Batiste Dry Shampoo Tropical

Upozorňuji, že v tomto článku se mohou vyskytnout vulgarizmy :D Kdo je nepoužívá, tak ať dál nečte.

Moje první zkušenost a uvědomění si, že existuje něco jako suchý šampon, bylo před dávnými a dávnými lety na střední škole. Pamatuji si, že jsem čekala na kamarádku na zastávce a ona se přiřítila na poslední chvíli a měla nějaké bílé drobky ve vlasech. Tak jí říkám co to jako má za blechy? :D a ona, že suchý šampon. A já si říkala, no potěž, to je teda pěkná srajda ten suchý šampon, když jí to udělá na vlasech výsledek jako by prošla pod roztrženým pytlem mouky :/ A navíc jsem nechápala proč si sypala do hlavy prášek a prostě a jednoduše si ty vlasy neumyla, když je měla mastné?! Od té doby jsem na suchý šampon ani nepomyslela, vlastně jsem ho nikdy nepotřebovala, prostě umyju vlasy, vyfoukám a max za 10minut frčím ven nebo do práce.
Vzhledem k tomu, že vlasy na své hlavě už pár desetiletí mám, tak zhruba tuším, kdy se mi vlasy zmastí a kdy je potřeba je umýt, aby další den v práci byly pěkné a voňavé:) Mám jemné světlé vlasy, zhruba tak do půlky zad teď a v přední části sestříhané. Mi furt tvrdí kadeřník, že moje vlasy nemůžou mít stejnou délku, protože bych měla splihlý účes. Jak kdybych kromě té půl hoďky co jdu od něj je měla nadýchané.. Moje barva je taková ta nijaká, někdo říká, že lískový oříšek, no asi červavý zřejmě. Měla jsem blond melír, teď jej nechávám odrůst a maskuji odrosty (počítám, že mě to dlouho nebude bavit a dám zas melír). Vlasy musím umývat ob den. V létě je to fajn, ráno vstanu, umeji vlasy, profouknu a valím. V zimě je blbý ráno jít s mokrou hlavou, takže umývám večer, to znamená, že ob den odpoledne už je to tragédie zas a je potřeba rychle frčet domů a umýt hlávku abych mohla mezi lidi :D
Čas plynul a v létě jsem na youtube narazila asi na tři videa od anglických nebo amerických youtuberek, které si chválily suchý šampon Batiste. 
Batiste Dry Shampoo Tropical
U prvního videa jsem tomu nevěnovala pozornost, u druhého jsem si říkala, no pozor další, kdo to používá a u třetího jsem věděla, že to musím zkusit. Jediné co si pamatuji z videa bylo slovo OBJEM. Chápete, OBJEM!!! Slečna si šampon na videu aplikovala a fakt, že jo, vypadalo to, že má víc vlasů. Tak jsem se dala do hledání s tím, že to u nás stejně neseženu, ale mohla bych zkusit nějakou alternativu. Nikdy neříkej nikdy-Batiste jsem našla na eshopu normazlin.cz , kde jsem kupovala i řasy Ardell, bylo to v srpnu, článek jste mohli číst zde.
V eshopu mají docela výběr těchto suchých šamponů, já jsem vybrala Batiste Tropical, no hádejte proč. Je v tom kokos :D
Batiste Dry Shampoo Tropical
Velikost šamponu je 200ml, cena byla 99Kč. Balení - je klasická plechová dóza, vypadá jako lak na vlasy. Vzadu máte instrukce jak v anglickém jazyce, tak i v češtině. Co je důležité tak hodně protřepat před použitím.
Batiste Dry Shampoo Tropical
Dávám sem i složení, kdyby někoho zajímalo.
Batiste Dry Shampoo Tropical
Tak a co já na to? Při prvním použití jsem se bála, abych si nenastříkala do vlasů moc a neměla ty bílé tečky, co tenkrát kámoška. Nic takového se nekonalo, ten bílý prášek někam zmizí. Zřejmě suchý šampon prošel jistým vývojem. Nebo kdo ví, co si to sypala do vlasů tenkrát.

Šampon strašně krásně voní, voní mi pak i vlasy. Pokud máte mírně mastné kořínky vlasů, dokáže absorbovat tu mastnotu a vlasy jsou docela ok. Myslím si, že strašně záleží na tom, jaké máte vlasy. Jak jsem psala, já mám jemné vlasy, objem mi to dodá, ale kde se hrabe na to, co měla po použití šamponu na videu ta černovlasá holka.
Službu, kterou má šampon udělat, tak splní. Já šampon používám sem tam přes víkend, konkrétně v neděli, kdy dopoledne chodím cvičit. Vlasy mám totiž umyté z pátku, v sobotu jsou ok, v neděli už docela splihlé, ale nechci si je umývat a foukat v neděli dopoledne a pak se jít potit do posilky a mýt si je znova v pondělí ráno. To bych taky za chvíli mohla mít na hlavě max jeden chlup :( Takže nasprejuji vlasy šamponem ze vzdálenosti 30cm na pěšinku a pak jako by ze stran, následně promasíruji bříškama prstů u kořínků vlasů. Šampon z vlasů není potřeba vyčesávat. Vlasy mírně nabydou, nepramínkují (upozorňuji, že je nemám mastné tak, že bych ždímala olej). A problém je na pár hodin vyřešen.
Do práce bych já  osobně "umytí" vlasů suchým šamponem neriskovala. Výsledný efekt na mých vlasech nevydrží celý den.
Batiste Dry Shampoo Tropical
Pokud jste přemýšleli nad koupí suchého šamponu Batiste, tak mohu doporučit. Možná si říkáte, že si raději umyjete vlasy vodou a šamponem a s tím já souhlasím. Ale představte si, přiženete se domů z práce, pes chce čůrat, vy máte vlasy jak vodník, venku 5 stupňů nad nulou, no přesně v té chvíli budete rádi, že máte na poličce suchý šampon, uděláte tsss, tsss a během pár vteřin jste kočka a pes vám bude taky vděčný ;)) Určitě to zabere kratší dobu jak hledat mikinu s kapucí :D

P.S. na eshopu www.normazlin.cz  12.-13.11.2013 od 12.00 do 12.00 Den dopravy zdarma - neplatíte poštovné, doporučuji omrknout Batiste, Milani a Ardell řasy. Buď si to nechte poslat nebo osobní odběr ve Zlíně.

2 komentáře:

  1. Kde jsou ty vulgarismy? Celá natěšená jsem kvůli nim otevřela článek a nic... Klamavá reklama! :D

    Jen tě chci upozornit, že se suchýma šapmpónama dá pěkně pozráždit vlasová pokožka. Stalo se mi to kdysi před dávnými lety na jednom čundru a od té doby žádný nemůžu použít. Vždycky mě pak začne hrozně svědit hlava. Jo a taky jsem někde četla, že jdou nahradit škrobem. Zkusila jsem ten kuchyňský a svědí to taky, ale kamarádka si tím na mou radu "myje" hlavu už dlouho a nevidí rozdíl. Kromě ceny teda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tys čekala sprosťárny? no já napsala srajda a myslela jsem, že těch slov bude víc, nakonec jsem psala docela slušně, ale pro případ, že by byl někdo citlivější, tak jsem tu úvodní větu tam nechala. Hmm, dobré vědět to o té pokožce. Já se dívala obsahuje to rýži, tak předpokládám, že ten bílý prášek je rýžový? asi.

      Vymazat