image/produkty1/obrazek_107.png Taky je nakupuju v Makru v balení po více kusech, jeden pytlík vyjde asi na dvacku a všechny jsou stejné, pěkné, slisované, hladké a krásně sají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem zatím měla jen ty ok, teď když relativně vím podle čeho se řídit, tak schválně příště mrknu přes obal jak vypadají jednotlivé tamponky

      Vymazat
  2. Já si zamilovala odličovací mořské houby na které už nedám dopustit. Díky bohu jsem se zbavila hledání těch správných tampónů. Hlavně kolik ušetřím z toho mám největší radost. Štvalo mě totiž, že jedny tamponky jsou moc hrubé druhé pouští vatu atd..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neznám. Teda houbu jo, ale postup ne. Na to dáváš něco? Nebo jen vodou?

      Vymazat
    2. Houbu namočím a pak je v celku jedno čím odlíčím. Jestli hydrofilním olejem, odličovací vodou nebo mlékem. Buť to nanést přímo na obličej nebo na houbu. Je krásně ohybatelná takže se s ní dá dostat všude. Pak stačí jen houbu vypláchnout a je jako nová. Vymyje se z ní i řasenka.

      Vymazat
  3. Tak možná proto mi bely vadí. Já používámŤUFÍKY (můj pracovní název pro odličováky) ebelin z DM. Nepouští vlákna, což je pro mě hrozně dúležité, protože nosím čočky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty vlákna mi taky vadí, zvlášť když se mi pak z řas dostanou na řasenku..

      Vymazat
  4. já jsem je měla párkrát, ty špatné, a byla to hrůza hrůza. ani na nehty to nešlo, protože se trhaly jak blázen. nedám dopustit na Ebelin z DM, kupuju jak ty klasické kulaté, tak ty velké oválné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pocit, že jsem asi jediný exot, komu to sedí :D

      Vymazat
  5. Já s nima moc spokojená nebyla, pořád se mi odtrhávaly vrstvy od sebe. Zato jsem spokojená s odličováky z Lídlu. Jsou pevné a mají k sobě pěkně spojené okraje, takže se netrhají. Navíc jsou z měkké bavlny a nedřou. Někdy je zkus ;-)

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si myslím, že byly ty špatné, protože ty, které jsou dobře slisované, tak těm se vrstvy neoddělávají. Na ty v Lídlu jsem se dívala minulý týden :) Asi je zkusím

      Vymazat
  6. Já jsem zjistila, že záleží na složení tampónků. Pokud je to 100% bavlna nemám s nimi žádný problém. Pokud jsou ale jen z 80% bavlněné, tampónky škrábou, pouští vlákna a jsou prostě příšerné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to netuším jak jsou na tom tyhle, jdu mrknout .....tak tyhle jsou 60% bavlna, 20% mikrovlákno, 20%polyester :/ Vidíš, složení by mě nikdy nenapadlo u odličováků, hm :)

      Vymazat
  7. jo ... sem ráda, že nejsem jediná, kdo si toho všiml :) dřív jsem kupovala tyto tamponky a byla jsem fakt spokojená a pak jsem jednou koupila v Globusu ty špatné (taky byly v tom balení 20% navíc) a hrůůůůza hrůzoucí :( nechala jsem si je na odlakovávání, ale pak jsem z toho už taky šílela :D takže příště budu zkoumat, které jsou uvnitř :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D se poznáme pak u regálu s odličovákama, budeme je studovat přes obal :D

      Vymazat
  8. ty jo asi na tom něco bude, já je taky nesnáším, přijdou mi děsné, drhnou, neodličují..a pak byl nějaký vzoreček k časopisu,tak se mi to nechtělo vyhazovat a použila jsem ho..a světe div se byl celkem v pohodě. Takže máš asi pravdu..nicméně já taky nedám dopustit ebelin z DM, a nedávno jsem měla nějaké z Marionnaud a taky byly fajn. Bell už raději nee..

    OdpovědětVymazat
  9. Zajímavější článek o tampónech jsem ještě neviděla!!:-D

    OdpovědětVymazat
  10. WAW:))) Inak nie si sama na svete! Hlásim sa k tebe:))) Nemám ich rada na odličovanie očí, ale na odličovanie tváre ich mám veľmi rada. Stačí oveľa menej prípravku, ktorý človek používa - micelárka, pleťová voda, tonikum a zároveň mám pocit, že to "škrábavé" mikrovlákno porste lepšie dočistí pleť ako jemnulinká balvna:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurá, tak jsme dvě :) Já nevím, ale mě to neškrábe :D

      Vymazat
  11. tvl, takže makro v tom bylo!!!tak to je masakr! Já je tam vždycky nechávala, protože jsem si myslela, že jsou to stejný šunty jako vždy! Musím tam na ně kouknout příště...díky za osvětlení

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  12. Moc hezky a zajimave jsi to napsala, uplne to cloveka pohlti a chce to docist do konce. Ja mam ted doma odlicovaky ze Sephoty, co mi vnutili u pokladny, ale jinak taky kupuju Bel a docela casto a skrabave jsem zatim NIKDY nemela. Kupuju je v Rossmannu, jinam nechodim.... VYpada to, ze ty ksunty jsou v tom zvetsenem baleni!

    OdpovědětVymazat
  13. skvely a uzitocny clanok, ani som netusila ze su roznej kvality, mam momentalne tie vacsie od BEL premium a som maximalne spokojna tak sa musim pozriet v obchode ktore u nas maju

    OdpovědětVymazat